Nové kurzy v ponuke




Naše Kurzy

Naše zážitkové kurzy varenia prebiehajú v historických priestoroch vinárskeho domu zo 17 st. vo Svätom Jure pri Bratislave (Prostredná 17, námestie). Kuchyňa je moderne zariadená pre 12 účastníkov. Na našich kurzoch je k dispozícií zošit s receptami, zástera a všetky suroviny a nástroje. Špičkový šéfkuchár, ktorý vás prevedie danou témou a poradí pri všetkých vašich otázkach.
V cene pravidelných kurzov je aj welcome drink Prosecco, nealkoholické nápoje a káva podľa vlastného výberu. Ku kvalitným jedlám servírujeme snúbiace sa skvelé vínka z Malých Karpát a vybraných svetových vinárstiev.

Naša Škola varenia opäť funguje v bežnom režime, bez obmedzení.
Tešíme sa na Vás :)





Druhy Kurzov           Ceny kurzov už od 75 €

  apríl 2024
dátumnázov kurzu / meno šéfkuchára / cenastav
11.
štvrtok
Japonská kuchyňa II

Voľné pokračovanie kurzu  japonskej kuchyne so skvelým 
sushi majstrom - ALEXANDROM ILLÉŠOM. Tentokrát nás naučí jedno kompletné japonské menu, ktoré Japonci veľmi obľubujú a v reštauráciách po celej krajine servírujú. Volajú ho BentoBox. Čo to konkrétne je, ako sa servíruje a aké jedlá sa do neho pripravujú, sa dozviete na tomto našom kurze. 

(viac o kontkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU)

Počas varenia budeme ale pekne po slovensky degustovať 3 rôzne vínka od vinárov z Malých Karpát podľa výberu nášho someliéra.
A na kurze vás osobne
welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

čas kurzu 17:00 - 21:00, cena 89 €


Vypredané
13.
sobota
Domáce talianske cestoviny a pizza

Sme nesmierne radi, že sme uprosili nášho talianskeho šéfkuchára, EMANUELA FORTINIHO, aby si pre našich gurmánov našiel čas. Takže po dlhej pauze opäť zaraďujeme tento obľúbený kurz do našej ponuky. 
Pod odborným dohľadom sa naučíte pripravovať základné cesto na cestoviny a spoločne budete tvoriť rôzne typy cestovín, ako napríklad tagliatelle a ravioli. Vyrobíte si k nim veľmi chutné plnky a omáčky. Druhá časť kurzu bude venovaná národnému pokrmu všetkých Talianov, pizze. Pripravíte si ju v troch rôznych obmenách.  

(viac o kontkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU)

Počas prípravy jedál budeme tak ako vždy degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

čas kurzu: SOBOTA 10:00 - 14:00, cena: 89 eur


Vypredané
17.
streda
Orientálna indická kuchyňa II

Vstúpte s nami do orientálnej indickej kuchyne plnej vôní tamarindu, kari a koriandru.  Svoje kuchárske umenie Vám predstaví indický kuchár AKSHAY KUMAR DIXIT. Pod jeho vedením si ľahko pripravíte recepty z originálnych indických ingrediencií.

(viac o kontkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU)

Už tradične na tomto kurze budeme degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát podľa výberu nášho someliéra a na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

POSLEDNÉ 3 VOĽNÉ MIESTA
 
čas 17:00 – 21:00, cena 89 eur


Posledné voľné miesta
26.
piatok
Tradičná česká kuchyňa - FIREMNÁ AKCIA

Špeciality tradičnej českej kuchyne všetci poznáme, veď sme na nich vyrastali a boli súčasťou spoločného jedálnička za Československa. Veď taký moravský vrabec s dusenou kapustou a karlovarskou knedlou je doteraz ikonické jedlo.  Upečieme si mäská na tri spôsoby, k nim si pripravíme rôzne dusené kapusty, ktoré spárujeme s knedľami.
Nevšednym doplnkom budú ZÁKLADY MIEŠANIA zmesí korenia. Celým kurzom nás prevedie DAVID JURÁSEK, kuchár a hlavne tvorca značky Davídkovo koření, ktorý si už dlhé roky mieša svoje vlastné zmesi korenia. Jeho obchod s korením - Davídkovo koření - je známe po celom Slovensku. David si pre vás pripravil darček v hodnote 25 eur vo forme setu z namiešaným korením a e-knihu z recaptami z kurzu. 
 
Počas varenia budeme pekne po slovensky degustovať 3 rôzne vínka od vinárov z Malých Karpát podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
čas 17:00 - 21:00, cena 89 eur
 


Vypredané
30.
utorok
Nezvyčajný svet chutí II

Voľné pokračovanie kurzu plného mágie chutí a zmyslov. Tradične očakávané chute sa vám predstavia v úplne opačnom garde. Neveríte, že čo je sladké vo svojej podstate môže chutiť aj na slano? A presne naopak, aj zo slaných potravín si môžete vykúzliť sladké dezerty.
Majstrovstvo miešania chutí vám predvedie MICHAL ŠKOREC, absolvent Thuries Academy a šéfkuchár, ktorému sa počas jeho pôsobenia v Gašperovom Mlyne darilo v symbióze s majiteľmi prezentovať zážitkovú gastronómiu na vysokej úrovni.

(viac o kontkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU)

Už tradične budeme počas kurzu degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra.
Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia Radoslav Nackin a pripijeme si Proseccom
 
čas kurzu: 17:00 – 21:00,  cena: 89 eur 


Ešte voľné miesta
  máj 2024
dátumnázov kurzu / meno šéfkuchára / cenastav
4.
sobota
Fantastické grilovanie

Fantastický kurz o mäse, zelenine a omáčkach. Rady ako vybrať správny gril, vhodné mäsá na grilovanie, ako ich upraviť a nakoniec aj chutne ugrilovať. Tento kurz pre skúsených grilmajstrov je pod vedením nášho obľúbeného šéfkuchára Tomáša Zapleta. Náročnejšie recepty pre fajnšmekrov grilovania si spríjemníte 3 vínkami od vinárov z Malých Karpát a presvedčíte sa ako ľahko sa dá pripraviť domáci jarný raut.  

(viac o kontkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU)

Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

čas 10:00 - 17:00, cena 149 eur

 



Vypredané
7.
utorok
Steaky ako ich nepoznáme


Na tomto kurze vám šéfkuchár TOMÁŠ ZAPLETAL rozšíri vaše kulinárske obzory o nové možnosti ako urobiť kvalitný a chutný steak aj z iných druhov mias. Okrem hovädzieho striploinu si, v netradičním prevedení, pripravíme chutný a šťavnatý steak z kuraciny alebo z bravčovej sviečkovej. Ochutené maslá patria k steakovej kultúre a vy si ich nielen pripravíte, ale si ich môžete ako darček zobrať aj domov. Ako bonus vám šéfkuchár prezradí aj výborný recept na šošovicový šalát a zemiakový koláčik, ktoré sú ideálne prílohy k steakom.

(viac o kontkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU)

Už tradične budeme počas kurzu degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

čas 17:00 – 21:00, cena 89 eur

 



Vypredané
9.
štvrtok
Recepty rakúsko-uhorskej kuchyne

Tento pútavý kurz tradičných jedál z čias monarchie pre vás pripravil náš nový šéfkuchár: 
PATRIK ANDREJČÁK - Head Chef À la carte reštaurácie Hostinec Palatín v Kaštieli Pálffy. A práve tam je kuchyňa zameraná na tradičné jedlá z čias monarchie ako sú: Taffelspitz, zemiaky, špenát, špik a vývar, či kurací perkelt s tekvicovými haluškami, alebo tradičné lokše s netradičkou úpravou kačacej pečienky a ako dezert málo známe  Salzburské noky. O všetky tieto recepty sa s vami podelí náš nový šéfkuchár Patrik. 

(viac o kontkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU)

Počas kurzu budeme prechutnávať vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta, podľa výberu nášho someliéra.
Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
čas 17:00 – 21:00, cena 89 eur


Ešte voľné miesta
11.
sobota
Kurz pre ortodoxných mäsožravcov

Pre veľký záujem všetkých milovníkov šťavnatej roštenky, hovädzej sviečkovice a mladej jahňacinky opäť uvádzame náš obľúbený kurz pre mäsožravcov, na ktorom sa naučíte ako si zjemniť filet steak, pripraviť omáčku z husacej foia gras, zladiť borievkovú omáčku s T-bone. Postupne si pripravíte najznámejšie omáčky svetových kuchýň až po tie, ktoré ste asi ešte nikdy nevarili. 
Kurzom vás bude sprevádzať šéfkuchár MARIÁN HARCINÍK, ktorý pripravoval catering aj pre pápeža Jána Pavla II.
Počas varenia budeme degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
čas 10:00 - 17:00, cena 149 eur, zľava pre členov Gurmán klubu -10%
 


Ešte voľné miesta
14.
utorok
Nápadité minútky Romana Borovského

Našim novým kurzom vás bude sprevádzať ROMAN BOROVSKÝ, šéfkuchár, ktorý pochodil svet od Faerských ostrovov, Brusel a Kodaň. Kreuje modernú slovenskú kuchyňu, idálne z produktov od miestnych farmárov a pestovateľov. Svoje skúsenosti a nápady pretavil taktiež do nášho kurzu a ako môžete podľa jeho menu vidieť, pripravil si pre vas veľmi zaujímavý kurz plný nápaditých minútiek zo surovín naprieč našich lesov, lúk a riek.

(viac o kontkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU)

Počas varenia si už tradične prechutnáme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

čas 17:00 - 21:00, cena 89 eur


Vypredané
16.
štvrtok
Grilovanie od základov

Ideálny pre začínajúcich grilmajstrov.
Naučíme sa ako grilovať a zistíme čo je lepšie či plyn alebo uhlie. Dozviete sa tiež aké doplnky treba ku grilovaniu. Začneme s výberom správnych druhov mäsa a marinád k nim. Ukážeme si ako grilovať zeleninu aj prílohy k mäsu a prezradíme vám čo nesmiete zabudnúť v príprave na dobrú grilovačku.
Kurzom vás prevedie odborník a náš obľúbený šéfkuchár TOMÁŠ ZAPLETAL.
Grilujeme na plynovom grile značky WEBER.

(viac o kontkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU)

Popri grilovaní na dvore si budeme prechutnávať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta, podľa výberu nášho someliéra.
Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
čas 17:00 – 21:00, cena 89 eur


Ešte voľné miesta
17.
piatok
Recepty Ajurvédskej kuchyne pre zdravý život

Náš nový kurz je zameraný na fanúšikov jógy, AJURVÉDY a hlavne vyváženej zdravej stravy. Známa autorka projektu Ajurvéda Online - JANA GURNÍKOVÁ spojila sily s našim šéfkuchárom DAVIDOM JURÁSKOM - majiteľom eshopu Davídkovo koření a pripravili pre vás veľmi zaujímavý a pestrý kurz varenia. 

Jana vám počas prípravy jedál poskytne tiež svoje rady ako žiť vďaka poznaniu ajurvédy, jógy a aromaterapie zdravý, šťastný a plnohodnotný život. Pretože len zdravý a spokojný človek má dostatok energie na uskutočnenie všetkých svojich snov a ambícií. Táto všestranná mladá dáma je tiež úspešnou autorkou knihy "Ajurvéda pre moderné ženy".

(viac o kontkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU)

Neboli by sme to ale my, gurmáni, ak by sme k zdravej strave a užitočným  radám o zdravom stravovaní vyvážene nepopíjali aj dobré vínko ;) 
Nebojte sa, počas kurzu, kto si bude želať, bude môcť degustovať klasicky 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra.
Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia Radoslav Nackin a pripijeme si Proseccom

 
čas 17:00 – 21:00, cena 89 eur
 


Ešte voľné miesta

NOVINKA
18.
sobota
Francúzska kuchyňa - PROVENCE

Našu gurmánsku cestu po regiónoch Francúzska zahájime návštevou čarovného regiónu a gurmánskeho raja - PROVENCE. Všetky tie úchvatné chute a vône Provance dostaneme na tanier a pri poháriku vínka sa dozviete viac o tomto gastronomicky bohatom regióne prostredníctvom známych receptov, ktoré preslávili tento kraj.
Tento kurz je pod taktovkou TOP šéfkuchára JOZEFA MASAROVIČA, víťaza ocenenia Gurmán AWARD - najlepší kuchár na Slovensku pre rok 2020 a šéfkuchára reštaurácie UFO.

(viac o kontkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU)

Aj na tomto kurze sa počas varenia osviežime 3 vínkami od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta, podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

čas 10:00 - 17:00, cena 149 eur



Ešte voľné miesta
21.
utorok
Základy moderných penových (mousse) dezertov a tôrt od Asheri

Ako upiecť Korunovačný dezert Bratislavy 2024
 
Náš nový kurz pečenia bude zameraný na špeciálne techniky a prípravu mousse dezertov známej cukrárky YANY ASHERSON - zakladateľky cukrárne Asheri, ktora sa stala víťazom prvého ročníka súťaže o Korunovačny dezert Bratislavy 2024.
Počas posledných piatich rokov Yana študovala cukrárstvo v rôznych cukrárskych školách. (Pastry school by Vera Nikandrova, Pastry Campus by Maria Selanina, škola cukrárskej teórie by Yulia Bakova, Modern Pastry Academy KICA, Pastry school by  Ludmila Bukina, pastry kurz by Garuharu, atd'.)
"Pečenie som milovala už od detstva. Po krátkom čase sa táto vášeň zmenila na malý biznis. Na Slovensko som doviezla dezert s názvom "Čokoládový zemiak" a "Oriešky s karamelovou plnkou".

Už tradične na tomto kurze budeme degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát podľa výberu nášho someliéra a na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
 
čas 17:00 – 21:00, cena 79 eur


Ešte voľné miesta

NOVINKA
22.
streda
Thajská kuchyňa I.


Najznámejšie recepty ostrej thajskej kuchyne vás naučí naša prominentná thajská šéfkuchárka PARICHART BYSTRIANSKY - Naam. 
Prevedie vás všetkými chuťami a vôňami jednej z najzdravších kuchýň sveta a dozviete sa aj veľa zaujímavých kulinárskych informácií z jej rodiska. Parichart vám osobne ukáže niektoré fígle ako pripraviť rýchle  a hlavne zdravé jedlo.

Parichart Bystriansky
je  thajská kuchárka a majiteľka potravín Naam Thai food ako aj bistra s thajskou kuchyňou. 

(viac o kontkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU)

Tradične budeme počas varenia degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

čas 17:00 - 21:00, cena 89 eur

 



Vypredané
28.
utorok
Stredomorská kuchyňa II

Voľné pokračovanie obľúbeného kurzu stredomorskej kuchyne. Vybrali sme pre vás známe recepty od Valencie cez Marseille, Sicíliu až po Dubrovník. Môžte sa tešiť na kuchyňu plnú rýb, darov mora a vôňu korenia a bylín Stredomoria. 
Kurzom vás bude sprevádzať excelentný šéfkuchár MARIÁN HARCINÍK.

(viac o kontkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU)

Už tradične budeme počas kurzu degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia Radoslav Nackin a pripijeme si Proseccom

POSLEDNÉ 4 VOĽNÉ MIESTA
 
17:00 - 21:00, cena 89 eur


Posledné voľné miesta
30.
štvrtok
Steak – kráľ kuchyne a argentínske vína
 
Správne pripravený steak z kvalitného mäsa je nepochybne  kráľom každej kuchyne. Tie najznámejšie  steaky si pripravíme v ich základných formách a k nim zaujímavé omáčky, dipy, salsy a prílohy. Tento kráľovský kurz bude sprevádzať degustácia starostlivo vybraného argentínskeho vína a ako bonus naviac od nášho šéfkuchára TOMÁŠA ZAPLETALA získate recept na výbornú šalotkovú marmeládu.

(viac o kontkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU)

Na tomto kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
čas kurzu: 17:00 – 21:00, cena 89 eur


Vypredané
31.
piatok
Stredomorská kuchyňa - FIREMNÁ AKCIA

S našou partiou gurmánov si pripravíme známe recepty Stredomoria od Valencie cez Marseille, Sicíliu až po Dubrovnik. Gurmáni sa môžu tešiť na kuchyňu plnú vôní, korenín a bylín Stredomoria. Spoločne so šéfkuchárom Tomášom Zapletalom sa krok po kroku naučíme ako sa má uvariť pravé talianske rizoto. Vyrobíme si lososový tartar, upečieme pražmu alebo si zmajstrujeme populárny steak Saltimbocca alla romana a na záver si pomaškrtíme na lahodnej panna cotte s ovocím.  

Čas: 17:00 - 21:00, cena: 89 eur


Vypredané