Otvárame nový ročník kurzov




Naše Kurzy

Milí priatelia, gurmáni,
súčasná situácia nám, žiaľ umožňuje stretávať sa s vami na našich zážitkových kurzoch varenia v obmedzenom režime a za prísnych hygienických a epidemiologických opatrení. Sme však stále optimistický, pozitívne naladení a tešíme sa na vás.

Navyše sme si pre vás pripravili aj NOVINKU : chceme vám spríjemniť tieto neľahké chvíle, a preto sme sa rozhodli preniesť zážitok z nášho historického domčeka priamo do vašej kuchyne. V nasledujúcich videách pre vás pripravili vaši obľúbení kuchári Školy varenia pre gurmánov viacero zaujímavých receptov.

Milí gurmáni, len spoločnými silami môžeme prežiť dnešnú neľahkú situáciu. Dnes pomôžete vy nám a zajtra my vám.
Férovo, lebo len férový prístup nám pomôže zdolať aj túto dobu.
Ak si zakúpite jedno video, my vám túto sumu odrátame zo živého kurzu.
Cena jedného videa je symbolických 4,90 eur.
Aktuálne kurzy nájdete pod video receptami.

Ďakujeme.

  Online recepty
názov receptu / meno šéfkuchára / cena
Tom Yum s lososom / Parichart Bystriansky - Naam / 4.90€

Naša výborná a veľmi sympatická thajská kuchárka vás naučí nové autentické recepty, ktoré nenájdete na jej kurzoch. Dozviete sa naviac aj zopár tipov. Prihlásiť sa môžete na jej kurzy Thajskej kuchyne I. až IV. Každý je veľmi pútavý, plný známych receptov a zameraný vždy na niečo iné.

Kúpiť
Pražená ryža s krevetami / Parichart Bystriansky - Naam / 4.90€

Naša výborná a veľmi sympatická thajská kuchárka vás naučí nové autentické recepty, ktoré nenájdete na jej kurzoch. Dozviete sa naviac aj zopár tipov. Prihlásiť sa môžete na jej kurzy Thajskej kuchyne I. až IV. Každý je veľmi pútavý, plný známych receptov a zameraný vždy na niečo iné.

Kúpiť
Bambusové výhonky so shitake hubami / Parichart Bystriansky - Naam / 4.90€

Naša výborná a veľmi sympatická thajská kuchárka vás naučí nové autentické recepty, ktoré nenájdete na jej kurzoch. Dozviete sa naviac aj zopár tipov. Prihlásiť sa môžete na jej kurzy Thajskej kuchyne I. až IV. Každý je veľmi pútavý, plný známych receptov a zameraný vždy na niečo iné.

Kúpiť
Sviečková Welington / Jozef Masarovič / 4.90€

Jozef Masarovič patrí k najlepším kuchárom na Slovensku a sme radi, že sa stal členom našej Školy varenia a rád tak odovzdá svoje nesmierne kuchárske znalosti všetkým nám gurmánom. Jeho kurzy francúzskej kuchyne sú nesmierným zážitkom. Prihlásiť sa môžete na Provensálsku alebo Burgundskú kuchyňu.

Kúpiť
Jahňacie lýtko na burgundský spôsob / Jozef Masarovič / 4.90€

Jozef Masarovič patrí k najlepším kuchárom na Slovensku a sme radi, že sa stal členom našej Školy varenia a rád tak odovzdá svoje nesmierne kuchárske znalosti všetkým nám gurmánom. Jeho kurzy francúzskej kuchyne sú nesmierným zážitkom. Prihlásiť sa môžete na Provensálsku alebo Burgundskú kuchyňu.

Kúpiť
Quiche špenátový s kozím syrom a pancettou / Jozef Masarovič / 4.90€

Jozef Masarovič patrí k najlepším kuchárom na Slovensku a sme radi, že sa stal členom našej Školy varenia a rád tak odovzdá svoje nesmierne kuchárske znalosti všetkým nám gurmánom. Jeho kurzy francúzskej kuchyne sú nesmierným zážitkom. Prihlásiť sa môžete na Provensálsku alebo Burgundskú kuchyňu.

Kúpiť




Druhy Kurzov           Ceny kurzov už od 69 €

  november 2020
dátumnázov kurzu / meno šéfkuchára / cenastav
18.
streda
Ázijská kuchyňa s Michalom Konrádom

Exotické chute Ázie, menej známe plodiny a korenia, to všetko v sebe skrývajú japonská, thajská, indonézska či maledivská kuchyňa. Michal Konrád je jedným z najlepších kuchárov na Slovensku (podľa bedekra Gurmán na Slovensku držiteľ 3 Zlatých vidličiek) a je známy svojim štýlom varenia, ktorý čerpá práve z ázijskej kuchyne. Rád ho spája s európskymi surovinami a servíruje to celé vo fusion štýle. Práve takéto recepty si pre vás pripravil do svojho kurzu. Michal Konrád získal 2x prestížne ocenenie Kuchár roka od Gurmána na Slovensku a dlhé roky bol šéfkuchárom v 3 vidličkovej reštaurácii FOU ZOO v Bratislave. 
NOVINKA: Na našich kurzoch budeme už tradične degustovať vždy 4 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta, podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
 
17:00 – 21:00, cena 85 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Vypredané
24.11.
utorok
Zážitkové varenie s Martinom Korbeličom

Exkluzívny kurz
s jedným z najlepších šéfkuchárov Slovenska, známym aj z televíznej obrazovky ako tvrdým porotcom a držiteľom dvoch Zlatých vidličiek od Gurmána na Slovenku, Martinom Korbeličom. Martin si pre nás pripravil hviezdne recepty, ktoré svojimi kombináciami chutí vo vás zanechajú nezabudnuteľný zážitok a zároveň ohromia svojou rafinovanosťou. A pritom sú tak jednoduché, že pod Martinovým vedením si tieto recepty pripravia aj skutoční gurmáni začiatočníci, ktorí vareniu len začínajú prichádzať na chuť. K tomuto skvelému menu vyberie náš someliér mix vín od malých vinárov zo Sv. Jura, doplnených o jedno svetoznáme vinárstvo. Ako na všetkých našich kurzoch, aj tentokrát vám náš šéfkuchár prezradí viacero tipov a trikov zo svojej kuchyne. 
  
17:00 - 21:00, cena 85 eur, pre členov Gurman klubu zľava -10%




Vypredané
25.
streda
Thajská kuchyňa III. - nové recepty, ktoré ešte nepoznáte

Voľné pokračovanie úspešného kurzu najznámejších receptov ostrej thajskej kuchyne s thajskou kuchárkou Parichart. Prevedie Vás všetkými chuťami a vôňami jednej z najzdravších kuchýň sveta a dozviete sa aj veľa zaujímavých kulinárskych informácií z jej rodiska. Parichart Vám osobne ukáže niektoré fígle ako pripraviť rýchle a hlavne zdravé jedlo.
Parichart Bystriansky - thajská kuchárka a majiteľka potravín Naam Thai food a bistra s thajskou kuchyňou. 
Už tradične si počas varenia vychutnáme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
17:00 - 21:00, cena 75 eur, pre členov Gurmán klubu -10% zľava
 


Posledné voľné miesta

NOVINKA
28.
sobota
Francúzska kuchyňa - PROVENCE

Našu gurmánsku cestu po regiónoch Francúzska zahájime návštevou čarovného regiónu a gurmánskeho raja - PROVENCE. Všetky tie úchvatné chute a vône Provance dostaneme na tanier a pri poháriku vínka sa dozviete viac o tomto gastronomicky bohatom regióne prostredníctvom známych receptov, ktoré preslávili tento kraj. Kurz je pod taktovkou výnimočného šéfkuchára Jozefa Masaroviča, víťaza ocenenia Gurmán AWARD - najlepší kuchár na Slovensku pre rok 2020.
Ako býva našou tradíciou, budeme degustovať 3 vínka od francúzskych vinárov podľa výberu nášho someliéra. Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

10:00 - 17:00, 119 eur, zľava pre členov Gurmán klubu -10%

 



Ešte voľné miesta
  december 2020
dátumnázov kurzu / meno šéfkuchára / cenastav
1.
utorok
Steak – kráľ kuchyne a argentínske vína

Dobre pripravený steak z kvalitného mäsa je bezosporu kráľom každej kuchyne. Tie najznámejšie  steaky si pod dohľadom šéfkuchára Tomáša Zapletala pripravíme v ich základných formách a k nim zaujímavé omáčky, dipy, salsy a prílohy. Ako bonus naviac od nášho šéfkurćhára získate recept na výbornú šalotkovú marmeládu. Čas varenia si spríjemníme degustáciou 3 kvalitných argentínskych vín podľa výberu nášho someliéra a na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
 
17:00 – 21:00, cena 85 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Ešte voľné miesta
5.
sobota
Vianočná čokoláda

Na našom sobotňajšom kurze sa budeme venovať dávnemu afrodiziaku a povzbudzujúcemu prostriedku starých Mayov - voňavej a jemnej čokoláde. Dozviete sa ako správne temperovať čokoládu, ako pripravovať ganache a niektoré základné polevy. Vytvoríte si vlastné pralinky a čokoládové dezerty. Do tajov podmanivej a jemnej chuti čokolády vás vtiahne expertka na slovo vzatá: Jozefína Šebáková – Zaukolcová, viceprezidentka Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov a majsterka odborného výcviku ZOA v Púchove. 
  
10:00 – 17:00, 119 € zľava pre členov Gurmánskeho klubu -10%


Ešte voľné miesta
9.
streda
Zážitkové varenie s Martinom Korebličom
Exkluzívny kurz s jedným z najlepších šéfkuchárov Slovenska, známym aj z televíznej obrazovky ako tvrdým porotcom a držiteľom dvoch Zlatých vidličiek od Gurmána na Slovenku, Martinom Korbeličom. Martin si pre nás pripravil hviezdne recepty, ktoré svojimi kombináciami chutí vo vás zanechajú nezabudnuteľný zážitok a zároveň ohromia svojou rafinovanosťou. A pritom sú tak jednoduché, že pod Martinovým vedením si tieto recepty pripravia aj skutoční gurmáni začiatočníci, ktorí vareniu len začínajú prichádzať na chuť. K tomuto skvelému menu vyberie náš someliér mix vín od malých vinárov zo Sv. Jura, doplnených o jedno svetoznáme vinárstvo. Ako na všetkých našich kurzoch, aj tentokrát vám náš šéfkuchár prezradí viacero tipov a trikov zo svojej kuchyne. 
 
17:00 - 21:00, cena 85 eur, pre členov Gurman klubu zľava -10%



Ešte voľné miesta
12.
sobota
Kurz pre ortodoxných mäsožravcov - * VIANOČNÁ verzia *
Pre veľký záujem všetkých milovníkov šťavnatej roštenky, hovädzej sviečkovice a mladej jahňacinky opäť uvádzame náš obľúbený kurz pre mäsožravcov, na ktorom sa naučíte ako si zjemniť filet steak, pripraviť omáčku z husacej foia gras, zladiť borievkovú omáčku s T-bone. Postupne si prapravíte najznámejšie omáčky svetových kuchýň až po tie, ktoré ste asi ešte nikdy nevarili. Tento kurz je pod taktovkou šéfkuchára Mariána Harciníka. 
Na našich kurzoch už tradične  degustujeme 3 vína od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta, podľa výberu nášho someliéra. Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
10:00 - 17:00, 119 eur, zľava pre členov Gurmán klubu -10%
 


Ešte voľné miesta
14.
pondelok
Ázijská kuchyňa s Michalom Konrádom - VIANOČNÉ prekvapenie
Exotické chute Ázie, menej známe plodiny a korenia, to všetko v sebe skrývajú japonská, thajská, indonézska či maledivská kuchyňa. Michal Konrád je jedným z najlepších kuchárov na Slovensku (podľa bedekra Gurmán na Slovensku držiteľ 3 Zlatých vidličiek) a je známy svojim štýlom varenia, ktorý čerpá práve z ázijskej kuchyne. Rád ho spája s európskymi surovinami a servíruje to celé vo fusion štýle. Práve takéto recepty si pre vás pripravil do svojho kurzu. Michal Konrád získal 2x prestížne ocenenie Kuchár roka od Gurmána na Slovensku a dlhé roky bol šéfkuchárom v 3 vidličkovej reštaurácii FOU ZOO v Bratislave. 
Tradične spolu s varením budeme degustovať  3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta, podľa výberu nášho someliéra. Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
17:00 – 21:00, cena 85 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Ešte voľné miesta
15.
utorok
Škandinávska kuchyňa a základy fermentovania

Chutná a jednoduchá, taká je škandinávska kuchyňa, ktorá využíva rôzne zaujímavé spôsoby úpravy  a zachovania potravín, pretože severská zima je mrazivá a trvá veľmi dlho. Ryby a zeleninu si pripravíme podľa tradičných receptov a spôsobov s našim šéfkuchárom Martinom Novákom, ktorý škandinávsku kuchyňu zbožňuje a rád sa ňou inšpiruje aj vo svojom varení. Typické škandinávske  suroviny doplníme slovenskými a pripravíme si skutočné  lahôdky, ktoré preslávili sever Európy. Fermentácia, čo to je a ktorá zelenina je najvhodnejšia na fermentáciu? Čo je Smorebrod a ako sa pripravuje Gravlax? Všetko vás naučíme. A ako darček si naloženú zeleninu v pekných pohároch vezmete domov.
 
17:00 – 21:00, cena 69 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Posledné voľné miesta

NOVINKA