Naše Kurzy
Prebiehajú v historických priestoroch vinárskeho domu zo 17st. v Svätom Juri, Prostredná 17 (námestie). Kuchyňa je moderne zariadená pre 12 účastníkov. Na našich kurzoch je k dispozícií zošiť s receptami, zástera a všetky suroviny a nástroje. Špičkový šéfkuchár, ktorý vás prevedie danou témou a poradí pri všetkých vašich otázkach. V cene pravidelných kurzov je aj welcome drink, nealkoholické nápoje a káva Ebenica podla ľubovôle a ku kvalitným jedlám snúbiace sa skvelé vínko od domáceho vinára.

Kurzy cez týždeň v prac. dni sú od 17:00 do 21:00 a v sobotu od 10:00 do 17:00. Kurzy Školy varenia sa uskutočnia pri účasti minimálne 6 osôb. V opačnom prípade sa dohodne náhradný termín.

Darčekové poukazy nie sú na konkrétne kurzy varenia. Obdarovaný si môže sám vybrať, ktorý kurz chce absolvovať. Bližšie informácie a objednávka TU.



Druhy Kurzov           Ceny kurzov už od 69 €


  február 2020
dátumnázov kurzu / meno šéfkuchára / cenastav
25.
utorok
Thajská kuchyňa III. - nové recepty, ktoré ešte nepoznáte

Voľné pokračovanie úspešného kurzu najznámejších receptov ostrej thajskej kuchyne s thajskou kuchárkou Parichart. Prevedie Vás všetkými chuťami a vôňami jednej z najzdravších kuchýň sveta a dozviete sa aj veľa zaujímavých kulinárskych informácií z jej rodiska. Parichart Vám osobne ukáže niektoré fígle ako pripraviť rýchle a hlavne zdravé jedlo.
Parichart Bystriansky - thajská kuchárka a majiteľka potravín Naam Thai food a bistra s thajskou kuchyňou

17:00 - 21, cena 69 eur, (pre členov Gurmán klubu -10% zľava)

 



Ešte voľné miesta
27.
štvrtok
Španielska kuchyňa II.

Voľné pokračovanie úspešného kurzu s novými receptami z bohatej a pestrej španielskej kuchyne nám pripraví 
Tomáš Zapletal, známy šéfkuchár a propagátor španielskej kuchyne, ktorý pôsobil v Parcafé a rozbiehal známy Tapas bar v OC Retro. V tomto kurze sa zameriame viac na špeciality jednotlivých regiónov. 

17:00 – 21:00, cena 69 eur (pre členov Gurmán klubu zľava -10%)

Ešte voľné miesta
29.
sobota
Kurz pre ortodoxných mäsožravcov

Pre veľký záujem všetkých milovníkov šťavnatej roštenky, hovädzej sviečkovice a mladej jahňacinky opäť uvádzame náš obľúbený kurz pre mäsožravcov, na ktorom sa naučíte ako si zjemniť filet steak, pripraviť omáčku z husacej foia gras, zladiť borievkovú omáčku s T-bone. Postupne si prapravíte najznámejšie omáčky svetových kuchýň až po tie, ktoré ste asi ešte nikdy nevarili. 
Kurz je pod taktovkou kuchára Mariána Harciníka. 

10:00 – 17:00, cena 115 eur, (pre členov Gurmán klubu -10% zľava)



Ešte voľné miesta
  marec 2020
dátumnázov kurzu / meno šéfkuchára / cenastav
3.
utorok
Pečieme s Gabikou - ťahané štrúdle a kysnuté koláče

Doprajte si sladký večer plný vlastnoručne upečených dobrôt. Známa Cíferčanka a pestovateľka kvalitného maku, Gabriela Čechovičová, vás naučí nielen ako si pripraviť kvalitné cesto, ale aj ako sa poľahky popasovať s ťahanou štrúdlou a ako ju správne upiecť. Spoločne si pripravíte chutné sladké aj slané plnky do kysnutých koláčov a ako bonus si pripravíte výborné domáce lokše.

 

17:00 – 21:00, cena 69 eur, (pre členov Gurmán klubu -10% zľava)

Ešte voľné miesta
4.
streda
Domáce talianske cestoviny a pizza

Tento kurz sa ponesie v duchu typických talianskych jedál. Pod dohľadom šéfkuchára Daniela Karasa sa naučíte pripravovať základné cesto na cestoviny a spoločne budete tvoriť rôzne typy cestovín, ako napríklad tagliatelle a ravioli. Vyrobíte si k nim veľmi chutné plnky a omáčky. Druhá časť kurzu bude venovaná národnému pokrmu všetkých Talianov, pizze. My si ju pripravíme v troch rôznych obmenách.  

17:00 – 21:00, cena 69 eur, (pre členov Gurmán klubu -10% zľava)


Ešte voľné miesta
5.
štvrtok
Steaky ako ich nepoznáme

Na tomto kurze Vám šéfkuchár Tomáš Zapletal rozšíri Vaše kulinárske obzory o nové možnosti ako urobiť kvalitný a chutný steak aj z iných druhov mias. Okrem hovädzieho striploinu si, v netradičním prevedení, pripravíme chutný a šťavnatý steak z kuraciny alebo z bravčovej sviečkovej. Ochutené maslá patria k steakovej kultúre a vy si ich nielen pripravíte, ale si ich môžete ako darček zobrať aj domov. K steakom budeme podávať svetoznáme rizlingy z Rakúska a Nemecka. Ako bonus vám šéfkuchár prezradí aj výborný recept na šošovicový šalát a zemiakový koláčik, ktoré sú ideálne prílohy k steakom. 

17:00 – 21:00, cena 85 eur, (pre členov Gurmán klubu -10%)



Ešte voľné miesta
7.
sobota
Talianska kuchyňa - ikonické recepty

Populárny šéfkuchár Daniel Karas pre náš celodenný kurz vybral najznámejšie talianske recepty z rôznych regiónov Talianska na základe surovín, ktoré sú pre tieto regióny typické. Spoločne zažijete chute Campanie, Sicílie, Toskánska, Ligúrie, Piemontu a Valle d´Aosta. Všetky jedlá si nakoniec v príjemnej atmosfére vychutnáte spolu s lahodnými talianskymi vínkami.

10:00 – 17:00, cena 115 eur, (zľava pre členov Gurmán klubu -10%)



Posledné voľné miesta
12.
štvrtok
Nezvyčajný svet chutí

Tento kurz by sme kľudne mohli nazvať aj mágiou chutí a zmyslov. Tradične očakávané chute sa vám predstavia v úplne opačnom garde. Neveríte, že čo je sladké vo svojej podstate môže chutiť aj na slano? A presne naopak, aj zo slaných potravín si môžete vykúzliť sladké dezerty. Majstrovstvo miešania chutí vám predvedie Michal Škorec, absolvent Thuries Academy a šéfkuchár, ktorému sa počas jeho pôsobenia v Gašperovom Mlyne darilo, v symbióze s majiteľmi, prezentovať zážitkovú gastronómiu na vysokej úrovni.

 17:00 – 21:00,  cena 69 eur, (zľava pre členov Gurmán klubu -10%)



Ešte voľné miesta
17.
utorok
Orientálna indická kuchyňa II

Vstúpte s nami do orientálnej indickej kuchyne plnej vôní tamarindu, kari a koriandru.  Svoje kuchárske umenie Vám predstaví majiteľ obľúbenej indickej reštaurácie Akshay Kumar Dixit. Pod jeho vedením si ľahko pripravíte recepty z originálnych indických ingrediencií.

17:00 – 21:00, cena 69 eur, (pre členov Gurmán klubu -10% zľava)

Ešte voľné miesta
19.
štvrtok
MINÚTKY z hovädzieho mäsa

Minútky z mäsa v zaujímavých chuťových kombináciách, z ktorých si pod vedením šéfkuchára Zoltána Baláža, rýchlo pripravíme vynikajúce jedlá. Recepty tohto kurzu vychádzajú z 3 základných surovín a ich príprava by nám nemala zabrať veľa času. Tento kurz je určený pre všetkých gurmánov, ktorí nemajú času nazvyš. 

17:00 – 21:00, 69 eur, zľava pre členov Gurmánskeho klubu -10%)














Ešte voľné miesta
25.
štvrtok
Pečieme torty

Spoločne s našou cukrárkou, Andreou Bučekovou, si upečieme chutné a zdravé torty. Pečenie je jej vášeň a cukrárskemu umeniu sa učila len od tých nejlepších. S Jaroslavom Žídekom pracovala v Camouflage. V minulosti, okrem iného, absolvovala odborné školenie Thuries Academy pod vedením michelinského šéfkuchára Damiena Thuriese z Francúzska.

17:00 – 21:00, 69 eur, zľava pre členov Gurmánskeho klubu -10%)

Ešte voľné miesta
28.
sobota
Francúzska kuchyňa - PROVENCE

Našu gurmánsku cestu po regiónoch Francúzska zahájime návštevou čarovného regiónu a gurmánskeho raja - PROVENCE. Všetky tie úchvatné chute a vône Provance dostaneme na tanier a pri poháriku vínka sa dozviete viac o tomto gastronomicky bohatom regióne prostredníctvom známych receptov, ktoré preslávili tento kraj.

10:00 - 17:00, cena 115 eur, zľava pre členov Gurmán klubu -10%



Ešte voľné miesta
31.
utorok
Thajská kuchyňa - vegetariánske recepty

Recepty ostrej thajskej kuchyne, určené všetkým vegetariánom, vás naučí thajská kuchárka Parichart Bystriansky. Prevedie vás všetkými chuťami a vôňami jednej z najzdravších kuchýň sveta a dozviete sa aj veľa zaujímavých kulinárskych informácií z jej rodiska. 
Parichart Bystriansky - thajská kuchárka a majiteľka potravín Naam Thai food ako aj bistra s thajskou kuchyňou
 

17:00 - 21:00, cena 69 eur, pre členov Gurmán klubu -10 % zľava

Ešte voľné miesta