Otvárame nový ročník kurzov




Naše Kurzy

Od septembra otvárame v našej zážitkovej Škole varenia už našu 14. sezónu.
Nenechajte sa pripraviť o jedinečný zážitok, ktorý chutí, a prihlasujte sa už dnes!

Kurzy v Škole varenia pre gurmánov prebiehajú za prísnych hygienických a bezpečnostných opatrení. O kurzy je nesmierný záujem, čo nás veľmi teší a preto vás ubezpečujeme priatelia gurmáni, že ak by bol váš obľúbený kurz vypredaný, tak ho do 3 týždňov zopakujeme.


Naše zážitkové kurzy varenia prebiehajú v historických priestoroch vinárskeho domu zo 17 st. vo Svätom Jure (Prostredná 17, námestie). Kuchyňa je moderne zariadená pre 12 účastníkov. Na našich kurzoch je k dispozícií zošit s receptami, zástera a všetky suroviny a nástroje. Špičkový šéfkuchár, ktorý vás prevedie danou témou a poradí pri všetkých vašich otázkach. V cene pravidelných kurzov je aj welcome drink Prosecco, nealkoholické nápoje a káva podľa vlastného výberu. Ku kvalitným jedlám ponúkame tiež snúbiace sa skvelé vínka z Malých Karpát a vybraných svetových vinárstiev.

Kurzy cez týždeň v prac. dni sú od 17:00 do 21:00 a v sobotu od 10:00 do 17:00. Kurzy Školy varenia pre gurmánov sa uskutočnia pri účasti minimálne 6 osôb. V opačnom prípade sa dohodne náhradný termín.

Darčekové poukazy sa nevzťahujú na konkrétne kurzy varenia. Obdarovaný si môže sám vybrať, ktorý kurz chce absolvovať. Bližšie informácie a objednávka TU.





Druhy Kurzov           Ceny kurzov už od 69 €


  október 2020
dátumnázov kurzu / meno šéfkuchára / cenastav
15.
štvrtok
MILÍ GURMÁNI

vzhľadom na súčasnú situáciu a s ňou spojené protipandemické opatrenia sme naše zážitkové kurzy varenia DOČASNE POZASTAVILI.

No nezúfajte! Pripravujeme pre vás zaujímavú novinku, o ktorej vás budeme už čoskoro informovať.


Ďakujeme vám za prejavenú priazeň. Sledujte nás aj naďalej.
 
Tešíme sa na ďalšie zážitky strávené pri spoločnom varení!
 
Váš tím Školy varenia pre gurmánov 


Ešte voľné miesta
22.
štvrtok
Pečieme torty - KURZ JE PRELOŽENÝ

Spoločne s našou cukrárkou, Andreou Bučekovou, si upečieme chutné a zdravé torty. Pečenie je jej vášeň a cukrárskemu umeniu sa učila len od tých nejlepších. S Jaroslavom Žídekom pracovala v Camouflage a teraz jej výtvory môžete ochutnať v reštaurácii Albrecht. V minulosti, okrem iného, absolvovala prestížne odborné školenie Thuries Academy pod vedením michelinského šéfkuchára Damiena Thuriese z Francúzska.
 
17:00 – 21:00, 69 eur, zľava pre členov Gurmánskeho klubu -10%


Ešte voľné miesta
23.
piatok
Moderná vegetariánska kuchyňa I - KURZ JE PRELOŽENÝ

Chcete sa stravovať zdravšie a zmeniť váš životný štýl, ale neviete ako na to? Tento kurz je nielen pre vegetariánov.  Náš šéfkuchár, Jaroslav Jára, sa téme zdravej výživy venuje už dlhé roky. Jeho recepty nie sú primárne zamerané len pre vegetariánov, ale ponúkajú vyváženú a plnohodnotnú stravu pre všetkých konzumentov. Pestrosť receptov, ktoré Jaro ponúka, je nielen bohatá na vitamíny, minerály a výživové prvky, ale je hlavne veľmi chutná. Netreba sa teda báť variť bez mäsa ako aj používať rôzne náhražky. Ako na to vás naučí šéfkuchár Jaroslav Jara.
Už tradične budeme degustovať 4 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta, podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 

17:00 – 21:00, cena 69 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%
 


Ešte voľné miesta

NOVINKA
24.
sobota
Divina - KURZ JE PRELOŽENÝ

Kurz je veľmi zaujímavý nielen pre poľovníkov, ale aj pre všetkých milovníkov mäsa, pretože ako všetci dobre vieme, najkvalitnejšie mäso je z voľne žijúcich divých zvierat. Môžte sa tešiť na veľmi chutné a moderné recepty z diviny. Keďže tento kurz robíme iba 2x do roka, dlho neváhajte, je naň vždy poradovník. Kulinársky sobotný zážitok si vychutnáte pod dohľadom šéfkuchára Mariána Harciníka. 

Už tradične budeme degustovať 4 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta, podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

10:00 - 17:00, cena 115 €, zľava pre členov Gurmánskeho klubu -10%



Ešte voľné miesta
27.
utorok
Steak – kráľ kuchyne a argentínske vína - KURZ JE PRELOŽENÝ

Dobre pripravený steak z kvalitného mäsa je bezosporu kráľom každej kuchyne. Tie najznámejšie  steaky si pod dohľadom šéfkuchára Tomáša Zapletala pripravíme v ich základných formách a k nim zaujímavé omáčky, dipy, salsy a prílohy. Ako bonus naviac od nášho šéfkurćhára získate recept na výbornú šalotkovú marmeládu. Čas varenia si spríjemníme degustáciou 3 kvalitných argentínskych vín podľa výberu nášho someliéra a na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
 
17:00 – 21:00, cena 85 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Ešte voľné miesta
29.
štvrtok
Najslávnejšie parížske Bistrot - recepty od A po Z - KURZ JE PRELOŽENÝ

Už aj Bistrá vo svete dostávajú michelinské hviezdy. Prvým bolo Bistro Chateaubriand v Paríži a my si takéto jednoduché, ale kvalitné recepty z parížskych bistier pripravíme spoločne so šéfkuchárom Michalom Škorcom. Všakovaké triky a tajné rady sa dozviete v našej Škole varenia iba od tých najlepších, dokonca aj to ako typický parížsky Bistrot vlastne vznikol.
Už tradične budeme degustovať 4 vínka z rôznych regiónov Francúzska podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
17:00 – 21:00, cena 69 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Ešte voľné miesta
31.
sobota
Čokoláda - afrodiziakum starých Mayov - KURZ JE PRELOŽENÝ
Na našom sobotňajšom kurze sa budeme venovať dávnemu afrodiziaku a povzbudzujúcemu prostriedku starých Mayov - voňavej a jemnej čokoláde. Dozviete sa ako správne temperovať čokoládu, ako pripravovať ganache a niektoré základné polevy. Vytvoríte si vlastné pralinky a čokoládové dezerty. Do tajov podmanivej a jemnej chuti čokolády vás vtiahne expertka na slovo vzatá: Jozefína Šebáková – Zaukolcová, viceprezidentka Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov a majsterka odborného výcviku ZOA v Púchove. 
Kto by odolal tejto lákavej kombinácii? :)
 
10:00 – 17:00, 115 € zľava pre členov Gurmánskeho klubu -10%


Ešte voľné miesta
  november 2020
dátumnázov kurzu / meno šéfkuchára / cenastav
3.
utorok
Škandinávska kuchyňa a základy fermentovania
Chutná a jednoduchá, taká je škandinávska kuchyňa, ktorá využíva rôzne zaujímavé spôsoby úpravy  a zachovania potravín, pretože severská zima je mrazivá a trvá veľmi dlho. Ryby a zeleninu si pripravíme podľa tradičných receptov a spôsobov s našim šéfkuchárom Martinom Novákom, ktorý škandinávsku kuchyňu zbožňuje a rád sa ňou inšpiruje aj vo svojom varení. Typické škandinávske  suroviny doplníme slovenskými a pripravíme si skutočné  lahôdky, ktoré preslávili sever Európy. Fermentácia, čo to je a ktorá zelenina je najvhodnejšia na fermentáciu? Čo je Smorebrod a ako sa pripravuje Gravlax? Všetko vás naučíme. A ako darček si naloženú zeleninu v pekných pohároch vezmete domov.

17:00 – 21:00, cena 69 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Ešte voľné miesta
4.11.
streda
Zážitkové varenie s Martinom Korbeličom

Exkluzívny kurz
s jedným z najlepších šéfkuchárov Slovenska, známym aj z televíznej obrazovky ako tvrdým porotcom a držiteľom dvoch Zlatých vidličiek od Gurmána na Slovenku, Martinom Korbeličom. Martin si pre nás pripravil hviezdne recepty, ktoré svojimi kombináciami chutí vo vás zanechajú nezabudnuteľný zážitok a zároveň ohromia svojou rafinovanosťou. A pritom sú tak jednoduché, že pod Martinovým vedením si tieto recepty pripravia aj skutoční gurmáni začiatočníci, ktorí vareniu len začínajú prichádzať na chuť. K tomuto skvelému menu vyberie náš someliér mix vín od malých vinárov zo Sv. Jura, doplnených o jedno svetoznáme vinárstvo. Ako na všetkých našich kurzoch, aj tentokrát vám náš šéfkuchár prezradí viacero tipov a trikov zo svojej kuchyne. 
 
17:00 - 21:00, cena 85 eur, pre členov Gurman klubu zľava -10%




Ešte voľné miesta
10.
utorok
Minútky - všetko do 15 minút!

Náš nový kurz od známeho šéfkuchára Zola Baláža na štýl Jammieho Olivera, len oveľa "zdravšia a jedlejšia" verzia. Recepty, ktoré si tento večer pripravíme ako minútky určite so Zolovou pomocou zvládnete do štvrť hodinky vytvoriť aj vy doma. Navyše budeme používať samé výživné a veľmi zaujímavé suroviny nielen z Európy ale aj z Ázie. Zkrátka parádny fusion týchto dvoch svetov a chutí. Príďte a posúďte sami aké delikatesy je možné vykúzliť do 15 minút. 
Na tomto kurze budeme degustovať kvalitné 3 vína z Malých Karpát podľa výberu nášho someliéra a na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

17:00 - 21:00, 69 eur, pre členov Gurmán klubu 10% zľava




Ešte voľné miesta

NOVINKA
12.
štvrtok
Španielska kuchyňa s Tomášom Zapletalom


Úplne nové recepty z bohatej a pestrej španielskej kuchyne nám tentokrát pripraví Tomáš Zapletal, známy šéfkuchár a propagátor španielskej kuchyne, ktorý pôsobil v Parcafé a rozbiehal známy Tapas bar v Retro. Veď naučiť sa takú klasiku ako je gaspacho či paella Valenciana je snom každého milovníka španielskej kuchyne. Ako bonus vás naučíme 2 druhy tapasov. 
 
Na tomto kurze budeme degustovať kvalitné 3 vínka z Malých Karpát podľa výberu nášho someliéra a na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
 
 
17:00 - 21:00, 69 €,  pre členov Gurmánskeho klubu zľava -10%
 

 


Ešte voľné miesta

NOVINKA
14.
sobota
Kurz pre ortodoxných mäsožravcov
Pre veľký záujem všetkých milovníkov šťavnatej roštenky, hovädzej sviečkovice a mladej jahňacinky opäť uvádzame náš obľúbený kurz pre mäsožravcov, na ktorom sa naučíte ako si zjemniť filet steak, pripraviť omáčku z husacej foia gras, zladiť borievkovú omáčku s T-bone. Postupne si s uznávaným šéfkuchárom Mariánom Harciníkom prapravíte najznámejšie omáčky svetových kuchýň až po tie, ktoré ste asi ešte nikdy nevarili. 
Už tradične budeme degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta, podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
10:00 - 17:00, 115 eur, zľava pre členov Gurmán klubu -10%
 


Ešte voľné miesta
18.
streda
Ázijská kuchyňa s Michalom Konrádom

Exotické chute Ázie, menej známe plodiny a korenia, to všetko v sebe skrývajú japonská, thajská, indonézska či maledivská kuchyňa. Michal Konrád je jedným z najlepších kuchárov na Slovensku (podľa bedekra Gurmán na Slovensku držiteľ 3 Zlatých vidličiek) a je známy svojim štýlom varenia, ktorý čerpá práve z ázijskej kuchyne. Rád ho spája s európskymi surovinami a servíruje to celé vo fusion štýle. Práve takéto recepty si pre vás pripravil do svojho kurzu. Michal Konrád získal 2x prestížne ocenenie Kuchár roka od Gurmána na Slovensku a dlhé roky bol šéfkuchárom v 3 vidličkovej reštaurácii FOU ZOO v Bratislave. 
NOVINKA: Na našich kurzoch budeme už tradične degustovať vždy 4 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta, podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
17:00 – 21:00, cena 85 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Vypredané
19.
štvrtok
Thajská kuchyňa III. - nové recepty, ktoré ešte nepoznáte

Voľné pokračovanie úspešného kurzu najznámejších receptov ostrej thajskej kuchyne s thajskou kuchárkou Parichart. Prevedie Vás všetkými chuťami a vôňami jednej z najzdravších kuchýň sveta a dozviete sa aj veľa zaujímavých kulinárskych informácií z jej rodiska. Parichart Vám osobne ukáže niektoré fígle ako pripraviť rýchle a hlavne zdravé jedlo.
Parichart Bystriansky - thajská kuchárka a majiteľka potravín Naam Thai food a bistra s thajskou kuchyňou. 
Už tradične si počas varenia vychutnáme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
17:00 - 21:00, cena 75 eur, pre členov Gurmán klubu -10% zľava
 


Ešte voľné miesta

NOVINKA
24.
utorok
Tradičné slovenské recepty I – chute regiónov Považie, Horehronie a Kysuce s Michalom Škorcom

Najznámejšie recepty slovenskej kuchyne si pripravíme s našimi šéfkuchármi presne podľa tradičných receptov z rôznych regiónov Slovenska. Tento kurz nám pomôže spoznať rôznorodosť slovenskej kuchyne a odlišnosti  jednotlivých regiónov. Myslíte si, že ich viete uvariť správne? Tak sa o tom neváhajte presvedčiť v našej škole varenia. Vybrali sme pre vás to najlepšie z regiónov a veríme, že sa vám  budú páčiť. Dnes budeme variť tieto výborné recepty a k nim degustovať 3 vína od vinárov z Malých Karpát. Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

17:00 – 21:00, cena 69 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Ešte voľné miesta