Naše Kurzy
Prebiehajú v historických priestoroch vinárskeho domu zo 17st. v Svätom Juri, Prostredná 17 (námestie). Kuchyňa je moderne zariadená pre 12 účastníkov. Na našich kurzoch je k dispozícií zošiť s receptami, zástera a všetky suroviny a nástroje. Špičkový šéfkuchár, ktorý vás prevedie danou témou a poradí pri všetkých vašich otázkach. V cene pravidelných kurzov je aj welcome drink, nealkoholické nápoje a káva Ebenica podla ľubovôle a ku kvalitným jedlám snúbiace sa skvelé vínko od domáceho vinára.

Kurzy cez týždeň v prac. dni sú od 17:00 do 21:00 a v sobotu od 10:00 do 17:00. Kurzy Školy varenia sa uskutočnia pri účasti minimálne 6 osôb. V opačnom prípade sa dohodne náhradný termín.

Darčekové poukazy nie sú na konkrétne kurzy varenia. Obdarovaný si môže sám vybrať, ktorý kurz chce absolvovať. Bližšie informácie a objednávka TU.


Druhy Kurzov           Ceny kurzov už od 59 €


  november 2019
dátumnázov kurzu / meno šéfkuchára / cenastav
09.
sobota
Divina
Skvelé moderné recepty z diviny. Síce je len 1x do roka no vždy je naň poradovník. Nielen pre poľovníkov.

09:00 – 16:00, cena 115,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)

Ešte voľné miesta
19.
utorok
Španielska kuchyňa II.
Voľné pokračovanie úspešného kurzu s novými receptami z bohatej a pestrej španielskej kuchyne nám tento krát pripraví Tomáš Zapletal, známy šéfkuchár a propagátor španielskej kuchyne, ktorý pôsobil v Parcafé a rozbiehal známy Tapas bar v Retro. Teraz pôsobí v reštaurácii Zorno.
17:00-21:00, cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)

Ešte voľné miesta
21.
štvrtok
Orientálna Indická kuchyňa
Je veľa napodobnenín indickej kuchyne, no my sa naučíme tú pravú autentickú. Osobne sa vašim učiteľom stane majiteľ indickej reštaurácie Ashoka pán Akshay Kumar Dixit. Z originálnych indických ingrediencií si pod jeho vedením pripravíte chuné a hlavne zdravé jedlá jednej z najstarších kuchýň sveta.
17:00-21:00, cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)

Ešte voľné miesta
26.
utorok
Steaky ako ich nepoznáme

Na tomto kurze spoznáte aj ďalšie možnosti ako urobiť kvalitný a chutný steak aj z iných druhov mias. Okrem hovädzieho striploinu si pripravíme taký chutný a šťavnatý steak  z kuraciny alebo z bravčovej sviečkovej v netradičnom prevedení. Ochutené maslá patria k steakovej kultúre a vy si ich nie len pripravíte , ale si ich môžete ako darček zobrať aj domov ! K steakom budem podávať naše jurské vínko. Ako bonus vám šéfkuchár prezradí aj výborný recept na šošovicový šalát a zemiakový koláčik, ktoré sú ideálne prílohy k steakom. cena 75,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)



Ešte voľné miesta
27.
streda
Minútky - všetko do 15 minút !
to je nový kurz nášho známeho šéfkuchára Zola Baláža , a recepty,ktoré si pripravíme ako minútky určite s jeho pomocou zvládnete do 15 minút aj doma. 
Niečo na štýl Jammieho Olivera, ale oveľa " Zdravšie a jedlejšie " si pre vás pripravil Zoli. Pozrite si jeho recepty a posúďte sami ! 17:00-21:00
cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)

Ešte voľné miesta
28.
štvrtok
Domáce talianske cestoviny a pizza
na kurze sa naučíme, ako si pripraviť skvelé domáce cestoviny, tradičné omáčky k ním a samozrejme pravú taliansku pizzu.
17:00-21:00, cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)

Ešte voľné miesta
30.
sobota
Kurz pre ortodoxných mäsožravcov
Zjemníme si filet steak, jahňacinu, entrecote, roast beef atď. Príprava rôznych druhov mias a skvelé omáčky k nim. Najznámejšie omáčky svetových kuchýň a ešte aj také, aké ste vôbec nevarili.
10:00 – 17:00, cena 115,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)

Ešte voľné miesta
  december 2019
dátumnázov kurzu / meno šéfkuchára / cenastav
02.
pondelok
Vianočné makrónky - skvelý dezert
Nový kurz s cukrárkou Aďou je zameraný na delikatesu nazývanú Macrons - makronky. Vykreoval ich známy francúzsky cukrár Yves Thuries a v posledných rokoch sa stali absolútnym hitom všetkých najznámejších cukrárstiev sveta. My sa naučíme ako spraviť základný korpus , ako ho ochutiť či prifarbiť . Tiež si namiešame viacero krémov podľa vlastnej chute. 
 17:00-21:00, cena 59,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)


Ešte voľné miesta
7.
sobota
Vianočná Čokoláda
Pripravili sme pre vás nádherný deň plný voňavej a jemnej čokolády - jedného z pokladov ľudstva. Urobíte si vlastné pralinky a čokoládové vianočné dezerty, dozviete sa ako správne temperovať čokoládu a ako pripravovať ganache, či základné polevy.
Jozefína Šebáková - Zaukoucová viceprezidentka Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov, a majsterka odborného výcviku ZOA v Púchove.
10:00 – 17:00, cena 115,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)

Ešte voľné miesta
10.
utorok
Recepty Thajskej kuchyne
Voľné pokračovanie úspešného kurzu najznámejších receptov ostrej thajskej kuchyne s thajskou kuchárkov Parichart. Prevedie Vás všetkými chuťami a vôňami jednej z najzdravších kuchýň sveta a dozviete sa aj veľa zaujímavých kulinárskych informácií z jej rodiska. Parichard Vám osobne ukáže niektoré fígle ako pripraviť rýchle a hlavne zdravé jedlo.
Parichart Bystrianska - thajská majiteľka obchodíku Asia food
17:00-21:00, cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)

Ešte voľné miesta