Naše Kurzy
Prebiehajú v historických priestoroch vinárskeho domu zo 17st. v Svätom Juri, Prostredná 17 (námestie). Kuchyňa je moderne zariadená pre 12 účastníkov. Na našich kurzoch je k dispozícií zošiť s receptami, zástera a všetky suroviny a nástroje. Špičkový šéfkuchár, ktorý vás prevedie danou témou a poradí pri všetkých vašich otázkach. V cene pravidelných kurzov je aj welcome drink, nealkoholické nápoje a káva Ebenica podla ľubovôle a ku kvalitným jedlám snúbiace sa skvelé vínko od domáceho vinára.

Kurzy cez týždeň v prac. dni sú od 17:00 do 21:00 a v sobotu od 10:00 do 17:00. Kurzy Školy varenia sa uskutočnia pri účasti minimálne 6 osôb. V opačnom prípade sa dohodne náhradný termín.

Darčekové poukazy nie sú na konkrétne kurzy varenia. Obdarovaný si môže sám vybrať, ktorý kurz chce absolvovať. Bližšie informácie a objednávka TU.


Druhy Kurzov           Ceny kurzov už od 59 €

Škola varenia má v lete prázdniny, začíname znova od septembra!!
Tešíme sa na Vás v Škole varenia.


» máj 2018     » jún 2018     » júl 2018    

  september 2018
dátumnázov kurzu / meno šéfkuchára / cenastav
18.
utorok
Najslávnejšie Parížske Bistrot recepty od A do Z
Už aj Bistrá vo svete dostávajú michelínske hviezdy. Prvým bolo Bistro Chateaubriand v Paríži a my si takéto jednoduché, ale kvalitné recepty z parížskych Bistier pripravíme spoločne s Igorom Čehym - známym slovenským šéfkuchárom a dvojnásobným držiteľom ocenenia Gurmán AWARD - kuchár roka 2007,2014. Všakovaké triky a "tajné rady" sa dozviete v našej Škole varenia iba od tých najlepších. 17:00-21:00 cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.) 
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.
cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Ešte voľné miesta
21.
piatok
Základy grilovania
Ideálny pre začínajúcich grilmajstrov.
Na učíme sa ako grilovať a zistíme čo je lepšie, plyn či uhlie. Dozviete sa aké doplnky treba ku grilovaniu. Začneme s výberom správnych druhov mäsa a marinád k nim. Ukážeme si ako grilovať zeleninu a prílohy k mäsu a prezradíme vám čo nesmiete zabudnúť v príprave na dobrú grilovačku.
Tomáš Zapletal, šéfkuchár reštaurácie ZORNO
17:00-21:00, cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Ešte voľné miesta
22.
sobota
Grilovanie
Fantastický kurz o mäse, zelenine a omáčkach. Voľné pokračovanie kurzu Základy grilovania, avšak tento krát s už náročnými gurmánskymi receptami, pre tých, čo sa chcú stať majstrami grilovania.To všetko sa dozviete od šéfkuchára našej školy varenia.
Igor Čehy - držiteľ Gurmán AWARD - kuchár roka 2007, 2014
10:00 – 17:00, cena 115,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Ešte voľné miesta
25.9.
utorok
Steaky
Jednoducho kurz o mäse.
Naučíme sa ako mäso správne vybrať, nakrájať a ako samotný steak dobre pripraviť. Dozviete sa aké prílohy sa k steaku najviac hodia a ako ich kombinovať. Použijeme najvhodnejšie mäsá z hovädziny na steaky :  flank, filet i rib eye steak a jahňacie korunky.
17:00-21:00, cena 85,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Ešte voľné miesta
27.
štvrtok
Japonská kuchyňa II
Voľné pokračovanie kurzu  japonskej kuchyne so skvelým sushi majstrom Alexandrom Illešom. Tento krát nás ale naučí jedno kompletné japonské menu , ktoré japonci veľmi obľubujú a aj v reštauráciách po celej krjine servírujú . Volajú ho BentoBox . Čo to konkrétne je , ako sa servíruje a aké jedlá sa do neho pripravujú sa dozviete na tomto našom NOVOM kurze . 
cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Ešte voľné miesta
29.
sobota
Španielska kuchyňa
- úplne nové recepty z bohatej a pestrej španielskej kuchyne nám tento krát pripraví Tomáš Zapletal, známy šéfkuchár a propagátor španielskej kuchyne, ktorý pôsobil v Parcafé a rozbiehal známy Tapas bar v Retro. Teraz pôsobí v reštaurácii Zorno.
10:00-14:00, cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Ešte voľné miesta
29.
sobota
Thajská kuchyňa
Najznámejšie recepty ostrej thajskej kuchyne Vás naučí Thajská kuchárka Parichart . Prevedie Vás všetkými chuťami a vôňami jednej z najzdravších kuchýň sveta a dozviete sa aj veľa zaujímavých kulinárskych informácií z jej rodiska. Parichard Vám osobne ukáže niektoré fígle ako pripraviť rýchle a hlavne zdravé jedlo.
Parichart Bystrianska - thajská majiteľka obchodíku Asia food
16:00-20:00, cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Ešte voľné miesta
  október 2018
dátumnázov kurzu / meno šéfkuchára / cenastav
2.
utorok
Domáce talianske cestoviny a pizza
Marcel Ihnačák nás naučí vo svojom originálnom kurze ako si pripraviť skvelé domáce cestoviny, tradičné omáčky k ním a samozrejme pravú taliansku pizzu.
Marcel Ihnačák - známy slovenský šéfkuchár.
17:00-21:00, cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Ešte voľné miesta
4.
štvrtok
Ryby a dary mora I.

 plná rýb , morských živočíchov , korenín a bylín Stredomoria. Pripravíme si známe recepty Stredomoria od Valencie cez Marseille ,Sicíliu až po Dubrovnik.
Jaroslav Hladík - držiteľ zlatej vidličky od Gurmána na Slovensku 17:00-21:00, cena 69,- euro, Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %. Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku !!cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.) Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.



Ešte voľné miesta
6.
sobota
Francúzska kuchyňa
Gurmánska cesta po regiónoch Francúzska ,plná tých najchutnejších regionálnych receptov gastronomickej veľmoci Francúzska , ktorou nás prevedie jeden z najlepších Slovenských šéfkuchárov Igor Čehy. Začíname v Burgunsku.
Igor Čehy -  držiteľ Gurmán AWARD - kuchár roka 2007 a 2014
10:00 – 17:00, cena 115,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Ešte voľné miesta
9.
utorok
Pečieme Torty

Spoločne sa naučíme a upečieme si skvelé torty, ktoré vás naučí naša nová cukrárka Andrea Bučeková. Pečenie je jej vášeň a učila sa od tých najlepších. Pracovala s Jaroslavom Žídekom v Camouflage a teraz v reštaurácii Albrecht. Taktiež absolvovala odborné školenie Thuries Academy pod vedením michelinového šéfkuchára z francúzska.
17:00-21:00 59,- euro, Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10%. Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku !!



Ešte voľné miesta
11.
štvrtok
Burgermánia

Na kurze sa naučíme piecť domácu burger žemľu, povieme si, aké mäso je vhodné na mletie do burgeru a aký pomer mäsa a tuku by malo obsahovať. Pripravíme si vhodné studené omáčky k burgerom,  domáce hranolky a ukážeme si vhodné kombinácie zeleniny do burgerov. 
Recepty Vás naučí – Tomáš Sika, chef Medusa Group, patriaci do slovenskej špičky a tiež známy aj z TV obrazovky z programu Vojna kuchárov.cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.) Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.



Ešte voľné miesta
13.
sobota
Talianska kuchyňa
Najznámejšie talianske recepty si pripravíme pod vedením
Marcela Ihnačáka - známeho slovenského šéfkuchára, ktorý si otvoril hotel v Mikulove - Boutique hotel Tanzberg.
Skvelý darček pre každého účastníka od Marcela !
10:00 – 17:00, cena 115,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.) 
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.


Ešte voľné miesta
17.
streda
Orientálna Indická kuchyňa
Je veľa napodobnenín indickej kuchyne, no my sa naučíme tú pravú autentickú. Osobne sa vašim učiteľom stane majiteľ indickej reštaurácie Ashoka pán Akshay Kumar Dixit. Z originálnych indických ingrediencií si pod jeho vedením pripravíte chuné a hlavne zdravé jedlá jednej z najstarších kuchýň sveta.
17:00-21:00, cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Ešte voľné miesta
20.
sobota
Kurz pre ortodoxných mäsožravcov
Zjemníme si filet steak, jahňacinu, entrecote, roast beef atď. Príprava rôznych druhov mias a skvelé omáčky k nim. Najznámejšie omáčky svetových kuchýň a ešte aj také, aké ste vôbec nevarili.
10:00 – 17:00, cena 115,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Ešte voľné miesta