Naše Kurzy
Prebiehajú v historických priestoroch vinárskeho domu zo 17st. v Svätom Juri, Prostredná 17 (námestie). Kuchyňa je moderne zariadená pre 12 účastníkov. Na našich kurzoch je k dispozícií zošiť s receptami, zástera a všetky suroviny a nástroje. Špičkový šéfkuchár, ktorý vás prevedie danou témou a poradí pri všetkých vašich otázkach. V cene pravidelných kurzov je aj welcome drink, nealkoholické nápoje a káva Ebenica podla ľubovôle a ku kvalitným jedlám snúbiace sa skvelé vínko od domáceho vinára.

Kurzy cez týždeň v prac. dni sú od 17:00 do 21:00 a v sobotu od 10:00 do 17:00. Kurzy Školy varenia sa uskutočnia pri účasti minimálne 6 osôb. V opačnom prípade sa dohodne náhradný termín.

Darčekové poukazy nie sú na konkrétne kurzy varenia. Obdarovaný si môže sám vybrať, ktorý kurz chce absolvovať. Bližšie informácie a objednávka TU.


Druhy Kurzov           Ceny kurzov už od 59 €


» január 2018     » február 2018     » marec 2018    

  apríl 2018
dátumnázov kurzu / meno šéfkuchára / cenastav
7.
sobota
Čokoláda
Pripravili sme pre vás nádherný deň plný voňavej a jemnej čokolády - jedného z pokladov ľudstva. Urobíte si vlastné pralinky a čokoládové dezerty, dozviete sa ako správne temperovať čokoláda a ako pripravovať ganache, či základné polevy.
Jozefína Šebáková - Zaukoucová viceprezidentka Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov, a majsterka odborného výcviku ZOA v Púchove
10:00 – 17:00, cena 115,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Vypredané
10.
utorok
Burgermánia

Na kurze sa naučíme piecť domácu burger žemľu, povieme si, aké mäso je vhodné na mletie do burgeru a aký pomer mäsa a tuku by malo obsahovať. Pripravíme si vhodné studené omáčky k burgerom,  domáce hranolky a ukážeme si vhodné kombinácie zeleniny do burgerov. 
cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.) Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.



Posledné voľné miesta
14.
sobota
Kurz pre ortodoxných mäsožravcov
Zjemníme si filet steak, jahňacinu, entrecote, roast beef atď. Príprava rôznych druhov mias a skvelé omáčky k nim. Najznámejšie omáčky svetových kuchýň a ešte aj také, aké ste vôbec nevarili.
10:00 – 17:00, cena 115,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Vypredané
17.
utorok
Špargľa - kráľovná zeleniny
Pripravte si tie najtradičnejšie a najjednoduchšie recepty s čerstvej domácej špargle v jedinečnom jarnom období. História, potrebné vybavenie, trochu zručnosti a na zapitie dúšok ľahkého vínka je náplň stretnutie fanúšikov obdivovateľov tejto pochúťky.
Igor Čehy - držiteľ Gurmán AWARD - kuchár roka 2007 a 2014
17:00-21:00, cena 59,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Posledné voľné miesta
18.
streda
Steaky
Jednoducho kurz o mäse.
Naučíme sa ako mäso správne vybrať, nakrájať a ako samotný steak dobre pripraviť. Dozviete sa aké prílohy sa k steaku najviac hodia a ako ich kombinovať. Použijeme najvhodnejšie mäsá z hovädziny na steaky :  flank, filet i rib eye steak a jahňacie korunky.
17:00-21:00, cena 85,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Vypredané
24.
utorok
Najrafinovanejšie jedlá z hovädzieho mäsa krok za krokom
Najrafinovanejšie jedlá z hovädzieho mäsa si pripravíte spoločne s Igorom Čehym - známym slovenským šéfkuchárom a dvojnásobným držiteľom ocenenia Gurmán AWARD - kuchár roka 2007,2014. Všakovaké triky a "tajné rady" sa dozviete v našej škole varenia len od tých najlepších. 
cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Ešte voľné miesta
26.
štvrtok
Španielska kuchyňa
- úplne nové recepty z bohatej a pestrej španielskej kuchyne nám tento krát pripraví Tomáš Zapletal, známy šéfkuchár a propagátor španielskej kuchyne, ktorý pôsobil v Parcafé a rozbiehal známy Tapas bar v Retro. Teraz pôsobí v reštaurácii Zorno.
17:00-21:00, cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Posledné voľné miesta
28.
sobota
Talianska kuchyňa II.
Najznámejšie talianske recepty varíme z Marcelovej kuchárskej knihy.
Marcel Ihnačák - známy slovenský šéfkuchár
Skvelý darček pre každého účastníka od Marcela !
10:00 – 17:00, cena 115,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Posledné voľné miesta
  máj 2018
dátumnázov kurzu / meno šéfkuchára / cenastav
2.
streda
Thajská kuchyňa
Najznámejšie recepty ostrej thajskej kuchyne Vás naučí Thajská kuchárka Parichart . Prevedie Vás všetkými chuťami a vôňami jednej z najzdravších kuchýň sveta a dozviete sa aj veľa zaujímavých kulinárskych informácií z jej rodiska. Parichard Vám osobne ukáže niektoré fígle ako pripraviť rýchle a hlavne zdravé jedlo.
Parichart Bystrianska - thajská majiteľka obchodíku Asia food
17:00-21:00, cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Vypredané
11.
piatok
Základy grilovania
Ideálny pre začínajúcich grilmajstrov.
Na učíme sa ako grilovať a zistíme čo je lepšie, plyn či uhlie. Dozviete sa aké doplnky treba ku grilovaniu. Začneme s výberom správnych druhov mäsa a marinád k nim. Ukážeme si ako grilovať zeleninu a prílohy k mäsu a prezradíme vám čo nesmiete zabudnúť v príprave na dobrú grilovačku.
Tomáš Zapletal, šéfkuchár reštaurácie ZORNO
17:00-21:00, cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Ešte voľné miesta
12.
sobota
Grilovanie
Fantastický kurz o mäse, zelenine a omáčkach. Voľné pokračovanie kurzu Základy grilovania, avšak tento krát s už náročnými gurmánskymi receptami, pre tých, čo sa chcú stať majstrami grilovania.To všetko sa dozviete od šéfkuchára našej školy varenia.
Igor Čehy - držiteľ Gurmán AWARD - kuchár roka 2007, 2014
10:00 – 17:00, cena 115,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Vypredané
15.
utorok
Minútky a rýchla moderná zdravá kuchyňa
V podaní Branislava Križana. Čo dokážete vykúzliť za okamih a naservírovať skvostné menu z dostupných surovín.
Branislav Križan – absolvent Thuries Academy, kapitán Slovenského národného tímu šéfkuchárov Hotel Matyšák Bratislava
17:00-21:00, cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Ešte voľné miesta
19.
sobota
Francúzska kuchyňa III. - Provence
Gurmánska cesta po regiónoch Francúzska s Igorom Čehym. Všetky tie úchvatné chute a vône Provance dostaneme na tanier a pri poháriku vínka sa dozviete viac o tomto gastronomicky bohatom regióne prostredníctvom známych receptov , ktoré preslávili tento kraj.
Igor Čehy - držiteľ Gurmán AWARD - kuchár roka 2007 a 2014
10:00 – 17:00, cena 115,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Ešte voľné miesta