Naše Kurzy
Prebiehajú v historických priestoroch vinárskeho domu zo 17st. v Svätom Juri, Prostredná 17 (námestie). Kuchyňa je moderne zariadená pre 12 účastníkov. Na našich kurzoch je k dispozícií zošiť s receptami, zástera a všetky suroviny a nástroje. Špičkový šéfkuchár, ktorý vás prevedie danou témou a poradí pri všetkých vašich otázkach. V cene pravidelných kurzov je aj welcome drink, nealkoholické nápoje a káva Ebenica podla ľubovôle a ku kvalitným jedlám snúbiace sa skvelé vínko od domáceho vinára.

Kurzy cez týždeň v prac. dni sú od 17:00 do 21:00 a v sobotu od 10:00 do 17:00. Kurzy Školy varenia sa uskutočnia pri účasti minimálne 6 osôb. V opačnom prípade sa dohodne náhradný termín.

Darčekové poukazy nie sú na konkrétne kurzy varenia. Obdarovaný si môže sám vybrať, ktorý kurz chce absolvovať. Bližšie informácie a objednávka TU.



Druhy Kurzov           Ceny kurzov už od 69 €


  január 2020
dátumnázov kurzu / meno šéfkuchára / cenastav
15.
streda
Steaky ako ich nepoznáme

Na tomto kurze spoznáte aj ďalšie možnosti ako urobiť kvalitný a chutný steak aj z iných druhov mias. Okrem hovädzieho striploinu si pripravíme taký chutný a šťavnatý steak  z kuraciny alebo z bravčovej sviečkovej v netradičnom prevedení. Ochutené maslá patria k steakovej kultúre a vy si ich nie len pripravíte , ale si ich môžete ako darček zobrať aj domov ! K steakom budem podávať svetoznáme rizlingy z Rakúska / Nemecka. Ako bonus vám šéfkuchár prezradí aj výborný recept na šošovicový šalát a zemiakový koláčik, ktoré sú ideálne prílohy k steakom. 

17:00 – 21:00, cena 85 €, (zľava pre členov Gurmnáskeho klubu -10%)

 





Ešte voľné miesta
22.
streda
Kurz s Michelinskou hviezdou

Tento jedinečný kurz organizujeme iba 1x do roka a vaším šéfkuchárom bude Damien Thuries - francúzsky šéfkuchár ocenený 1 michelinskou hviezdou. Naučí vás niektoré z receptov, ktoré si v jeho reštaurácii vychutnávali gurmáni z celého sveta. Popri varení ochutnáme aj francúzske vína, champagne a užijeme si veľa zábavy a dobrej nálady. Kurz je simultánne tlmočený do slovenčiny. Spomienkou na tento úžasný večer vám bude zošit s receptami podpísaný samotným Damienom Thuriesom.

17:00 – 21:00, cena 99 EUR, počet miest obmedzený

Vypredané
23.
štvrtok
Talianska kuchyňa - špeciality regiónov

 
Tak ako známe Giro d´Itália, aj my sa prejdeme regiónmi Talianska,  tentokrát nahliadneme pod pokrievku kuchárom v Ríme, Murgii, Ambruzze a na Sicílii a naučíme sa variť  ich špeciality. Šéfkuchár Dano Karas prejazdil celé Taliansko a vybral pre vás skutočne zaujímavé regionálne recepty s použitím typických a aj málo známych surovín. K nim si prechutnáme aj niektoré zo známých talianskych vín. 

17:00 - 21:00, cena 69 €, (zľava pre členov Gurmánskeho klubu -10%)



Vypredané
28.
utorok
Španielska kuchyňa s Tomášom Zapletalom


Úplne nové recepty z bohatej a pestrej španielskej kuchyne nám tento krát pripraví 
Tomáš Zapletal, známy šéfkuchár a propagátor španielskej kuchyne, ktorý pôsobil v Parcafé a rozbiehal známy Tapas bar v Retro.

17:00 - 21:00, 69 €, (zľava pre členov Gurmánskeho klubu -10%)



Ešte voľné miesta
29.
streda
Ryby a dary mora I.
Pripravíme si známe recepty Stredomoria od Valencie cez Marseille, Sicíliu až po Dubrovnik. Môžte sa tešiť na kuchyňu plnú rýb, morských živočíchov, korenín a bylín Stredomoria.
Kurzom vás bude sprevádzať excelentný kuchár Marián Harciník  - držiteľ ocenennia Zlatá vidlička od Gurmána na Slovensku.

 

17:00 - 21:00, 69 €, (zľava pre členov Gurmánskeho klubu -10%)





Ešte voľné miesta
  február 2020
dátumnázov kurzu / meno šéfkuchára / cenastav
1.
sobota
Čokoláda - afrodiziakum starých Mayov

Na našom sobotňajšom kurze sa budeme venovať dávnemu afrodiziaku a povzbudzujúcemu prostriedku starých Mayov - voňavej a jemnej čokoláde. Dozviete sa ako správne temperovať čokoládu, ako pripravovať ganache a niektoré základné polevy. Vytvoríte si vlastné pralinky a čokoládové dezerty. Do tajov podmanivej a jemnej chuti čokolády vás vtiahne expertka na slovo vzatá: 
Jozefína Šebáková – Zaukolcová, viceprezidentka Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov a majsterka odborného výcviku ZOA v Púchove.
Kto by odolal tejto lákavej kombinácii? :)

10:00 – 17:00, 115 € (zľava pre členov Gurmánskeho klubu -10%)

Ešte voľné miesta
4.
utorok
Thajská kuchyňa I.

 

Najznámejšie recepty ostrej thajskej kuchyne vás naučí thajská kuchárka Parichart. Prevedie vás všetkými chuťami a vôňami jednej z najzdravších kuchýň sveta a dozviete sa aj veľa zaujímavých kulinárskych informácií z jej rodiska. Parichart vám osobne ukáže niektoré fígle ako pripraviť rýchle  a hlavne zdravé jedlo.
Parichart Bystriansky - thajská kuchárka a majitelka bystra Naam

17:00 – 21:00, cena 69 €, (zľava pre členov Gurmánskeho klubu -10%) 

 



Vypredané
6.
štvrtok
Japonská kuchyňa a sushi

Všetko čo by ste mali o základoch japonskej kuchyne vedieť. Pripravíme si pod vedením Sushi majstra skvelé sushi menu a nebude chýbať ani povestná polievka Miso. Kurzom vás prevedie sushi majster Alexander ÍLLEŠ.

17:00 – 21:00, cena 69 €, (zľava pre členov Gurmánskeho klubu -10%) 

 



Ešte voľné miesta
8.
sobota
Divina

Kurz je veľmi zaujímavý nielen pre poľovníkov, ale aj pre všetkých milovníkov mäsa, pretože ako všetci dobre vieme, najkvalitnejšie mäso je z voľne žijúcich divých zvierat. Môžte sa tešiť na veľmi chutné a moderné recepty z diviny. Keďže tento kurz robíme iba 2x do roka, dlho neváhajte, je naň vždy poradovník.

10:00 - 17:00, cena 115 €, (zľava pre členov Gurmánskeho klubu -10%)



Posledné voľné miesta
11.
utorok
Ázijská kuchyňa s Michalom Konrádom

Exotické chute Ázie, menej známe plodiny a korenia, to všetko v sebe skrývajú japonská, thajská, indonézska či maledivská kuchyňa. Michal Konrád je jedným z najlepších kuchárov na Slovensku (podľa bedekra Gurmán na Slovensku držiteľ 3 Zlatých vidličiek) a je známy svojim štýlom varenia, ktorý čerpá práve z ázijskej kuchyne. Rád ho spája s európskymi surovinami a servíruje to celé vo fusion štýle. Práve takéto recepty si pre vás pripravil do svojho kurzu. Michal Konrád získal 2x  prestížne ocenenie Kuchár roka od Gurmána na Slovensku a dlhé roky bol šéfkuchárom v 3 vidličkovej reštaurácii Fou Zoo v Bratislave. 

17:00 – 21:00, cena 85 € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu -10%)



Vypredané
12.
streda
Bezmäsité minútky a zelenina
 

Zelenina je úžasná, a netreba ju považovať len za chutný šalát či malú prílohu. Na našom kurze sa naučíte, ako zeleninu upraviť a s čím ju vhodne kombinovať. Ako k jej rôznym tepelným úpravám vhodne párovať nielen mäso, ale aj ryby. Na záver si zo zeleniny pripravíme aj chutný dezert. Náš šéfkuchár Daniel Karas sa dlhé roky priúčal od špičkových európskych šéfkuchárov ako zeleninu čo najlepšie pripraviť a vyzdvihnúť jej úžasné chuťové a nutričné vlastnosti v kombináciách hlavne s rybami. A o tom všetkom bude náš nový kurz. 

17:00 - 21:00, cena 69 €, (zľava pre členov Gurmánskeho klubu -10%) 

 



Ešte voľné miesta
13.
štvrtok
Steak – kráľ kuchyne a Argentínske vína

Dobre pripravený steak z kvalitného mäsa je bezosporu  kráľom každej kuchyne. Tie najznámejšie  steaky si pripravíme v ich základných formách a k nim zaujímavé omáčky, dipy, salsy a prílohy. Tento kráľovský kurz bude sprevádzať starostlivo vybrané Argentínske vínko našim someliero. Ako bonus naviac od nášho šéfkurćhára získate recept na výbornú šalotkovú marmeládu.

17:00 - 21:00, cena 85 €, (zľava pre členov Gurmánskeho klubu -10%) 




Posledné voľné miesta