Naše Kurzy
Prebiehajú v historických priestoroch vinárskeho domu zo 17st. v Svätom Juri, Prostredná 17 (námestie). Kuchyňa je moderne zariadená pre 12 účastníkov. Na našich kurzoch je k dispozícií zošiť s receptami, zástera a všetky suroviny a nástroje. Špičkový šéfkuchár, ktorý vás prevedie danou témou a poradí pri všetkých vašich otázkach. V cene pravidelných kurzov je aj welcome drink, nealkoholické nápoje a káva Ebenica podla ľubovôle a ku kvalitným jedlám snúbiace sa skvelé vínko od domáceho vinára.

Kurzy cez týždeň v prac. dni sú od 17:00 do 21:00 a v sobotu od 10:00 do 17:00. Kurzy Školy varenia sa uskutočnia pri účasti minimálne 6 osôb. V opačnom prípade sa dohodne náhradný termín.

Darčekové poukazy nie sú na konkrétne kurzy varenia. Obdarovaný si môže sám vybrať, ktorý kurz chce absolvovať. Bližšie informácie a objednávka TU.


Druhy Kurzov           Ceny kurzov už od 59 €

Škola varenia má v lete prázdniny, začíname znova od septembra!!
Tešíme sa na Vás v Škole varenia.


» február 2018     » marec 2018     » apríl 2018    

  máj 2018
dátumnázov kurzu / meno šéfkuchára / cenastav
2.
streda
Thajská kuchyňa
Najznámejšie recepty ostrej thajskej kuchyne Vás naučí Thajská kuchárka Parichart . Prevedie Vás všetkými chuťami a vôňami jednej z najzdravších kuchýň sveta a dozviete sa aj veľa zaujímavých kulinárskych informácií z jej rodiska. Parichard Vám osobne ukáže niektoré fígle ako pripraviť rýchle a hlavne zdravé jedlo.
Parichart Bystrianska - thajská majiteľka obchodíku Asia food
17:00-21:00, cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Vypredané
3.
štvrtok
Španielska kuchyňa
- úplne nové recepty z bohatej a pestrej španielskej kuchyne nám tento krát pripraví Tomáš Zapletal, známy šéfkuchár a propagátor španielskej kuchyne, ktorý pôsobil v Parcafé a rozbiehal známy Tapas bar v Retro. Teraz pôsobí v reštaurácii Zorno.
17:00-21:00, cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Posledné voľné miesta
11.
piatok
Základy grilovania
Ideálny pre začínajúcich grilmajstrov.
Na učíme sa ako grilovať a zistíme čo je lepšie, plyn či uhlie. Dozviete sa aké doplnky treba ku grilovaniu. Začneme s výberom správnych druhov mäsa a marinád k nim. Ukážeme si ako grilovať zeleninu a prílohy k mäsu a prezradíme vám čo nesmiete zabudnúť v príprave na dobrú grilovačku.
Tomáš Zapletal, šéfkuchár reštaurácie ZORNO
17:00-21:00, cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Posledné voľné miesta
12.
sobota
Grilovanie
Fantastický kurz o mäse, zelenine a omáčkach. Voľné pokračovanie kurzu Základy grilovania, avšak tento krát s už náročnými gurmánskymi receptami, pre tých, čo sa chcú stať majstrami grilovania.To všetko sa dozviete od šéfkuchára našej školy varenia.
Igor Čehy - držiteľ Gurmán AWARD - kuchár roka 2007, 2014
10:00 – 17:00, cena 115,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Vypredané
15.
utorok
Minútky a rýchla moderná zdravá kuchyňa
V podaní Branislava Križana. Čo dokážete vykúzliť za okamih a naservírovať skvostné menu z dostupných surovín.
Branislav Križan – absolvent Thuries Academy, kapitán Slovenského národného tímu šéfkuchárov Hotel Matyšák Bratislava
17:00-21:00, cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Posledné voľné miesta
19.
sobota
Francúzska kuchyňa III. - Provence
Gurmánska cesta po regiónoch Francúzska s Igorom Čehym. Všetky tie úchvatné chute a vône Provance dostaneme na tanier a pri poháriku vínka sa dozviete viac o tomto gastronomicky bohatom regióne prostredníctvom známych receptov , ktoré preslávili tento kraj.
Igor Čehy - držiteľ Gurmán AWARD - kuchár roka 2007 a 2014
10:00 – 17:00, cena 115,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Posledné voľné miesta
22.
utorok
Steaky II.
Jednoducho kurz o mäse.
Voľné pokračovanie úspešnej jednotky. Naučíme sa ako mäso správne vybrať, nakrájať a ako samotný steak dobre pripraviť. Ukážeme si ako pripraviť steak aj z iného mäsa ako hovädziny a dozviete sa aké prílohy sa k nim najviac hodia a ako ich kombinovať. 
Recepty Vás naučí – Tomáš Sika, patriaci do slovenskej špičky a tiež známy aj z TV obrazovky z programu Vojna kuchárov.
17:00-21:00, cena 85,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Ešte voľné miesta
23.
streda
Burgermánia

Na kurze sa naučíme piecť domácu burger žemľu, povieme si, aké mäso je vhodné na mletie do burgeru a aký pomer mäsa a tuku by malo obsahovať. Pripravíme si vhodné studené omáčky k burgerom,  domáce hranolky a ukážeme si vhodné kombinácie zeleniny do burgerov. 
cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.) Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.



Posledné voľné miesta
  jún 2018
dátumnázov kurzu / meno šéfkuchára / cenastav
2.
sobota
Kurz pre ortodoxných mäsožravcov
Zjemníme si filet steak, jahňacinu, entrecote, roast beef atď. Príprava rôznych druhov mias a skvelé omáčky k nim. Najznámejšie omáčky svetových kuchýň a ešte aj také, aké ste vôbec nevarili.
10:00 – 17:00, cena 115,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Ešte voľné miesta
7.
štvrtok
Thajská kuchyňa
Najznámejšie recepty ostrej thajskej kuchyne Vás naučí Thajská kuchárka Parichart . Prevedie Vás všetkými chuťami a vôňami jednej z najzdravších kuchýň sveta a dozviete sa aj veľa zaujímavých kulinárskych informácií z jej rodiska. Parichard Vám osobne ukáže niektoré fígle ako pripraviť rýchle a hlavne zdravé jedlo.
Parichart Bystrianska - thajská majiteľka obchodíku Asia food
17:00-21:00, cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Posledné voľné miesta
13.
streda
Domáce talianske cestoviny a pizza
Marcel Ihnačák nás naučí vo svojom originálnom kurze ako si pripraviť skvelé domáce cestoviny, tradičné omáčky k ním a samozrejme pravú taliansku pizzu.
17:00-21:00, cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Vypredané
15.
piatok
Základy grilovania
Ideálny pre začínajúcich grilmajstrov.
Na učíme sa ako grilovať a zistíme čo je lepšie, plyn či uhlie. Dozviete sa aké doplnky treba ku grilovaniu. Začneme s výberom správnych druhov mäsa a marinád k nim. Ukážeme si ako grilovať zeleninu a prílohy k mäsu a prezradíme vám čo nesmiete zabudnúť v príprave na dobrú grilovačku.
Tomáš Zapletal, šéfkuchár reštaurácie ZORNO
17:00-21:00, cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Posledné voľné miesta
16.
sobota
Grilovanie
Fantastický kurz o mäse, zelenine a omáčkach. Voľné pokračovanie kurzu Základy grilovania, avšak tento krát s už náročnými gurmánskymi receptami, pre tých, čo sa chcú stať majstrami grilovania.To všetko sa dozviete od šéfkuchára našej školy varenia.
Igor Čehy - držiteľ Gurmán AWARD - kuchár roka 2007, 2014
10:00 – 17:00, cena 115,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Posledné voľné miesta
28.6.
Najslávnejšie Parížske Bistrot recepty od A do Z
Už aj Bistrá vo svete dostávajú michelínske hviezdy. Prvým bolo Bistro Chateaubriand v Paríži a my si takéto jednoduché, ale kvalitné recepty z parížskych Bistier pripravíme spoločne s Igorom Čehym - známym slovenským šéfkuchárom a dvojnásobným držiteľom ocenenia Gurmán AWARD - kuchár roka 2007,2014. Všakovaké triky a "tajné rady" sa dozviete v našej Škole varenia iba od tých najlepších. 17:00-21:00 cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.) 
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.



Posledné voľné miesta
  júl 2018
dátumnázov kurzu / meno šéfkuchára / cenastav
3.
Japonská kuchyňa II
Voľné pokračovanie kurzu  japonskej kuchyne so skvelým sushi majstrom Alexandrom Illešom. Tentokrát nás ale naučí jedno kompletné japonské menu , ktoré japonci veľmi obľubujú a aj v reštauráciách po celej krajine servírujú . Volajú ho BentoBox . Čo to konkrétne je , ako sa servíruje a aké jedlá sa do neho pripravujú sa dozviete na tomto našom NOVOM kurze . začiatok 17:00.
cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Ešte voľné miesta