Naše Kurzy
Prebiehajú v historických priestoroch vinárskeho domu zo 17st. v Svätom Juri, Prostredná 17 (námestie). Kuchyňa je moderne zariadená pre 12 účastníkov. Na našich kurzoch je k dispozícií zošiť s receptami, zástera a všetky suroviny a nástroje. Špičkový šéfkuchár, ktorý vás prevedie danou témou a poradí pri všetkých vašich otázkach. V cene pravidelných kurzov je aj welcome drink, nealkoholické nápoje a káva Ebenica podla ľubovôle a ku kvalitným jedlám snúbiace sa skvelé vínko od domáceho vinára.

Kurzy cez týždeň v prac. dni sú od 17:00 do 21:00 a v sobotu od 10:00 do 17:00. Kurzy Školy varenia sa uskutočnia pri účasti minimálne 6 osôb. V opačnom prípade sa dohodne náhradný termín.

Darčekové poukazy nie sú na konkrétne kurzy varenia. Obdarovaný si môže sám vybrať, ktorý kurz chce absolvovať. Bližšie informácie a objednávka TU.


Druhy Kurzov           Ceny kurzov už od 59 €


  september 2019
dátumnázov kurzu / meno šéfkuchára / cenastav
17.
utorok
Steak – kráľ kuchyne a Argentínske vína

Dobre pripravený steak z kvalitného mäsa je bezosporu  kráľom každej kuchyne. Tie najznámejšie steaky si pripravíme v ich základných formách a k nim zaujímavé omáčky, dipy, salsy a prílohy. Tento kráľovský kurz bude sprevádzať starostlivo vybrané Argentínske vínko našim somelierom.Ako bonus naviac dostanete od nášho šéfkuchára recept na výbornú šalotkovú marmeládu.17:00-21:00, cena 85,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)



Vypredané
18.
streda
Španielska kuchyňa
- úplne nové recepty z bohatej a pestrej španielskej kuchyne nám tento krát pripraví Tomáš Zapletal, známy šéfkuchár a propagátor španielskej kuchyne, ktorý pôsobil v Parcafé a rozbiehal známy Tapas bar v Retro. Teraz pôsobí v reštaurácii Zorno.
17:00-21:00, cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)

Ešte voľné miesta
21.
sobota
Kurz pre ortodoxných mäsožravcov
Zjemníme si filet steak, jahňacinu, entrecote, roast beef atď. Príprava rôznych druhov mias a skvelé omáčky k nim. Najznámejšie omáčky svetových kuchýň a ešte aj také, aké ste vôbec nevarili.
10:00 – 17:00, cena 115,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)

Ešte voľné miesta
24.
utorok
Thajská kuchyňa
Najznámejšie recepty ostrej thajskej kuchyne Vás naučí Thajská kuchárka Parichart . Prevedie Vás všetkými chuťami a vôňami jednej z najzdravších kuchýň sveta a dozviete sa aj veľa zaujímavých kulinárskych informácií z jej rodiska. Parichard Vám osobne ukáže niektoré fígle ako pripraviť rýchle a hlavne zdravé jedlo.
Parichart Bystrianska - thajská majiteľka obchodíku Asia food
17:00-21:00, cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)

Ešte voľné miesta
25.
streda
Japonská kuchyňa a sushi
Všetko, čo by ste mali o Sushi vedieť. Pripravíme si pod vedením Sushimajstra skvelé sushi menu a nebude chýbať ani povestná polievka Miso.
Alexander ÍLLEŠ - sushimajster, x-bionic sphere, reštaurácia APANI J, Šamorín
17:00-21:00, cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)

Ešte voľné miesta
28.
sobota
Ryby a dary mora I.

 plná rýb , morských živočíchov , korenín a bylín Stredomoria. Pripravíme si známe recepty Stredomoria od Valencie cez Marseille ,Sicíliu až po Dubrovnik.
10:00-14:00, cena 69,- euro, Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.



Ešte voľné miesta
  október 2019
dátumnázov kurzu / meno šéfkuchára / cenastav
1.
utorok
Ázijská kuchyňa s Michalom
Exotické chute Ázie, menej známe plodiny a korenia, to všetko v sebe skrývajú japonská, thajská, indonezska či maledivská kuchyňa.  Michal Konrád je jedným z najlepších kuchárov na Slovensku a je známy svojim štýlom varenia, ktorý čerpá práve z ázijskej kuchyne. Rád ho spája s európskymi surovinami a servíruje to celé vo fusion štýle. Práve takéto recepty si pre vás pripravil do svojho prvého kurzu. Michal dostal 2x  prestížne ocenenie Kuchár roka od Gurmána na Slovensku a dlhé roky bol šéfkuchárom v 3 vidličkovej reštaurácii Fou Zoo v Bratislave. 
Novinka, cena 79,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)

Ešte voľné miesta
3.
štvrtok
Talianská kuchyňa
Najznámejšie talianske recepty si pripravíme pod vedením Daniela Karasa  – reštaurácia La Vita.
17:00-21:00, 
cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)

Ešte voľné miesta
8.
utorok
Macarons - skvelý dezert
Nový kurz s cukrárkou Aďou je zameraný na delikatesu nazývanú Macrons - makronky. Vykreoval ich známy francúzsky cukrár Yves Thuries a v posledných rokoch sa stali absolútnym hitom všetkých najznámejších cukrárstiev sveta. My sa naučíme ako spraviť základný korpus , ako ho ochutiť či prifarbiť . Tiež si namiešame viacero krémov podľa vlastnej chute. 
17:00-21:00, cena 59,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)

Ešte voľné miesta
10.
štvrtok
Steaky ako ich nepoznáme

Na tomto kurze spoznáte aj ďalšie možnosti ako urobiť kvalitný a chutný steak aj z iných druhov mias. Prečo by nám nemal chutiť taký šťavnatý steak z kuraciny alebo z bravčovej sviečkovej v netradičnom prevedení ? Ochutené maslá patria k steakovej kultúre a vy si ich nie len pripravíte , ale si ich môžete ako darček zobrať aj domov ! K steakom budem podávať naše jurské vínko. Ako bonus vám šéfkuchár prezradí aj výborný recept na teplý šošovicový šalát - ideálny k steakom. cena 85,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.) 



Ešte voľné miesta
15.
utorok
Zelenina a bezmäsité minútky
Ako zeleninu upraviť a s čím ju vhodne kombinovať? Zelenina je úžasná, neberme ju len ako chutný šalát či malú prílohu, ale vieme k jej rôznym tepelným úpravám vhodne párovať nie len mäso, ale aj ryby. Dokonca z nej vieme pripraviť aj chutné dezerty. Náš nový šéfkuchár Daniel Karas sa dlhé roky priúčal od špičkových európskych šéfkuchárov ako zeleninu čo najlepšie pripraviť a vyzdvihnúť jej úžasné chuťové a nutričné vlastnosti v kombináciách hlavne s rybami. A o tom všetkom bude náš nový kurz.  Daniel Karas – reštaurácia La Vita
cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)

Ešte voľné miesta
17.
štvrtok
Orientálna Indická kuchyňa
Je veľa napodobnenín indickej kuchyne, no my sa naučíme tú pravú autentickú. Osobne sa vašim učiteľom stane majiteľ indickej reštaurácie Ashoka pán Akshay Kumar Dixit. Z originálnych indických ingrediencií si pod jeho vedením pripravíte chuné a hlavne zdravé jedlá jednej z najstarších kuchýň sveta.
17:00-21:00, cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)

Ešte voľné miesta
19.
sobota
Steak – kráľ kuchyne a Argentínske vína

Dobre pripravený steak z kvalitného mäsa je bezosporu  kráľom každej kuchyne. Tie najznámejšie steaky si pripravíme v ich základných formách a k nim zaujímavé omáčky, dipy, salsy a prílohy. Tento kráľovský kurz bude sprevádzať starostlivo vybrané Argentínske vínko našim somelierom.Ako bonus naviac dostanete od nášho šéfkuchára recept na výbornú šalotkovú marmeládu.

10:00-14:00, cena 85,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)

Ešte voľné miesta
22.
utorok
MASTER CLASS - The ART of PLATING

desing na tanieri s použitím nových surovín a príchutí v dezertoch. od 10:00 – 13:00 André vás za 3 hodiny naučí veľa nových receptov , trendov a hlavne implantovanie nových chutí a surovín do moderných dezertov. André Van Dongen, špecialista na vývoj nových receptúr a trentov v gastronómii pre značku DEBIC.

cena 99,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)

Posledné voľné miesta
23.
streda
Vegánska kuchyňa

výživná, chutná a zdravá !
Dlho očakávaný kurz je na svete Ukážeme Vám, že aj vegánska strava môže
byť pestrá, chutná a hlavne výživná. Všetky recepty si pripravíte  z
dostupných surovín.  Jaroslav Hladík - držiteľ zlatej vidličky od Gurmána na Slovensku
17:00-21:00  , cena 69,- euro  
Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10% .cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)



Ešte voľné miesta
26.
sobota
Talianska kuchyňa
Najznámejšie talianske recepty si pripravíme pod vedením
Marcela Ihnačáka - známeho slovenského šéfkuchára, ktorý si otvoril hotel v Mikulove - Boutique hotel Tanzberg.
10:00 – 17:00, cena 119,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.) 



Ešte voľné miesta
29.
utorok
Thajská kuchyňa II.
Voľné pokračovanie úspešného kurzu najznámejších receptov ostrej thajskej kuchyne s thajskou kuchárkov Parichart . Prevedie Vás všetkými chuťami a vôňami jednej z najzdravších kuchýň sveta a dozviete sa aj veľa zaujímavých kulinárskych informácií z jej rodiska. Parichard Vám osobne ukáže niektoré fígle ako pripraviť rýchle a hlavne zdravé jedlo.
Parichart Bystrianska - thajská majiteľka obchodíku Asia food
17:00-21:00, cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)

Ešte voľné miesta