Naše Kurzy
Prebiehajú v historických priestoroch vinárskeho domu zo 17st. v Svätom Juri, Prostredná 17 (námestie). Kuchyňa je moderne zariadená pre 12 účastníkov. Na našich kurzoch je k dispozícií zošiť s receptami, zástera a všetky suroviny a nástroje. Špičkový šéfkuchár, ktorý vás prevedie danou témou a poradí pri všetkých vašich otázkach. V cene pravidelných kurzov je aj welcome drink, nealkoholické nápoje a káva Ebenica podla ľubovôle a ku kvalitným jedlám snúbiace sa skvelé vínko od domáceho vinára.

Kurzy cez týždeň v prac. dni sú od 17:00 do 21:00 a v sobotu od 10:00 do 17:00. Kurzy Školy varenia sa uskutočnia pri účasti minimálne 6 osôb. V opačnom prípade sa dohodne náhradný termín.

Darčekové poukazy nie sú na konkrétne kurzy varenia. Obdarovaný si môže sám vybrať, ktorý kurz chce absolvovať. Bližšie informácie a objednávka TU.


Druhy Kurzov           Ceny kurzov už od 59 €


» december 2018     » január 2019     » február 2019    

  marec 2019
dátumnázov kurzu / meno šéfkuchára / cenastav
9.
sobota
Kurz pre ortodoxných mäsožravcov
Zjemníme si filet steak, jahňacinu, entrecote, roast beef atď. Príprava rôznych druhov mias a skvelé omáčky k nim. Najznámejšie omáčky svetových kuchýň a ešte aj také, aké ste vôbec nevarili.
10:00 – 17:00, cena 115,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Vypredané
14.
štvrtok
Thajská kuchyňa
Najznámejšie recepty ostrej thajskej kuchyne Vás naučí Thajská kuchárka Parichart . Prevedie Vás všetkými chuťami a vôňami jednej z najzdravších kuchýň sveta a dozviete sa aj veľa zaujímavých kulinárskych informácií z jej rodiska. Parichard Vám osobne ukáže niektoré fígle ako pripraviť rýchle a hlavne zdravé jedlo.
Parichart Bystrianska - thajská majiteľka obchodíku Asia food
17:00-21:00, cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Posledné voľné miesta
16.
sobota
Španielska kuchyňa
- úplne nové recepty z bohatej a pestrej španielskej kuchyne nám tento krát pripraví Tomáš Zapletal, známy šéfkuchár a propagátor španielskej kuchyne, ktorý pôsobil v Parcafé a rozbiehal známy Tapas bar v Retro. Teraz pôsobí v reštaurácii Zorno.
10:00-14:00, cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Vypredané
16.
sobota
Orientálna Indická kuchyňa
Je veľa napodobnenín indickej kuchyne, no my sa naučíme tú pravú autentickú. Osobne sa vašim učiteľom stane majiteľ indickej reštaurácie Ashoka pán Akshay Kumar Dixit. Z originálnych indických ingrediencií si pod jeho vedením pripravíte chuné a hlavne zdravé jedlá jednej z najstarších kuchýň sveta. 16:00-20:00, cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Vypredané
19.
utorok
Japonská kuchyňa a sushi
Všetko, čo by ste mali o Sushi vedieť. Pripravíme si pod vedením Sushimajstra skvelé sushi menu a nebude chýbať ani povestná polievka Miso.
Alexander ÍLLEŠ - sushimajster, WABI SABI
17:00-21:00, cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Ešte voľné miesta
20.
streda
Steak – kráľ kuchyne a Argentínske vína

Dobre pripravený steak z kvalitného mäsa je bezosporu  kráľom každej kuchyne. Tie najznámejšie steaky si pripravíme v ich základných formách a k nim zaujímavé omáčky, dipy, salsy a prílohy. Tento kráľovský kurz bude sprevádzať starostlivo vybrané Argentínske vínko našim somelierom.Ako bonus naviac dostanete od nášho šéfkuchára Martina Korbeliča recept na výbornú šalotkovú marmeládu.17:00-21:00, cena 85,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.) Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.



Posledné voľné miesta
21.
štvrtok
Klasické domáce zákusky, ale trochu inak
Pripravíme si a spoločne upečieme klasické zákusky ako ich poznáme zo známich kaviarní. Veterník, laskonka šamrole či punčový rez, všetci ich milujeme, ale skoro nikto ich už nevie robiť podla správnych receptúr! Ale naša nová cukrárk Andrea Bučeková vás to naučí. Pečenie je jej vášeň a učila sa od tých najlepších. Pracovala s Jaroslavom Žídekom v Camouflage a teraz v Albrechte, absolvovala Thuries academy. Na kurze si spravíme jeden recept navyše, ako veľkonočný bonus!!!
17:00 - 21:00, cena 59,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Ešte voľné miesta
23.
sobota
Čokoláda – Ponorme sa do základov
Pripravili sme pre vás nádherný deň plný voňavej a jemnej čokolády - jedného z pokladov ľudstva. Urobíte si vlastné pralinky a čokoládové dezerty, dozviete sa ako správne temperovať čokoládu a ako pripravovať ganache, pralinky i truflé. Jozefína Šebáková - Zaukoucová viceprezidentka Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov, a majsterka odborného výcviku ZOA v Púchove.
začiatok 10:00-14:00,cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.) 
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Posledné voľné miesta
26.
utorok
Ázijská kuchyňa s Michalom
Exotické chute Ázie, menej známe plodiny a korenia, to všetko v sebe skrývajú japonská, thajská, indonezska či maledivská kuchyňa.  Michal Konrád je jedným z najlepších kuchárov na Slovensku a je známy svojim štýlom varenia, ktorý čerpá práve z ázijskej kuchyne. Rád ho spája s európskymi surovinami a servíruje to celé vo fusion štýle. Práve takéto recepty si pre vás pripravil do svojho prvého kurzu. Michal dostal 2x  prestížne ocenenie Kuchár roka od Gurmána na Slovensku a dlhé roky bol šéfkuchárom v 3 vidličkovej reštaurácii Fou Zoo v Bratislave. Novinka, cena 79,- € 17:00-21:00
(Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.) Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.


Ešte voľné miesta
28.
štvrtok
Burgermánia

Povieme si, aké mäso je vhodné na mletie do burgeru a aký pomer mäsa a tuku by malo obsahovať. Pripravíme si vhodné studené omáčky k burgerom,  domáce hranolky a ukážeme si vhodné kombinácie zeleniny do burgerov. cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.) 17:00-21:00 Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.



Ešte voľné miesta
30.
sobota
Divina
Skvelé moderné recepty z diviny. Síce je len 2x do roka no vždy je naň poradovník. Nielen pre poľovníkov.
10:00-14:00, cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Ešte voľné miesta
30.
sobota
Domáce talianske cestoviny a pizza
Marcel Ihnačák nás naučí vo svojom originálnom kurze ako si pripraviť skvelé domáce cestoviny, tradičné omáčky k ním a samozrejme pravú taliansku pizzu.
Marcel Ihnačák - známy slovenský šéfkuchár.
Skvelý darček pre každého účastníka od Marcela !
16:00-20:00 69,- euro, cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Ešte voľné miesta
  apríl 2019
dátumnázov kurzu / meno šéfkuchára / cenastav
2.
utorok
Steaky ako ich nepoznáme

Na tomto kurze spoznáte aj ďalšie možnosti ako urobiť kvalitný a chutný steak aj z iných druhov mias. Prečo by nám nemal chutiť taký šťavnatý steak z kuraciny alebo z bravčovej sviečkovej v netradičnom prevedení ? Ochutené maslá patria k steakovej kultúre a vy si ich nie len pripravíte , ale si ich môžete ako darček zobrať aj domov ! K steakom budem podávať naše jurské vínko. Ako bonus vám šéfkuchár prezradí aj výborný recept na teplý šošovicový šalát - ideálny k steakom. cena 85,- €  (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.) 17:00-21:00



Ešte voľné miesta
4.
štvrtok
Špargľa - kráľovná zeleniny
Pripravte si tie najtradičnejšie a najjednoduchšie recepty s čerstvej domácej špargle v jedinečnom jarnom období. História, potrebné vybavenie, trochu zručnosti a na zapitie dúšok ľahkého vínka je náplň stretnutie fanúšikov obdivovateľov tejto pochúťky.
17:00-21:00, cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Ešte voľné miesta
9.
utorok
Najznámejšie recepty talianskej kuchyne
Najznámejšie talianske recepty si pripravíme pod vedením našich šéfkuchárov. Spoločne spoznáme tradičné suroviny a chuťové kombinácie viacerých regiónov talianska. Originál suroviny a produkty si môžete zakúpiť po kurze v našom kulinárskom obchodíku. 17:00-21:00, cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)



Ešte voľné miesta
10.
streda
Domáci chlieb a syry
Základné suroviny stravy našich starých otcov a aj my ich dnes radi konzumujeme. Dlho pripravovaný kurz prinášame ako novinku v ponuke našej školy varenia. S Andreou /poznáte ju z kurzov pečenia/ si tento krát upečieme chrumkavý domáci chlebík a k nemu si urobíme vlastný syr hrudku, bryndzu a tvaroh. Ako na to sa dozviete práve na tomto zaujímavom kurze. Andrea Bučeková - reštaurácia Albrecht 17:00-21:00, cena 59,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.) Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Ešte voľné miesta
11.
štvrtok
Ryby a dary mora II.
plná rýb a morských živočíchov 17:00-21:00cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.) Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Ešte voľné miesta
13.
sobota
Thajská kuchyňa II.
Voľné pokračovanie úspešného kurzu najznámejších receptov ostrej thajskej kuchyne s thajskou kuchárkov Parichart . Prevedie Vás všetkými chuťami a vôňami jednej z najzdravších kuchýň sveta a dozviete sa aj veľa zaujímavých kulinárskych informácií z jej rodiska. Parichard Vám osobne ukáže niektoré fígle ako pripraviť rýchle a hlavne zdravé jedlo.
Parichart Bystrianska - thajská majiteľka obchodíku Asia food
16:00-20:00, cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Ešte voľné miesta
13.
sobota
Bezmäsité minútky a zelenina
Ako zeleninu upraviť a s čím ju vhodne kombinovať? Zelenina je úžasná, neberme ju len ako chutný šalát či malú prílohu, ale vieme k jej rôznym tepelným úpravám vhodne párovať nie len mäso, ale aj ryby. Dokonca z nej vieme pripraviť aj chutné dezerty. Náš nový šéfkuchár Daniel Karas sa dlhé roky priúčal od špičkových európskych šéfkuchárov ako zeleninu čo najlepšie pripraviť a vyzdvihnúť jej úžasné chuťové a nutričné vlastnosti v kombináciách hlavne s rybami. A o tom všetkom bude náš nový kurz.  Daniel Karas – reštaurácia La Vita  10:00-14:00 , cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.) Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Ešte voľné miesta
16.
utorok
Macarons - skvelý dezert
Nový kurz s cukrárkou Aďou je zameraný na delikatesu nazývanú Macrons - makronky. Vykreoval ich známy francúzsky cukrár Yves Thuries a v posledných rokoch sa stali absolútnym hitom všetkých najznámejších cukrárstiev sveta. My sa naučíme ako spraviť základný korpus , ako ho ochutiť či prifarbiť . Tiež si namiešame viacero krémov podľa vlastnej chute.  
17:00-21:00, cena 59,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)



Ešte voľné miesta