Naše Kurzy
Prebiehajú v historických priestoroch vinárskeho domu zo 17st. v Svätom Juri, Prostredná 17 (námestie). Kuchyňa je moderne zariadená pre 12 účastníkov. Na našich kurzoch je k dispozícií zošiť s receptami, zástera a všetky suroviny a nástroje. Špičkový šéfkuchár, ktorý vás prevedie danou témou a poradí pri všetkých vašich otázkach. V cene pravidelných kurzov je aj welcome drink, nealkoholické nápoje a káva Ebenica podla ľubovôle a ku kvalitným jedlám snúbiace sa skvelé vínko od domáceho vinára.

Kurzy cez týždeň v prac. dni sú od 17:00 do 21:00 a v sobotu od 10:00 do 17:00. Kurzy Školy varenia sa uskutočnia pri účasti minimálne 6 osôb. V opačnom prípade sa dohodne náhradný termín.

Darčekové poukazy nie sú na konkrétne kurzy varenia. Obdarovaný si môže sám vybrať, ktorý kurz chce absolvovať. Bližšie informácie a objednávka TU.


Druhy Kurzov           Ceny kurzov už od 59 €


» október 2018     » november 2018     » december 2018    

  január 2019
dátumnázov kurzu / meno šéfkuchára / cenastav
15.
utorok
Ázijská kuchyňa s Michalom Konrádom
Exotické chute Ázie, menej známe plodiny a korenia, to všetko v sebe skrývajú japonská, thajská, indonezska či maledivská kuchyňa.  
Michal Konrád je jedným z najlepších kuchárov na Slovensku a je známy svojim štýlom varenia, ktorý čerpá práve z ázijskej kuchyne. Rád ho spája s európskymi surovinami a servíruje to celé vo fusion štýle. Práve takéto recepty si pre vás pripravil do svojho prvého kurzu. Michal dostal 2x  prestížne ocenenie Kuchár roka od Gurmána na Slovensku a dlhé roky bol šéfkuchárom v 3 vidličkovej reštaurácii Fou Zoo v Bratislave.  17:00-21:00
Novinka, cena 85,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Ešte voľné miesta
17.
štvrtok
Steaky
Jednoducho kurz o mäse.
Naučíme sa ako mäso správne vybrať, nakrájať a ako samotný steak dobre pripraviť. Dozviete sa aké prílohy sa k steaku najviac hodia a ako ich kombinovať. Použijeme najvhodnejšie mäsá z hovädziny na steaky :  flank, filet i rib eye steak a jahňacie korunky.
17:00-21:00, cena 85,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Ešte voľné miesta
19.
sobota
Thajská kuchyňa
Najznámejšie recepty ostrej thajskej kuchyne Vás naučí Thajská kuchárka Parichart . Prevedie Vás všetkými chuťami a vôňami jednej z najzdravších kuchýň sveta a dozviete sa aj veľa zaujímavých kulinárskych informácií z jej rodiska. Parichard Vám osobne ukáže niektoré fígle ako pripraviť rýchle a hlavne zdravé jedlo.
Parichart Bystriansky - thajská majiteľka obchodíku Asia food
16:00-20:30, cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Ešte voľné miesta
19.
sobota
Bezmäsité minútky a zelenina
Ako zeleninu upraviť a s čím ju vhodne kombinovať? Zelenina je úžasná, neberme ju len ako chutný šalát či malú prílohu, ale vieme k jej rôznym tepelným úpravám vhodne párovať nie len mäso, ale aj ryby. Dokonca z nej vieme pripraviť aj chutné dezerty. Náš nový šéfkuchár Daniel Karas sa dlhé roky priúčal od špičkových európskych šéfkuchárov ako zeleninu čo najlepšie pripraviť a vyzdvihnúť jej úžasné chuťové a nutričné vlastnosti v kombináciách hlavne s rybami. A o tom všetkom bude náš nový kurz.  Daniel Karas – reštaurácia La Vita
10:00-16:30 , cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Ešte voľné miesta
24.
štvrtok
Domáce talianske cestoviny a pizza
Tomáš Zapletal Vás naučí vo svojom originálnom kurze ako si pripraviť skvelé domáce cestoviny, tradičné omáčky k ním a samozrejme pravú taliansku pizzu.
17:00-21:00, cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Ešte voľné miesta
25.-26.
piatok-sobota
Deň otvorených pivníc
Pozývame Vás na Deň otvorených pivníc Malokarpatskej vínnej cesty do Kamenného dvora vo Svätom Jure na Prostrednej ul. 17. Pivnica v Kamennom dvore je jednou zo 129 zastávok Malokarpatskej vínnej cesty a budú v nej prezentovať svoje vína miestny svätojurský vinár Miro Miklovič.
Naša Škola varenia pri tejto príležitosti pripravila pre Vás špeciality zo slovenských produktov v modernom zdravšom štýle podávané počas dňa v Piatok aj Sobotu . Na zapitie sa bude servírovať kvalitné Jurské vínko a pre svetobežníkov aj nejaké tie vychytávky zo sveta.
Ukončite svoj degustačný pochod pivnicami Malých Karpát práve vo SV. Jure v krásnyh priestoroch našej školy varenia a môžte si čo to dokúpiť aj s rôznych delikates nášho kulinárskeho obchodíku. Tešíme sa na Vás v Škole varenia z Kamenného dvora!
Členovia nášho Gurmánskeho klubu a ich priatelia majú pohárik vínka k jedlu zadarmo.



Ešte voľné miesta
29.
utorok
Orientálna Indická kuchyňa
Je veľa napodobnenín indickej kuchyne, no my sa naučíme tú pravú autentickú. Osobne sa vašim učiteľom stane majiteľ indickej reštaurácie Ashoka pán Akshay Kumar Dixit. Z originálnych indických ingrediencií si pod jeho vedením pripravíte chuné a hlavne zdravé jedlá jednej z najstarších kuchýň sveta. 17:00-21:00, cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Ešte voľné miesta
31.
štvrtok
Burgermánia

Na kurze sa naučíme piecť domácu burger žemľu, povieme si, aké mäso je vhodné na mletie do burgeru a aký pomer mäsa a tuku by malo obsahovať. Pripravíme si vhodné studené omáčky k burgerom,  domáce hranolky a ukážeme si vhodné kombinácie zeleniny do burgerov. 
Recepty Vás naučí – Tomáš Sika, chef Medusa Group, patriaci do slovenskej špičky a tiež známy aj z TV obrazovky z programu Vojna kuchárov.cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.) Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.



Ešte voľné miesta
  február 2019
dátumnázov kurzu / meno šéfkuchára / cenastav
02.
sobota
Francúzska kuchyňa
Gurmánska cesta po regiónoch Francúzska ,plná tých najchutnejších regionálnych receptov gastronomickej veľmoci Francúzska , ktorou nás prevedie jeden z najlepších Slovenských šéfkuchárov Igor Čehy. Začíname v Burgunsku.
Igor Čehy -  držiteľ Gurmán AWARD - kuchár roka 2007 a 2014
10:00 – 17:00, cena 115,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Ešte voľné miesta
05.
utorok
Ryby a dary mora I.

 plná rýb , morských živočíchov , korenín a bylín Stredomoria. Pripravíme si známe recepty Stredomoria od Valencie cez Marseille ,Sicíliu až po Dubrovnik.
Marián Hariník,  17:00-21:00, cena 69,- euro, Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %. Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku !!



Ešte voľné miesta
07.
štvrtok
Klasické domáce zákusky, ale trochu inak
Pripravíme si a spoločne upečieme klasické zákusky ako ich poznáme zo známich kaviarní. Veterník, laskonka šamrole či punčový rez, všetci ich milujeme, ale skoro nikto ich už nevie robiť podla správnych receptúr! Ale naša nová cukrárk Andrea Bučeková vás to naučí. Pečenie je jej vášeň a učila sa od tých najlepších. Pracovala s Jaroslavom Žídekom v Camouflage a teraz v Albrechte, absolvovala Thuries academy.17:00 - 21:00, cena 59,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Ešte voľné miesta
09.
sobota
Talianska kuchyňa
Najznámejšie talianske recepty si pripravíme pod vedením
Marcela Ihnačáka - známeho slovenského šéfkuchára, ktorý si otvoril hotel v Mikulove - Boutique hotel Tanzberg.
Skvelý darček pre každého účastníka od Marcela !
10:00 – 17:00, cena 115,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.) 
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Ešte voľné miesta
12.
pondelok
Vegánska kuchyňa

Vegánska kuchyňa -výživná, chutná a zdravá !
Dlho očakávaný kurz je na svete Ukážeme Vám, že aj vegánska strava môže
byť pestrá, chutná a hlavne výživná. Všetky recepty si pripravíte  z
dostupných surovín.  Jaroslav Hladík - držiteľ zlatej vidličky od Gurmána na Slovensku
17:00-21:00  , cena 69,- euro  
Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10% .



Ešte voľné miesta
14.
streda
Teriny & CO
Kto by ich nemal rád. Teriny, peny, parfait a rôzne paštéty, po ktorých sa nám vždy zbiehajú slinky keď ich ochutnávame v tých najlepších reštauráciách. Ale urobiť si svoju vlastnú - to by bola bomba! Na našom novom kurze sa to naučíme pod vedením našich skvelých kuchárov za jeden večer. Použijeme ryby, krevety, divinu, hydinu a tiež populárnu jahňacinu.
Zoltán Baláž - šéfkuchár reštaurácie Cubes, Hotel Aston
17:00-21:00, cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Ešte voľné miesta