Otvárame májové a júnové kurzy




Naše Kurzy

Vďaka uvoľňovaniu pravidiel v súvislosti s koronavírusom vám s radosťou oznamujeme, že opäť spúšťame naše kurzy varenia!

Už sme odštartovali 28. mája podľa pôvodného harmonogramu.
Nenechajte sa pripraviť o jedinečný zážitok, ktorý chutí, a prihlasujte sa už dnes!

Kurzy v Škole varenia pre gurmánov prebiehajú za prísnych hygienických a bezpečnostných opatrení. O kurzy je nesmierný záujem, čo nás veľmi teší a preto vás ubezpečujeme priatelia gurmáni, že ak by bol váš obľúbený kurz vypredaný, tak ho do 3 týždňov zopakujeme. Držiteľom Darčekových poukazov automaticky predlžujeme platnosť do 31.júla. Tešíme sa na vás :)


Prebiehajú v historických priestoroch vinárskeho domu zo 17 st. vo Svätom Jure (Prostredná 17, námestie). Kuchyňa je moderne zariadená pre 12 účastníkov. Na našich kurzoch je k dispozícií zošit s receptami, zástera a všetky suroviny a nástroje. Špičkový šéfkuchár, ktorý vás prevedie danou témou a poradí pri všetkých vašich otázkach. V cene pravidelných kurzov je aj welcome drink Prosecco, nealkoholické nápoje a káva podľa vlastného výberu. Ku kvalitným jedlám ponúkame tiež snúbiace sa skvelé vínka z Malých Karpát a vybraných svetových vinárstiev.

Kurzy cez týždeň v prac. dni sú od 17:00 do 21:00 a v sobotu od 10:00 do 17:00. Kurzy Školy varenia pre gurmánov sa uskutočnia pri účasti minimálne 6 osôb. V opačnom prípade sa dohodne náhradný termín.

Darčekové poukazy sa nevzťahujú na konkrétne kurzy varenia. Obdarovaný si môže sám vybrať, ktorý kurz chce absolvovať. Bližšie informácie a objednávka TU.





Druhy Kurzov           Ceny kurzov už od 69 €


  máj 2020
dátumnázov kurzu / meno šéfkuchára / cenastav
28.
štvrtok
Thajská kuchyňa II.
Obľúbená thajská kuchárka Parichart Bystriansky vás prevedie všetkými chuťami a vôňami jednej z najzdravších kuchýň sveta a dozviete sa aj veľa zaujímavých kulinárskych informácií z jej rodiska. Ukáže vám zopár fígľov ako pripraviť rýchle a hlavne zdravé jedlo. Parichart Bystriansky - thajská kuchárka a majiteľka potravín Naam Thai food ako aj bistra s thajskou kuchyňou.
NOVINKA: Od júna budeme na kurzoch degustovať vždy 4 vínka od malých vinárov zo Sv.Jura a z Malých Karpát, podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
17:00 – 21:00, cena 69 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10% 


Vypredané
30.
sobota
Fantastické grilovanie
Niečo pre skúsených gril majstrov pod vedením jedného z našich skúsených šéfkuchárov Tomáša Zapletala. Fantastický kurz o mäse, zelenine a omáčkach. Rady ako vybrať správne mäsá na grilovanie, ako ich upraviť a nakoniec chutne ugrilovať. Náročnejšie recepty pre fajnšmekrov grilovania si počas celého dňa spríjemníme vínkom zo Svätého Jura a presvedčíte sa ako ľahko sa dá pripraviť taký domáci letný raut.  
NOVINKA: Od júna budeme na kurzoch degustovať vždy 4 vínka v kombinácii rizlingov z Rakúska a Nemecka a červených vín z Talianska a Argentíny podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

10:00 - 17:00, 115 eur, zľava pre členov Gurmán klubu -10%


Posledné voľné miesta
  jún 2020
dátumnázov kurzu / meno šéfkuchára / cenastav
2.
utorok
Orientálna indická kuchyňa
Je veľa napodobnenín indickej kuchyne, no my sa naučíme tú pravú autentickú. Osobne sa vašim učiteľom stane majiteľ indickej reštaurácie Ashoka pán Akshay Kumar Dixit. Z originálnych indických ingrediencií si pod jeho vedením pripravíte chuné a hlavne zdravé jedlá jednej z najstarších kuchýň sveta.
NOVINKA: Od júna budeme na kurzoch degustovať vždy 4 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta, podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

17:00 – 21:00, cena 69 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Posledné voľné miesta
3.
streda
Talianska kuchyňa - špeciality regiónov
Tak ako známe Giro d´Itália, aj my sa prejdeme regiónmi Talianska,  tentokrát nahliadneme pod pokrievku kuchárom v Ríme, Murgii, Ambruzze a na Sicílii a naučíme sa variť  ich špeciality. Šéfkuchár Dano Karas prejazdil celé Taliansko a vybral pre vás skutočne zaujímavé regionálne recepty s použitím typických a aj málo známych surovín. K nim si prechutnáme aj niektoré zo známých talianskych vín. 
NOVINKA: Od júna budeme na kurzoch vždy degustovať 4 vínka z rôznych regiónov Talianska podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

17:00 – 21:00, cena 69 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%

 



Vypredané
4.
štvrtok
Fit minútky zo zeleniny a rýb
Ako zeleninu upraviť a s čím ju vhodne kombinovať? Zeleninu netreba brať  len ako chutný šalát či malú prílohu, vieme k jej rôznym tepelným úpravám vhodne párovať nielen mäso, ale aj ryby. Dokonca z nej vieme pripraviť aj chutné dezerty. Náš šéfkuchár Daniel Karas sa dlhé roky priúčal od špičkových európskych šéfkuchárov ako zeleninu čo najlepšie pripraviť a vyzdvihnúť jej úžasné chuťové a nutričné vlastnosti v kombináciách hlavne s rybami. A o tom všetkom bude náš nový kurz so šéfkuchárom Danielom Karasom.
NOVINKA: Od júna budeme na kurzoch degustovať vždy 4 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta, podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

17:00 – 21:00, cena 69 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%



Ešte voľné miesta
6.
sobota
Francúzska kuchyňa - PROVENCE

Našu gurmánsku cestu po regiónoch Francúzska zahájime návštevou čarovného regiónu a gurmánskeho raja - PROVENCE. Všetky tie úchvatné chute a vône Provance dostaneme na tanier a pri poháriku vínka sa dozviete viac o tomto gastronomicky bohatom regióne prostredníctvom známych receptov, ktoré preslávili tento kraj.
NOVINKA: Od júna budeme na kurzoch degustovať vždy 4 vínka z rôznych regiónov Francúzska podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

10:00 - 17:00, 115 eur, zľava pre členov Gurmán klubu -10%

 



Posledné voľné miesta
9.
utorok
Zdravé jedlá trochu inak
Chcete sa stravovať zdravšie a zmeniť váš životný štýl, ale neviete ako na to? Tento kurz je nielen pre vegetariánov.  Náš šéfkuchár, Jaroslav Jára, sa téme zdravej výživy venuje už dlhé roky. Jeho recepty nie sú primárne zamerané len pre vegetariánov, ale ponúkajú vyváženú a plnohodnotnú stravu pre všetkých konzumentov. Pestrosť receptov, ktoré Jaro ponúka, je nielen bohatá na vitamíny, minerály a výživové prvky, ale je hlavne veľmi chutná. Netreba sa teda báť variť bez mäsa ako aj používať rôzne náhražky. 
NOVINKA: Od júna budeme na kurzoch degustovať vždy 4 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta, podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 

17:00 – 21:00, cena 69 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%
 


Ešte voľné miesta
10.
streda
Steak – kráľ kuchyne a Argentínske vína

Dobre pripravený steak z kvalitného mäsa je bezosporu  kráľom každej kuchyne. Tie najznámejšie  steaky si pripravíme v ich základných formách a k nim zaujímavé omáčky, dipy, salsy a prílohy. Tento kráľovský kurz bude sprevádzať starostlivo vybrané Argentínske vínko našim someliero. Ako bonus naviac od nášho šéfkurćhára získate recept na výbornú šalotkovú marmeládu.
NOVINKA: Od júna budeme na kurzoch degustovať vždy 4 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta, podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

 

 

17:00 – 21:00, cena 85 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%



Vypredané
11.
štvrtok
Grilovanie - od základov
Ideálny pre začínajúcich grilmajstrov.
Naučíme sa ako grilovať a zistíme čo je lepšie či plyn alebo uhlie. Dozviete sa tiež aké doplnky treba ku grilovaniu. Začneme s výberom správnych druhov mäsa a marinád k nim. Ukážeme si ako grilovať zeleninu aj prílohy k mäsu a prezradíme vám čo nesmiete zabudnúť v príprave na dobrú grilovačku. Kurzom vás prevedie odborník a známy šéfkuchár Tomáš Zapletal.
NOVINKA: Od júna budeme na kurzoch degustovať vždy 4 vínka v kombinácii rizlingov z Rakúska a Nemecka a červených vín z Talianska a Argentíny podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
17:00 – 21:00, cena 69 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Posledné voľné miesta
12.
piatok
Francúzska kuchyňa - PROVENCE

Našu gurmánsku cestu po regiónoch Francúzska zahájime návštevou čarovného regiónu a gurmánskeho raja - PROVENCE. Všetky tie úchvatné chute a vône Provance dostaneme na tanier a pri poháriku vínka sa dozviete viac o tomto gastronomicky bohatom regióne prostredníctvom známych receptov, ktoré preslávili tento kraj.
NOVINKA: Od júna budeme na kurzoch degustovať vždy 4 vínka z rôznych regiónov Francúzska podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

10:00 - 17:00, 115 eur, zľava pre členov Gurmán klubu -10%

 



Vypredané
13.
sobota
Talianska kuchyňa - ikonické recepty Toskánska a Emilia-Romagna
Po našej gurmánskej ceste Talianskom objavíme ikonické a tradičné recepty z oblasti Toskánska a Emilia-Romagna. Šéfkuchár Daniel Karas pre náš celodenný kurz vybral najznámejšie  recepty z týchto regiónov Talianska na základe surovín, ktoré sú pre ne typické. Použijeme artičoky, pecorino romano, divinu - tak typickú pre Toskánsko. K jedlám si budeme servírovať skvelé toskánske vínka.
NOVINKA: Od júna budeme na kurzoch degustovať vždy 4 vínka z rôznych regiónov Talianska podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
10:00 - 17:00, 115 eur, zľava pre členov Gurmán klubu -10%
 


Posledné voľné miesta
16.
utorok
Steak – kráľ kuchyne a Argentínske vína
Dobre pripravený steak z kvalitného mäsa je bezosporu  kráľom každej kuchyne. Tie najznámejšie  steaky si, so šéfkuchárom Mariánom Harciníkom, pripravíme v ich základných formách a k nim zaujímavé omáčky, dipy, salsy a prílohy. Tento kráľovský kurz bude sprevádzať starostlivo vybrané Argentínske vínko našim someliero. Ako bonus naviac od nášho šéfkurchára získate recept na výbornú šalotkovú marmeládu.
NOVINKA: Od júna budeme na kurzoch degustovať vždy 4 argentínske vínka podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
17:00 – 21:00, cena 85 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Ešte voľné miesta
18.
štvrtok
Burgermánia
S šéfkuchárom Michalom Škorcom sa naučíme, nielen aké mäso je vhodné na mletie do burgrov, ale aj aký pomer mäsa a tuku by malo obsahovať. Pripravíme si recepty z viacerých druhov mäsa, pretože burger nemusí byť len z hovädzieho. Úžasnú chuť vášmu burgru totiž dodá výborná omáčka, ktorá ho vyzdvihne o ďalší stupeň vyššie. Nesmú chýbať ani domáce hranolky a ukážeme si aj vhodné kombinácie zeleniny do burgrov. 
NOVINKA: Od júna budeme na kurzoch degustovať vždy 4 vínka v kombinácii rizlingov z Rakúska a Nemecka a červených vín z Talianska a Argentíny podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
17:00 – 21:00, cena 69 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Ešte voľné miesta
20.
sobota
Kurz pre ortodoxných mäsožravcov
Pre veľký záujem všetkých milovníkov šťavnatej roštenky, hovädzej sviečkovice a mladej jahňacinky opäť uvádzame náš obľúbený kurz pre mäsožravcov, na ktorom sa naučíte ako si zjemniť filet steak, pripraviť omáčku z husacej foia gras, zladiť borievkovú omáčku s T-bone. S našim šéfkuchárom Mariánom Harciníkom si postupne prapravíte najznámejšie omáčky svetových kuchýň až po tie, ktoré ste asi ešte nikdy nevarili. 
NOVINKA: Od júna budeme na kurzoch degustovať vždy 4 vínka v kombinácii rizlingov z Rakúska a Nemecka a červených vín z Talianska a Argentíny podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
10:00 - 17:00, 115 eur, zľava pre členov Gurmán klubu -10%
 


Posledné voľné miesta
23.
utorok
Ázijská kuchyňa s Michalom Konrádom
Exotické chute Ázie, menej známe plodiny a korenia, to všetko v sebe skrývajú japonská, thajská, indonézska či maledivská kuchyňa. Michal Konrád je jedným z najlepších kuchárov na Slovensku (podľa bedekra Gurmán na Slovensku držiteľ 3 Zlatých vidličiek) a je známy svojim štýlom varenia, ktorý čerpá práve z ázijskej kuchyne. Rád ho spája s európskymi surovinami a servíruje to celé vo fusion štýle. Práve takéto recepty si pre vás pripravil do svojho kurzu. Michal Konrád získal 2x prestížne ocenenie Kuchár roka od Gurmána na Slovensku a dlhé roky bol šéfkuchárom v 3 vidličkovej reštaurácii FOU ZOO v Bratislave. 
NOVINKA: Od júna budeme na kurzoch degustovať vždy 4 vínka od malých vinárov zo Sv.Jura a z Malých Karpát, podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
17:00 – 21:00, cena 85 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Vypredané
24.
streda
Delikatesné makrónky
Príďte si vychutnať chute a vône parížskej kaviarničky minulého storočia. Tento kurz je určený pre delikatesných maškrtníkov špecializovaných na makrónky. Makrónky pôvodne vykreoval známy francúzsky cukrár Yves Thuries a v posledných rokoch sa stali absolútnym hitom všetkých najznámejších cukrárstiev sveta. Naša šéfcukrárka Aďka Bučková vás naučí, ako si makrónky môžte pripraviť aj vy vo svojej kuchyni. Ukáže vám všetky fígle ako si správne pripraviť základný korpus, ako ho zaujímavo ochutiť a zdravo prifarbiť. Rovnako sa naučíte namiešať viacero lahodných krémov. A na záver si s kvalitnou kávičkou spoločne vychutnáte všetky pestrofarebné makrónky, ktoré ste si napiekli.
NOVINKA: Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
cena 69 eur, 17:00 - 21:00, pre členov Gurmán klubu zľava -10%
 


Ešte voľné miesta
25.
štvrtok
Stredomorská kuchyňa I
Pripravíme si známe recepty Stredomoria od Valencie cez Marseille, Sicíliu až po Dubrovnik. Môžte sa tešiť na kuchyňu plnú rýb, morských živočíchov, korenín a bylín Stredomoria. Kurzom vás bude sprevádzať excelentný kuchár Marián Harciník  - držiteľ ocenennia Zlatá vidlička od Gurmána na Slovensku.
NOVINKA: Od júna budeme na kurzoch degustovať vždy 4 vínka z rôznych regiónov Sredomoria podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
  
17:00 – 21:00, cena 69 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Ešte voľné miesta
27.
sobota
Fantastické grilovanie
Niečo pre skúsených gril majstrov pod vedením skúseného šéfkuchára Zola Baláža. Fantastický kurz o mäse, zelenine a omáčkach. Rady ako vybrať správne mäsá na grilovanie, ako ich upraviť a nakoniec chutne ugrilovať. Náročnejšie recepty pre fajnšmekrov grilovania si počas celého dňa spríjemníme vínkom zo Svätého Jura a presvedčíte sa ako ľahko sa dá pripraviť taký domáci letný raut.  
NOVINKA: Od júna budeme na kurzoch degustovať vždy 4 vínka v kombinácii rizlingov z Rakúska a Nemecka a červených vín z Talianska a Argentíny podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

10:00 - 17:00, 115 eur, zľava pre členov Gurmán klubu -10%

 



Ešte voľné miesta
30.
utorok
Thajská kuchyňa I.
Najznámejšie recepty ostrej thajskej kuchyne vás naučí thajská kuchárka Parichart. Prevedie vás všetkými chuťami a vôňami jednej z najzdravších kuchýň sveta a dozviete sa aj veľa zaujímavých kulinárskych informácií z jej rodiska. Parichart vám osobne ukáže niektoré fígle ako pripraviť rýchle  a hlavne zdravé jedlo. Parichart Bystriansky je  thajská kuchárka a majiteľka potravín Naam Thai food ako aj bistra s thajskou kuchyňou
NOVINKA: Od júna budeme na kurzoch degustovať vždy 4 vínka od malých vinárov zo Sv.Jura a z Malých Karpát, podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
17:00 – 21:00, cena 69 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Vypredané
  júl 2020
dátumnázov kurzu / meno šéfkuchára / cenastav
4.
sobota
Talianska kuchyňa - ikonické recepty
Populárny šéfkuchár Daniel Karas pre náš celodenný kurz vybral najznámejšie talianske recepty z rôznych regiónov Talianska na základe surovín, ktoré sú pre tieto regióny typické. Spoločne zažijete chute Campanie, Sicílie, Toskánska, Ligúrie, Piemontu a Valle d´Aosta. Všetky jedlá si v dobrej pohode vychutnáte spolu s lahodnými talianskymi vínami.
NOVINKA: Od júna budeme na kurzoch degustovať vždy 4 vínka z rôznych regiónov Talianska podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
10:00 - 17:00, 115 eur, zľava pre členov Gurmán klubu -10%


Ešte voľné miesta
8.
streda
Grilovanie - od základov
Ideálny pre začínajúcich grilmajstrov.
Naučíme sa ako grilovať a zistíme čo je lepšie či plyn alebo uhlie. Dozviete sa tiež aké doplnky treba ku grilovaniu. Začneme s výberom správnych druhov mäsa a marinád k nim. Ukážeme si ako grilovať zeleninu aj prílohy k mäsu a prezradíme vám čo nesmiete zabudnúť v príprave na dobrú grilovačku. Kurzom vás prevedie odborník a známy šéfkuchár Tomáš Zapletal.
NOVINKA: Od júna budeme na kurzoch degustovať vždy 4 vínka v kombinácii rizlingov z Rakúska a Nemecka a červených vín z Talianska a Argentíny podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
17:00 – 21:00, cena 69 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Ešte voľné miesta
9.
štvrtok
Domáce talianske cestoviny a pizza
Tento kurz sa ponesie v duchu typických talianskych jedál. Pod dohľadom šéfkuchára Daniela Karasa sa naučíte pripravovať základné cesto na cestoviny a spoločne budete tvoriť rôzne typy cestovín, ako napríklad tagliatelle a ravioli. Vyrobíte si k nim veľmi chutné plnky a omáčky. Druhá časť kurzu bude venovaná národnému pokrmu všetkých Talianov, pizze. My si ju pripravíme v troch rôznych obmenách.  
NOVINKA: Od júna budeme na kurzoch degustovať vždy 4 vínka z rôznych regiónov Talianska podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

17:00 – 21:00, cena 69 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Ešte voľné miesta
11.
sobota
Francúzska kuchyňa - BURGUNDSKO
Úspešná gurmánska cesta po regiónoch Francúzska pokračuje a zavedie nás k známym receptom z Burgundska, ktoré preslávili francúzsku kuchyňu po celom svete. Veď kto by nepoznal tradičný Boeuf bourguignon alebo terrine de foie gras, či Escargot Bourguignonne Naše putovanie naprieč francúzskou kuchyňou ukončíme dezertom, ktorý má snáď každý rád Créme brulée.  Servírovať k týmto skvelým jedlám budeme, ako inak, výborné burgundské vína. 
NOVINKA: Od júna budeme na kurzoch degustovať vždy 4 vínka z rôznych regiónov Francúzska podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

10:00 - 17:00, 115 eur, zľava pre členov Gurmán klubu -10%


Ešte voľné miesta
14.
utorok
Steaky ako ich nepoznáme

Na tomto kurze Vám šéfkuchár Tomáš Zapletal rozšíri Vaše kulinárske obzory o nové možnosti ako urobiť kvalitný a chutný steak aj z iných druhov mias. Okrem hovädzieho striploinu si, v netradičním prevedení, pripravíme chutný a šťavnatý steak z kuraciny alebo z bravčovej sviečkovej. Ochutené maslá patria k steakovej kultúre a vy si ich nielen pripravíte, ale si ich môžete ako darček zobrať aj domov. K steakom budeme podávať svetoznáme rizlingy z Rakúska a Nemecka. Ako bonus vám šéfkuchár prezradí aj výborný recept na šošovicový šalát a zemiakový koláčik, ktoré sú ideálne prílohy k steakom. 
NOVINKA: Od júna budeme na kurzoch degustovať vždy 4 vínka v kombinácii rizlingov z Rakúska a Nemecka a červených vín z Talianska a Argentíny podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

17:00 – 21:00, cena 85 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%

 



Ešte voľné miesta
15.
streda
Japonská kuchyňa a sushi
Všetko čo by ste mali o základoch japonskej kuchyne vedieť. Pripravíme si pod vedením Sushi majstra skvelé sushi menu a nebude chýbať ani povestná polievka Miso. Kurzom vás prevedie sushi majster Alexander ÍLLEŠ.
NOVINKA: Od júna budeme na kurzoch degustovať vždy 4 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta, podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
17:00 – 21:00, cena 69 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Ešte voľné miesta
16.
štvrtok
Thajská kuchyňa III. - nové recepty, ktoré ešte nepoznáte
Voľné pokračovanie úspešného kurzu najznámejších receptov ostrej thajskej kuchyne s thajskou kuchárkou Parichart. Prevedie Vás všetkými chuťami a vôňami jednej z najzdravších kuchýň sveta a dozviete sa aj veľa zaujímavých kulinárskych informácií z jej rodiska. Parichart Vám osobne ukáže niektoré fígle ako pripraviť rýchle a hlavne zdravé jedlo.
Parichart Bystriansky - thajská kuchárka a majiteľka potravín Naam Thai food a bistra s thajskou kuchyňou 
NOVINKA: Od júna budeme na kurzoch degustovať vždy 4 vínka od malých vinárov zo Sv.Jura a z Malých Karpát, podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
17:00 - 21:00, cena 69 eur, pre členov Gurmán klubu -10% zľava
 


Ešte voľné miesta
18.
sobota
Fantastické grilovanie
Niečo pre skúsených gril majstrov pod vedením jedného z našich odborníkov šéfkuchára Tomáša Zapletala alebo Zola Baláža. Fantastický kurz o mäse, zelenine a omáčkach. Rady ako vybrať správne mäsá na grilovanie, ako ich upraviť a nakoniec chutne ugrilovať. Náročnejšie recepty pre fajnšmekrov grilovania si počas celého dňa spríjemníme vínkom zo Svätého Jura a presvedčíte sa ako ľahko sa dá pripraviť taký domáci letný raut.  
NOVINKA: Od júna budeme na kurzoch degustovať vždy 4 vínka v kombinácii rizlingov z Rakúska a Nemecka a červených vín z Talianska a Argentíny podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
10:00 - 17:00, 115 eur, zľava pre členov Gurmán klubu -10%


Ešte voľné miesta
21.
utorok
Španielska kuchyňa II.
Voľné pokračovanie úspešného kurzu s novými receptami z bohatej a pestrej španielskej kuchyne nám pripraví Tomáš Zapletal, známy šéfkuchár a propagátor španielskej kuchyne, ktorý pôsobil v Parcafé a rozbiehal známy Tapas bar v OC Retro. V tomto kurze sa zameriame viac na špeciality jednotlivých regiónov. 
NOVINKA: Od júna budeme na kurzoch degustovať vždy 4 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta, podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

17:00 – 21:00, cena 69 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Ešte voľné miesta