Druhy kurzov
Ázijská kuchyňa s Michalom  
Exotické chute Ázie, menej známe plodiny a korenia, to všetko v sebe skrývajú japonská, thajská, indonezska či maledivská kuchyňa.  Michal Konrád je jedným z najlepších kuchárov na Slovensku a je známy svojim štýlom varenia, ktorý čerpá práve z ázijskej kuchyne. Rád ho spája s európskymi surovinami a servíruje to celé vo fusion štýle. Práve takéto recepty si pre vás pripravil do svojho prvého kurzu. Michal dostal 2x  prestížne ocenenie Kuchár roka od Gurmána na Slovensku a dlhé roky bol šéfkuchárom v 3 vidličkovej reštaurácii Fou Zoo v Bratislave. 
 


Bezmäsité minútky a zelenina  Ako zeleninu upraviť a s čím ju vhodne kombinovať? Zelenina je úžasná, neberme ju len ako chutný šalát či malú prílohu, ale vieme k jej rôznym tepelným úpravám vhodne párovať nie len mäso, ale aj ryby. Dokonca z nej vieme pripraviť aj chutné dezerty. Náš nový šéfkuchár Daniel Karas sa dlhé roky priúčal od špičkových európskych šéfkuchárov ako zeleninu čo najlepšie pripraviť a vyzdvihnúť jej úžasné chuťové a nutričné vlastnosti v kombináciách hlavne s rybami. A o tom všetkom bude náš nový kurz.  Daniel Karas – reštaurácia La Vita
10:00-14:30 , cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.) 
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Burgermánia  

Povieme si, aké mäso je vhodné na mletie do burgeru a aký pomer mäsa a tuku by malo obsahovať. Pripravíme si vhodné studené omáčky k burgerom,  domáce hranolky a ukážeme si vhodné kombinácie zeleniny do burgerov. 



Čokoláda  Pripravili sme pre vás nádherný deň plný voňavej a jemnej čokolády - jedného z pokladov ľudstva. Urobíte si vlastné pralinky a čokoládové dezerty, dozviete sa ako správne temperovať čokoláda a ako pripravovať ganache, či základné polevy.
Jozefína Šebáková - Zaukoucová viceprezidentka Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov, a majsterka odborného výcviku ZOA v Púchove

Čokoláda – Čo všetko dokážeme s čokoládou  Na kurze sa dozviete ako pripraviť lámanú čokoládu, pečenú čokoládu, rôzne omáčky i čokoládové figúrky.Jozefína Šebáková - Zaukoucová viceprezidentka Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov, a majsterka odborného výcviku ZOA v Púchove.

Čokoláda – Ponorme sa do základov  
Pripravili sme pre vás nádherný deň plný voňavej a jemnej čokolády - jedného z pokladov ľudstva. Urobíte si vlastné pralinky a čokoládové dezerty, dozviete sa ako správne temperovať čokoládu a ako pripravovať ganache, pralinky i truflé. Jozefína Šebáková - Zaukoucová viceprezidentka Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov, a majsterka odborného výcviku ZOA v Púchove.



Deň otvorených pivníc  Pozývame Vás na Deň otvorených pivníc Malokarpatskej vínnej cesty do Kamenného dvora vo Svätom Jure na Prostrednej ul. 17. Pivnica v Kamennom dvore je jednou zo 129 zastávok Malokarpatskej vínnej cesty a budú v nej prezentovať svoje vína miestny svätojurský vinár Miro Miklovič.
Naša Škola varenia pri tejto príležitosti pripravila pre Vás špeciality zo slovenských produktov v modernom zdravšom štýle podávané počas dňa v Piatok aj Sobotu . Na zapitie sa bude servírovať kvalitné Jurské vínko a pre svetobežníkov aj nejaké tie vychytávky zo sveta.
Ukončite svoj degustačný pochod pivnicami Malých Karpát práve vo SV. Jure v krásnyh priestoroch našej školy varenia a môžte si čo to dokúpiť aj s rôznych delikates nášho kulinárskeho obchodíku. Tešíme sa na Vás v Škole varenia z Kamenného dvora!
Členovia nášho Gurmánskeho klubu a ich priatelia majú pohárik vínka k jedlu zadarmo.

Deň vo vinohradoch  v sobotu nás nájdete vo vinohrade.
5 vinárov na jednom mieste so znamenitými vínami a burčákmi.
2 koncerty vo vinici cimbalovka FS Technik & Karpatské horké (ethnorock).
Gurmánske potešenia pre hladných, smädných a všetkých ostatných.
Tour de Vinohrad s očarujúcou panorámou slobodného kráľovského mesta.
Výstava "Premeny vinohradov"
5. semptembra od 13:00 sa na Vás tešia svätojurskí vinári a vinohradníci.



Divina  Skvelé moderné recepty z diviny. Síce je len 2x do roka no vždy je naň poradovník. Nielen pre poľovníkov.



Domáce talianske cestoviny a pizza  Marcel Ihnačák nás naučí vo svojom originálnom kurze ako si pripraviť skvelé domáce cestoviny, tradičné omáčky k ním a samozrejme pravú taliansku pizzu.
17:00-21:00 69,- euro


Domáci chlieb a syry  Základné suroviny stravy našich starých otcov a aj my ich dnes radi konzumujeme. Dlho pripravovaný kurz prinášame ako novinku v ponuke našej školy varenia. S Andreou /poznáte ju z kurzov pečenia/ si tento krát upečieme chrumkavý domáci chlebík a k nemu si urobíme vlastný syr hrudku, bryndzu a tvaroh. Ako na to sa dozviete práve na tomto zaujímavom kurze.
Andrea Bučeková - reštaurácia Albrecht

Európske Dezerty  - výber tých najlepších tort z celej Európy. Francúzsky Sabayone, cheescake, gaštanová.
Ivan Ralbovský - Brasserie LaMarine

Grilujeme Ryby  Základy máte za sebou a chcete sa ukázať pred priateľmi aj niečím zaujímavejším? Ryby a morské živočíchy si ogrilujeme presne tak ako sa správne má. Pridáme k tomu zopár esencií stredomorských korenín a pár receptov na ľahký šalát. Ako parádnu bodku na záver každej správnej grilovačky si pripravíme lahodný dezert.
Tomáš Zapletal – šéfkuchár reštaurácie ZORNO

Japonská kuchyňa  základy Sushi, sashimi, maki, polievky miso... Naučíme sa pod vedením pani Yoshimi USUI (známej prezentátorke kuchárskych kurzov a šou v Japonsku) ako pripraviť skvelé originálne domáce japonské menu tak, ako sa robí v Japonsku. Súčasťou kurzu je aj Originálny Japonský Čajový obrad. Tento výnimočný kurz s pani Usui sa koná iba raz v roku!

Japonská kuchyňa a sushi  Všetko, čo by ste mali o Sushi vedieť. Pripravíme si pod vedením Sushimajstra skvelé sushi menu a nebude chýbať ani povestná polievka Miso.
Alexander ÍLLEŠ - sushimajster, WABI SABI

Japonská kuchyňa II  Voľné pokračovanie kurzu  japonskej kuchyne so skvelým sushi majstrom Alexandrom Illešom. Tento krát nás ale naučí jedno kompletné japonské menu , ktoré japonci veľmi obľubujú a aj v reštauráciách po celej krjine servírujú . Volajú ho BentoBox . Čo to konkrétne je , ako sa servíruje a aké jedlá sa do neho pripravujú sa dozviete na tomto našom NOVOM kurze . 

Klasické domáce zákusky, ale trochu inak  Pripravíme si a spoločne upečieme klasické zákusky ako ich poznáme zo známich kaviarní. Veterník, laskonka šamrole či punčový rez, všetci ich milujeme, ale skoro nikto ich už nevie robiť podla správnych receptúr! Ale naša nová cukrárk Andrea Bučeková vás to naučí. Pečenie je jej vášeň a učila sa od tých najlepších. Pracovala s Jaroslavom Žídekom v Camouflage a teraz v Albrechte, absolvovala Thuries academy.

Kurz pre ortodoxných mäsožravcov  Zjemníme si filet steak, jahňacinu, entrecote, roast beef atď. Príprava rôznych druhov mias a skvelé omáčky k nim. Najznámejšie omáčky svetových kuchýň a ešte aj také, aké ste vôbec nevarili.



Macarons - skvelý dezert  
Nový kurz s cukrárkou Aďou je zameraný na delikatesu nazývanú Macrons - makronky. Vykreoval ich známy francúzsky cukrár Yves Thuries a v posledných rokoch sa stali absolútnym hitom všetkých najznámejších cukrárstiev sveta. My sa naučíme ako spraviť základný korpus , ako ho ochutiť či prifarbiť . Tiež si namiešame viacero krémov podľa vlastnej chute. 
 


Najznámejšie recepty talianskej kuchyne  Najznámejšie talianske recepty si pripravíme pod vedením našich šéfkuchárov. Spoločne spoznáme tradičné suroviny a chuťové kombinácie viacerých regiónov talianska.
(Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.) 
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Nezvyčajný svet chutí  Nezvyčajný kurz o tom, ako si už v dnešnej dobe vieme pripraviť tradične očakávané chute v úplne opačnom gardé. Neveríte, že čo je sladké vo svojej podstate môže chutiť aj na slano? A presne naopak, aj zo slaných potravín si vykúzlite sladké dezerty. Toto zaujímavé miešanie chutí Vám predvedie Michal Škorec, absolvent Thuries Academy a šéfkuchár, ktorému sa počas jeho pôsobenia v Gašperovom Mlyne darilo v symbióze s majiteľmi prezentovať zážitkovú gastronómiu na vysokej úrovni. 17:00-21:00 69,- euro, 


Obývačka s Igorom Čehym  Igor nás pozýva do svojej obývačky, za ktorú už považuje práve priestory našej Školy varenia. Zažijeme príjemný večer v spoločnosti jedného z najlepších šéfkuchárov Slovenska / Gurmán AWARD- kuchár roka 2007 a 2014 /, ktorý pre nás pripraví viac chodové menu a bude našim hostiteľom raz štvrťročne. Každé bude venované inej téme a budeme mať možnosť si spolu s Igorom niektoré jedlá aj sami dokončiť či naservírovať. V nádherných priestoroch Školy varenia a v príjemnej atmosfére tak bude určite veľa priestoru na zaujímavé rozhovory a vaše otázky.

Orientálna Indická kuchyňa  Je veľa napodobnenín indickej kuchyne, no my sa naučíme tú pravú autentickú. Osobne sa vašim učiteľom stane majiteľ indickej reštaurácie Ashoka pán Akshay Kumar Dixit. Z originálnych indických ingrediencií si pod jeho vedením pripravíte chuné a hlavne zdravé jedlá jednej z najstarších kuchýň sveta.

Orientálna Indická kuchyňa II  Pokračovanie úspešnej indickej kuchyne s majiteľom indickej reštaurácie Akshayom Kumarom Dixitom, tento krát nové recepty z originálnych indických ingrediencií.

Pečieme Torty  

Spoločne sa naučíme a upečieme si skvelé torty, ktoré vás naučí naša nová cukrárka Andrea Bučeková. Pečenie je jej vášeň a učila sa od tých najlepších. Pracovala s Jaroslavom Žídekom v Camouflage a teraz v reštaurácii Albrecht. Taktiež absolvovala odborné školenie Thuries Academy pod vedením michelinového šéfkuchára z francúzska.
17:00-21:00 59,- euro, Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10%. Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku !!



Ryby a dary mora I.  

 plná rýb , morských živočíchov , korenín a bylín Stredomoria. Pripravíme si známe recepty Stredomoria od Valencie cez Marseille ,Sicíliu až po Dubrovnik.
Jaroslav Hladík - držiteľ zlatej vidličky od Gurmána na Slovensku 17:00-21:00, cena 69,- euro, Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %. Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku !!



Ryby a dary mora II.  plná rýb a morských živočíchov

 17:00-21:00, cena 69,- euro, 


Španielska kuchyňa  - úplne nové recepty z bohatej a pestrej španielskej kuchyne nám tento krát pripraví Tomáš Zapletal, známy šéfkuchár a propagátor španielskej kuchyne, ktorý pôsobil v Parcafé a rozbiehal známy Tapas bar v Retro. Teraz pôsobí v reštaurácii Zorno.

Španielska kuchyňa a letné tapas  Kto iný než pravý španiel vás to môže naučiť. Recepty z Madridských Tapas barov má v malíčku a ukáže vám v čom tkvie umenie chutných Tapas a španielskej kuchne. Miguel Angel Peréz Aguado Vám ukáže ako vyčarovať z bežných , ale aj exotických surovín skvelé Tapas pre vašu domácu oslavu. Ako jednoducho ohúriť svojich priateľov a pritom im pripraviť výbornú domácu párty s nádychom španielskej gastronómie.
Miguel A. Peréz Aguado - Španielsko

Španielska kuchyňa II.  Voľné pokračovanie úspešného kurzu s novými receptami z bohatej a pestrej španielskej kuchyne nám tento krát pripraví Tomáš Zapletal, známy šéfkuchár a propagátor španielskej kuchyne, ktorý pôsobil v Parcafé a rozbiehal známy Tapas bar v Retro. Teraz pôsobí v reštaurácii Zorno.

Steak – kráľ kuchyne a Argentínske vína  

Dobre pripravený steak z kvalitného mäsa je bezosporu  kráľom každej kuchyne. Tie najznámejšie steaky si pripravíme v ich základných formách a k nim zaujímavé omáčky, dipy, salsy a prílohy. Tento kráľovský kurz bude sprevádzať starostlivo vybrané Argentínske vínko našim somelierom.Ako bonus naviac dostanete od nášho šéfkuchára recept na výbornú šalotkovú marmeládu.



Steaky  Jednoducho kurz o mäse.
Naučíme sa ako mäso správne vybrať, nakrájať a ako samotný steak dobre pripraviť. Dozviete sa aké prílohy sa k steaku najviac hodia a ako ich kombinovať. Použijeme najvhodnejšie mäsá z hovädziny na steaky :  flank, filet i rib eye steak a jahňacie korunky.

Steaky ako ich nepoznáme  

Na tomto kurze spoznáte aj ďalšie možnosti ako urobiť kvalitný a chutný steak aj z iných druhov mias. Prečo by nám nemal chutiť taký šťavnatý steak z kuraciny alebo z bravčovej sviečkovej v netradičnom prevedení ? Ochutené maslá patria k steakovej kultúre a vy si ich nie len pripravíte , ale si ich môžete ako darček zobrať aj domov ! K steakom budem podávať naše jurské vínko. Ako bonus vám šéfkuchár prezradí aj výborný recept na teplý šošovicový šalát - ideálny k steakom. 



Steaky II.  Jednoducho kurz o mäse.
Voľné pokračovanie úspešnej jednotky. Naučíme sa ako mäso správne vybrať, nakrájať a ako samotný steak dobre pripraviť. Ukážeme si ako pripraviť steak aj z iného mäsa ako hovädziny a dozviete sa aké prílohy sa k nim najviac hodia a ako ich kombinovať. 
Recepty Vás naučí – Tomáš Sika, patriaci do slovenskej špičky a tiež známy aj z TV obrazovky z programu Vojna kuchárov.

Tajuplná marocká kuchyňa  Maroko – krajina plná histórie a vzácnych korenín. Pod vedením Marockého šéfkuchára sa naučíme zopár fantastických receptov a z prvej ruky sa dozviete ako pripraviť špeciality tejto krajiny, ako používať rôzne koreniny, či ako variť v Tajine.

Talianska kuchyňa  Najznámejšie talianske recepty si pripravíme pod vedením
Marcela Ihnačáka - známeho slovenského šéfkuchára, ktorý si otvoril hotel v Mikulove - Boutique hotel Tanzberg.
Skvelý darček pre každého účastníka od Marcela !
10:00 – 17:00, cena 115,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.) 
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.


Talianska kuchyňa II.  Najznámejšie talianske recepty varíme z Marcelovej kuchárskej knihy.
Marcel Ihnačák - známy slovenský šéfkuchár
Skvelý darček pre každého účastníka od Marcela !


Talianska kuchyňa III.  so známym šéfkuchárom Marcelom Ihnačákom. Tento krát to budú recepty z jeho najnovšej kuchárskej knihy – Zelenina moja láska, venovanej receptom na tému zelenina, mäso a ich všakovaké kombinácie v talianskom štýle. Čo viac si priať ako chutné recepty, okorenené talianskym temperamentom, lahodnou súhrou všetkých ingrediencií a vždy dobre naladeným Marcelom Ihnačákom.
Marcel Ihnačák - známy slovenský šéfkuchár
Skvelý darček pre každého účastníka od Marcela !


Tapas  Pripraviť skvelé jednohubky nie je až tak jednoduché. Tomáš Zapletal vám ukáže ako vyčarovať z bežných, ale typických surovín skvelé španielske Tapas pre vašu domácu oslavu. Ako jednoducho ohúriť svojich priateľov a pritom im pripraviť výbornú domácu párty s nádychom španielskej gastronómie. Tomáš Zapletal

Teriny & CO  Kto by ich nemal rád. Teriny, peny, parfait a rôzne paštéty, po ktorých sa nám vždy zbiehajú slinky keď ich ochutnávame v tých najlepších reštauráciách. Ale urobiť si svoju vlastnú - to by bola bomba! Na našom novom kurze sa to naučíme pod vedením našich skvelých kuchárov za jeden večer. Použijeme ryby, krevety, divinu, hydinu a tiež populárnu jahňacinu.
Zoltán Baláž - šéfkuchár reštaurácie Cubes, Hotel Aston. 17:00-21:00 69,- euro

Thajská kuchyňa  Najznámejšie recepty ostrej thajskej kuchyne Vás naučí Thajská kuchárka Parichart . Prevedie Vás všetkými chuťami a vôňami jednej z najzdravších kuchýň sveta a dozviete sa aj veľa zaujímavých kulinárskych informácií z jej rodiska. Parichard Vám osobne ukáže niektoré fígle ako pripraviť rýchle a hlavne zdravé jedlo.
Parichart Bystrianska - thajská majiteľka obchodíku Asia food

Thajská kuchyňa II.  Voľné pokračovanie úspešného kurzu najznámejších receptov ostrej thajskej kuchyne s thajskou kuchárkov Parichart . Prevedie Vás všetkými chuťami a vôňami jednej z najzdravších kuchýň sveta a dozviete sa aj veľa zaujímavých kulinárskych informácií z jej rodiska. Parichard Vám osobne ukáže niektoré fígle ako pripraviť rýchle a hlavne zdravé jedlo.
Parichart Bystrianska - thajská majiteľka obchodíku Asia food

Thajská kuchyňa III  Voľné pokračovanie úspešného kurzu najznámejších receptov ostrej thajskej kuchyne s thajskou kuchárkov Parichart. Prevedie Vás všetkými chuťami a vôňami jednej z najzdravších kuchýň sveta a dozviete sa aj veľa zaujímavých kulinárskych informácií z jej rodiska. Parichard Vám osobne ukáže niektoré fígle ako pripraviť rýchle a hlavne zdravé jedlo.
Parichart Bystrianska - thajská majiteľka obchodíku Asia food

Tradičná Japonská kuchyňa II.  Pokračovanie mega úspešného kurzu s pani Youshimi Usui známou prezentátorkou gurmánskych šou z Japonska, ktorá vyučuje na našej škole varenia Pre Gurmánov tradičnú japonskú kuchyňu. Pripravila pre nás úplne nové domáce recepty.

Varenie na pare  

Variť na pare je veľmi zdravé a v dnešnej dobe už aj veľmi dostupné. Každý výrobca spotrebičov už ponúka parné rúry a my sa spoločne naučíme ako na nich uvariť skvelé 4 recepty od predjedla až po dezert. Od našich šéfkuchárov sa dozviete aj potrebné rady a triky ako na to a aké suroviny je najlepšie použiť. 



Vegetariánska kuchyňa II.  Výživná, chutná a zdravá !
Pokračovanie úspešného kurzu je na svete. Ujal sa ho Jaro Hladík , jeden z 8 vidličkových šéfkuchárov na Slovensku. Pripravil ho na základe vlastných skúseností a svojich chutí. Jaro je už dva roky vegetariánom a veľmi si to pochvaľuje. Ukáže vám, že aj vegetariánska strava môže byť pestrá, chutná a hlavne výživná. Všetky recepty si pripravíte z dostupných surovín.
Jaoslav Hladík - držiteľ zlatej vidličky od Gurmána na Slovensku

Vianočná Čokoláda  Pripravili sme pre vás nádherný deň plný voňavej a jemnej čokolády - jedného z pokladov ľudstva. Urobíte si vlastné pralinky a čokoládové vianočné dezerty, dozviete sa ako správne temperovať čokoládu a ako pripravovať ganache, či základné polevy.
Jozefína Šebáková - Zaukoucová viceprezidentka Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov, a majsterka odborného výcviku ZOA v Púchove.

Vianočné pečenie  Zaujímavý kurz s Ivanom Ralbovským - šéfkuchárom našich úspešných kurzov ako Pečieme múčniky a Nie sú torty ako torty. Máme sa na čo tešiť, veď si upečieme vianočné dezerty z celej Európy.

Zabudnuté lahôdky z mäsa  – novinka medzi našimi kurzami, v ktorej Vám Tomáš Sika znovu opráši už možno zabudnuté recepty domácich špecialít, kde žiadna časť mäsa domácich zvierat nevyjde navnivoč. Použijeme kuracie pečienky, hydinové dropky, hovädzí jazyk, špik a teľaciu ľadvinku.
Tomáš Sika , chef Medusa Group, patriaci do slovenskej špičky a tiež známy aj z TV obrazovky z programu Vojna kuchárov.

Základy grilovania  Ideálny pre začínajúcich grilmajstrov.
Na učíme sa ako grilovať a zistíme čo je lepšie, plyn či uhlie. Dozviete sa aké doplnky treba ku grilovaniu. Začneme s výberom správnych druhov mäsa a marinád k nim. Ukážeme si ako grilovať zeleninu a prílohy k mäsu a prezradíme vám čo nesmiete zabudnúť v príprave na dobrú grilovačku.
Tomáš Zapletal, šéfkuchár reštaurácie ZORNO

Zdravé jedlá nielen pre vegetariánov  Vhodný aj pre ľudí s intoleranciou na  laktózu.
Dlho očakávaný obľúbený kurz je tu opäť. Ujal sa ho Jaro Hladík, jeden z 8 vidličkových šéfkuchárov na Slovensku. Pripravil ho na základe vlastných skúseností a svojich chutí. Jaro je už dva roky vegetariánom a veľmi si to pochvaľuje. Ukáže vám, že aj vegetariánska strava môže byť pestrá, chutná a hlavne výživná. Všetky recepty si pripravíte z dostupných surovín.
Jaroslav Hladík - držiteľ zlatej vidličky od Gurmána na Slovensku

Zdravé jedlá nielen pre vegetariánov II  – voľné pokračovanie úspešného kurzu so skvelým Jaroslavom Hladíkom. Jaroslav je už rok vegetariánom a veľmi si to pochvaľuje. Ukáže vám, že aj vegetariánska strava môže byť pestrá, chutná a hlavne výživná. Všetky recepty si pripravíte z dostupných surovín.
Jaroslav Hladík - držiteľ zlatej vidličky od Gurmána na Slovensku.

Zelenina a bezmäsité minútky  Ako zeleninu upraviť a s čím ju vhodne kombinovať? Zelenina je úžasná, neberme ju len ako chutný šalát či malú prílohu, ale vieme k jej rôznym tepelným úpravám vhodne párovať nie len mäso, ale aj ryby. Dokonca z nej vieme pripraviť aj chutné dezerty. Náš nový šéfkuchár Daniel Karas sa dlhé roky priúčal od špičkových európskych šéfkuchárov ako zeleninu čo najlepšie pripraviť a vyzdvihnúť jej úžasné chuťové a nutričné vlastnosti v kombináciách hlavne s rybami. A o tom všetkom bude náš nový kurz.  Daniel Karas – reštaurácia La Vita

Známe slovenské jedlá v modernom šate  Originálne recepty zo všetkých regiónov Slovenska od Záhoria až po Zemplín vás naučí košický rodák Gabriel Kocák - prvý slovák na svete šéfujúci reštaurácii v hotelovej sieti Kempinski , konkrétne Hight Tatras. Prešiel celý svet a naposledy varil v michelinovej reštauráci Hangar v Salzburgu, aby sa vrátil nazad na Slovensko a ponúkol svoje umenie nám gurmánom na Slovensku. V tomto kurze oprášime klasické recepty regiónov a uvaríme si ich presne tak ako ich varili naše staré mamy.
Gabriel Kocák - šéfkuchár Kempinski Hotel Hight Tatras.