Druhy kurzov
Burgermánia  

Na kurze sa naučíme piecť domácu burger žemľu, povieme si, aké mäso je vhodné na mletie do burgeru a aký pomer mäsa a tuku by malo obsahovať. Pripravíme si vhodné studené omáčky k burgerom,  domáce hranolky a ukážeme si vhodné kombinácie zeleniny do burgerov. 
Recepty Vás naučí – Tomáš Sika, chef Medusa Group, patriaci do slovenskej špičky a tiež známy aj z TV obrazovky z programu Vojna kuchárov.



Čokoláda  Pripravili sme pre vás nádherný deň plný voňavej a jemnej čokolády - jedného z pokladov ľudstva. Urobíte si vlastné pralinky a čokoládové dezerty, dozviete sa ako správne temperovať čokoláda a ako pripravovať ganache, či základné polevy.
Jozefína Šebáková - Zaukoucová viceprezidentka Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov, a majsterka odborného výcviku ZOA v Púchove

Čokoláda II. pre pokročilých  Volné pokračovanie úspešného kurzu čokoláda . Po základných ganážach a príprave praliniek teraz postúpime ďalej a naučíme sa s Jožkou ako sa pripravujú náročnejšie ganáže a tiež krájané pralinky či čokoládové banketky, a samozrejme už aj modelovanie z čokolády.
Jozefína Šebáková - Zaukoucová ,viceprezidentka Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov , a majsterka odborného výcviku ZOA v Púchove.

CUPCAKE - RAW aj pečené  

Určite ich všetci poznáte a aj ste ich množstvo ochutnali. My vám ukážeme nové chuťové kombinácie a tiež ako ich správne piecť. Určite vás zaujmú aj naše recepty na RAW cupcake , ktoré sú vhodné nie len  pre BEZLEPKOVÚ a LAKTÓZOVÚ intoleranciu , ale prekvapia vás svojou znamenitou chuťou a výživovou hodnotou ! Teší sa na vás naša mladá cukrárka Diana , ktorá vám rada poradí aj ďalšie zaujímavé triky a tipy.17:00-21:00 59,- euro, Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10%. Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku !!



Deň otvorených pivníc  Pozývame Vás na Deň otvorených pivníc Malokarpatskej vínnej cesty do Kamenného dvora vo Svätom Jure na Prostrednej ul. 17. Pivnica v Kamennom dvore je jednou zo 129 zastávok Malokarpatskej vínnej cesty a budú v nej prezentovať svoje vína miestny svätojurský vinár Miro Miklovič.
Naša Škola varenia pri tejto príležitosti pripravila pre Vás špeciality zo slovenských produktov v modernom zdravšom štýle podávané počas dňa v Piatok aj Sobotu . Na zapitie sa bude servírovať kvalitné Jurské vínko a pre svetobežníkov aj nejaké tie vychytávky zo sveta.
Ukončite svoj degustačný pochod pivnicami Malých Karpát práve vo SV. Jure v krásnyh priestoroch našej školy varenia a môžte si čo to dokúpiť aj s rôznych delikates nášho kulinárskeho obchodíku. Tešíme sa na Vás v Škole varenia z Kamenného dvora!
Členovia nášho Gurmánskeho klubu a ich priatelia majú pohárik vínka k jedlu zadarmo.

Deň vo vinohradoch  v sobotu nás nájdete vo vinohrade.
5 vinárov na jednom mieste so znamenitými vínami a burčákmi.
2 koncerty vo vinici cimbalovka FS Technik & Karpatské horké (ethnorock).
Gurmánske potešenia pre hladných, smädných a všetkých ostatných.
Tour de Vinohrad s očarujúcou panorámou slobodného kráľovského mesta.
Výstava "Premeny vinohradov"
5. semptembra od 13:00 sa na Vás tešia svätojurskí vinári a vinohradníci.



Divina  Skvelé moderné recepty z diviny. Síce je len 2x do roka no vždy je naň poradovník. Nielen pre poľovníkov.



Domáca kuchyňa v modernom šate  

Tento špeciálny kurz pripravil pre vás známy šéfkuchár Igor Čehy - držiteľ Gurmán AWARD kuchár roka 2007 a 2014 ,1 Zlatá vidlička. Suroviny v týchto receptoch používame bežne a sú nám dobre známe , ako : hrášok, cvikla, fazulka, slanina, alebo čokoláda. Igor vám ukáže , ako si s nimi môžte vyčarovať jedno úžasné menu plné výživovej hodnoty a pri tom veľmi chutné. Tento kurz je výnimočný aj tým, že Igor , ktorý  robieva u nás iba celodenné kurzy v sobotu si pre nás našiel voľno aj v pracovný deň a ako súčasť Zimného festivalu jedla pripravil tento jedinečný kurz. začiatok 17:00.  cena 85 € 

 



Domáca zabíjačka  Spolu so známym mäsiarom „Pištom“ zo Žitného ostrova si spravíme tradičnú zabíjačku a domáce zabíjačkové špeciality. Náš mäsiar prinesie polovicu prasiatka, ktorú si pod jeho vedením rozoberieme a vysvetlíme si, ktoré časti sú na akú prípravu jedál najvhodnejšie a aké dobroty si z nich pripraviť. Spoločne si urobíme jaterničky, ovar, zabíjačkovú kašu, tlačenku a čerstvého mäska , domácu špecialitu. Čerstvé mäsko si rozdelíme aj domov.

Domáce talianske cestoviny a pizza  Marcel Ihnačák nás naučí vo svojom originálnom kurze ako si pripraviť skvelé domáce cestoviny, tradičné omáčky k ním a samozrejme pravú taliansku pizzu.
Marcel Ihnačák - známy slovenský šéfkuchár.
Skvelý darček pre každého účastníka od Marcela !
17:00-21:00 69,- euro


Domáci chlieb a syry  Základné suroviny stravy našich starých otcov a aj my ich dnes radi konzumujeme. Dlho pripravovaný kurz prinášame ako novinku v ponuke našej školy varenia. S Andreou /poznáte ju z kurzov pečenia/ si tento krát upečieme chrumkavý domáci chlebík a k nemu si urobíme vlastný syr hrudku, bryndzu a tvaroh. Ako na to sa dozviete práve na tomto zaujímavom kurze.
Andrea Bučeková - reštaurácia Albrecht

Európske Dezerty  - výber tých najlepších tort z celej Európy. Francúzsky Sabayone, cheescake, gaštanová.
Ivan Ralbovský - Brasserie LaMarine

Fantastické grilovanie  Niečo pre skúsených grilmajstrov. Fantastický kurz o mäse, zelenine a omáčkach. Rady ako vybrať správne mäsá na grilovanie, ako ich upraviť a nakoniec chutne ugrilovať. Náročnejšie recepty pre fajnšmekrov grilovania si počas celého dňa spríjemníme vínkom z Jura a presvedčíte sa ako ľahko sa dá pripraviť taký domáci letný raut.
Igor Čehy - , držiteľ Gurmán AWARD - kuchár roka 2007 a 2014

Francúzska kuchyňa  Gurmánska cesta po regiónoch Francúzska ,plná tých najchutnejších regionálnych receptov gastronomickej veľmoci Francúzska , ktorou nás prevedie jeden z najlepších Slovenských šéfkuchárov Igor Čehy. Začíname v Burgunsku.
Igor Čehy -  držiteľ Gurmán AWARD - kuchár roka 2007 a 2014

Francúzska kuchyňa II  Úspešná Gurmánska cesta po regiónoch Francúzska so šéfkuchárom a známym protagonistom francúzskej kuchyne Igorom Čehym pokračuje úžasnými receptami z vidieka.
Igor Čehy - držiteľ Gurmán AWARD - kuchár roka 2007, 2014. Najlepší kurz podľa hodnotenia absolventov

Francúzska kuchyňa III. - Provence  Gurmánska cesta po regiónoch Francúzska s Igorom Čehym. Všetky tie úchvatné chute a vône Provance dostaneme na tanier a pri poháriku vínka sa dozviete viac o tomto gastronomicky bohatom regióne prostredníctvom známych receptov , ktoré preslávili tento kraj.
Igor Čehy - držiteľ Gurmán AWARD - kuchár roka 2007 a 2014

Grilovanie  Fantastický kurz o mäse, zelenine a omáčkach. Voľné pokračovanie kurzu Základy grilovania, avšak tento krát s už náročnými gurmánskymi receptami, pre tých, čo sa chcú stať majstrami grilovania.To všetko sa dozviete od šéfkuchára našej školy varenia.
Igor Čehy - držiteľ Gurmán AWARD - kuchár roka 2007, 2014

Grilujeme Ryby  Základy máte za sebou a chcete sa ukázať pred priateľmi aj niečím zaujímavejším? Ryby a morské živočíchy si ogrilujeme presne tak ako sa správne má. Pridáme k tomu zopár esencií stredomorských korenín a pár receptov na ľahký šalát. Ako parádnu bodku na záver každej správnej grilovačky si pripravíme lahodný dezert.
Tomáš Zapletal – šéfkuchár reštaurácie ZORNO

Japonská kuchyňa  základy Sushi, sashimi, maki, polievky miso... Naučíme sa pod vedením pani Yoshimi USUI (známej prezentátorke kuchárskych kurzov a šou v Japonsku) ako pripraviť skvelé originálne domáce japonské menu tak, ako sa robí v Japonsku. Súčasťou kurzu je aj Originálny Japonský Čajový obrad. Tento výnimočný kurz s pani Usui sa koná iba raz v roku!

Japonská kuchyňa a sushi  Všetko, čo by ste mali o Sushi vedieť. Pripravíme si pod vedením Sushimajstra skvelé sushi menu a nebude chýbať ani povestná polievka Miso.
Alexander ÍLLEŠ - sushimajster, WABI SABI

Japonská kuchyňa II  Voľné pokračovanie kurzu  japonskej kuchyne so skvelým sushi majstrom Alexandrom Illešom. Tento krát nás ale naučí jedno kompletné japonské menu , ktoré japonci veľmi obľubujú a aj v reštauráciách po celej krjine servírujú . Volajú ho BentoBox . Čo to konkrétne je , ako sa servíruje a aké jedlá sa do neho pripravujú sa dozviete na tomto našom NOVOM kurze . 

JURSKÉ CHUTE  

Obed s Violou Almássy Kováčovou a šéfkuchárom zo Školy varenia, ktorí pripravia „hadárske“ recepty. Tradičné recepty pripravý šéfkuchár Tomáš Zapletal už v troška modernejšom šate a pochutnať si k tomu môžme na vínkach z kamenného dvora. Obed sa bude podávať v čase od 11.30 do 14.00 
bližšie informácie o akcii na http://www.umenieavino.sk/program
Tešíme sa na Vás.



Klasické domáce zákusky, ale trochu inak  Pripravíme si a spoločne upečieme klasické zákusky ako ich poznáme zo známich kaviarní. Veterník, laskonka šamrole či punčový rez, všetci ich milujeme, ale skoro nikto ich už nevie robiť podla správnych receptúr! Ale naša nová cukrárk Andrea Bučeková vás to naučí. Pečenie je jej vášeň a učila sa od tých najlepších. Pracovala s Jaroslavom Žídekom v Camouflage a teraz v Albrechte, absolvovala Thuries academy.

Kurz pre chlapov - minútky z troch surovín  Ktorý chlap by chcel v dnešnej dobe tráviť v kuchyni hodiny prípravou náročných receptov. Dnešný moderný chlap už varí jednoduché minútky v zaujímavých chuťových kombináciách a dokáže tak naservírovať svojim priateľom chutné a zdravé jedlá. Recepty tohto kurzu vychádzajú z 3 základných surovín a väčšinu z nich máte skoro vždy v chladničke. Začnime preto chlapi variť mäso správne ochutené, okorenené a hlavne rýchlo.

Kurz pre ortodoxných mäsožravcov  Zjemníme si filet steak, jahňacinu, entrecote, roast beef atď. Príprava rôznych druhov mias a skvelé omáčky k nim. Najznámejšie omáčky svetových kuchýň a ešte aj také, aké ste vôbec nevarili.



Kurz pre ženy - minútky z troch surovín  Ktorá žena by chcela v dnešnej dobe tráviť v kuchyni hodiny prípravou náročných receptov. Dnešná moderná žena už varí jednoduché minútky v zaujímavých chuťových kombináciách a dokáže tak naservírovať svojim priateľom chutné a zdravé jedlá. Recepty tohto kurzu vychádzajú vždy z 3 základných surovín a väčšinu z nich máte vždy v chladničke. Začnime preto milé dámy variť nielen zdravo, ale aj chutne a rýchlo.

Kurz varenia s hviezdnym šéfkuchárom  Domáca kuchyňa v modernom šate. Tento špeciálny kurz varenia pripravil pre Vás - gurmánov, známy šéfkuchár Igor Čehy - držiteľ Gurmán AWARD kuchár roka 2007 a 2014, 1 zlatá vidlička. Suroviny v týchto receptoch používame bežne a sú nám dobre známe, ako : hrášok, cvikla, fazuľka, slanina alebo čokoláda. Igor Vám ukáže, ako si s nimi môžte vyčarovať jedno úžasné menu plné výživovej hodnoty a pri tom veľmi chutné. Tento kurz je výnimočný aj tým, že Igor, ktorý robieva v Škole varenia iba celodenné kurzy v sobotu, si pre nás našiel voľno aj v pracovný deň a ako súčasť Zimného festivalu jedla pripravil tento jedinečný kurz. Špeciálnym prípitkom bude Champagne Pommery - oficiálny drink ZFJ.

Letné dezerty  ľahké letné dezerty zo sezónneho ovocia si pripravíme s Ivanom Ralbovským šéfcukrárom Brasserie LaMarine.

Macarons - skvelý dezert  
Nový kurz s cukrárkou Aďou je zameraný na delikatesu nazývanú Macrons - makronky. Vykreoval ich známy francúzsky cukrár Yves Thuries a v posledných rokoch sa stali absolútnym hitom všetkých najznámejších cukrárstiev sveta. My sa naučíme ako spraviť základný korpus , ako ho ochutiť či prifarbiť . Tiež si namiešame viacero krémov podľa vlastnej chute. 
 


Mäso a ryby rýchlo a zdravo  – ako mäso a ryby pripraviť bez varenia! Igor Čehy vám predvedie rýchlokurz varenie bez sporáka na veľmi zaujímavé jedlá - tepelne neupravené. Takto pripravené pokrmy vám dodajú potrebné živiny, vitamíny, silu a navyše môžete precítiť ozaj pôvodné chute každej zložky potravy. Igor Čehy - Executive Chef Grand Hotel River Park, držiteľ Gurmán AWARD - kuchár roka 2007, 2014

Mäso trochu inak  Ako mäso a ryby pripraviť bez varenia ! Igor Čehy vám predvedie rýchlokurz varenie bez sporáka na veľmi zaujímavé jedlá - tepelne neupravené . Takto pripravené pokrmy vám dodajú potrebné živiny ,vitamíny , silu a navyše môžete precítiť ozaj pôvodné chute každej zložky potravy.
Igor Čehy - držiteľ Gurmán AWARD - kuchár roka 2007, 2014

Mexická kuchyňa  Pikantné chalapeňos, ostré nachos ,tortillas , enchiladas či quacamole . Všetky tieto suroviny spoznáte na výbornom kurze s "čistokrvnými " mexičanmi . Originálne recepty vás naučia Miguel a Rodolfo - mexický šéfkuchári . Sombréra a tequila povolené!

Minútky a rýchla moderná zdravá kuchyňa  V podaní Branislava Križana. Čo dokážete vykúzliť za okamih a naservírovať skvostné menu z dostupných surovín.
Branislav Križan – absolvent Thuries Academy, kapitán Slovenského národného tímu šéfkuchárov Hotel Matyšák Bratislava

Najobľúbenejšie dezerty od A do Z  Najobľúbenejšie dezerty z celého sveta si pripravíte spoločne s Igorom Čehym - známym slovenským šéfkuchárom a dvojnásobným držiteľom ocenenia Gurmán AWARD - kuchár roka 2007,2014 . Všakovaké triky a "tajné rady " sa dozviete v našej škole varenia iba od tých najlepších .               

Najpopulárnejšie recepty svetových kuchýň  

Tento špeciálny kurz navýšený o welcome drink a 1 recept naviac je zostavený z najznámejších receptov z celého sveta. Predsa každá azo svetových kuchýň má vo svojom repertoári minimálne jeden top recept , ktorý sa preslávil po celom svete a ľudia ho stále milujú. My sa naučíme tie najvychytenejšie a k tomu okrem vína servírujem naviac špeciálny welcome drink Prosecco. Zoltán Baláž - šéfkuchár reštaurácie Cubes, Hotel Aston.



Najrafinovanejšie jedlá z hovädzieho mäsa krok za krokom  Najrafinovanejšie jedlá z hovädzieho mäsa si pripravíte spoločne s Igorom Čehym - známym slovenským šéfkuchárom a dvojnásobným držiteľom ocenenia Gurmán AWARD - kuchár roka 2007,2014. Všakovaké triky a "tajné rady" sa dozviete v našej škole varenia len od tých najlepších. 

Najslávnejšie Parížske Bistrot recepty od A do Z  Už aj Bistrá vo svete dostávajú michelínske hviezdy. Prvým bolo Bistro Chateaubriand v Paríži a my si takéto jednoduché, ale kvalitné recepty z parížskych Bistier pripravíme spoločne s Igorom Čehym - známym slovenským šéfkuchárom a dvojnásobným držiteľom ocenenia Gurmán AWARD - kuchár roka 2007,2014. Všakovaké triky a "tajné rady" sa dozviete v našej Škole varenia iba od tých najlepších. 17:00-21:00 cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.) 
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Nezvyčajný svet chutí  Nezvyčajný kurz o tom, ako si už v dnešnej dobe vieme pripraviť tradične očakávané chute v úplne opačnom gardé. Neveríte, že čo je sladké vo svojej podstate môže chutiť aj na slano? A presne naopak, aj zo slaných potravín si vykúzlite sladké dezerty. Toto zaujímavé miešanie chutí Vám predvedie Michal Škorec, absolvent Thuries Academy a šéfkuchár, ktorému sa počas jeho pôsobenia v Gašperovom Mlyne darilo v symbióze s majiteľmi prezentovať zážitkovú gastronómiu na vysokej úrovni. 17:00-21:00 69,- euro, 


Nie sú torty ako torty  Naučíme sa torty inak ako na Slovensku. Francúzske-ovocné, čokoládové, cheescake
Ivan Ralbovský - Brasserie LaMarine

Nie sú torty ako torty 2  - pokračovanie úspešného kurzu s Ivanom Ralbovským - Brasserie LaMarine

Nostalgické mlynárske menu s Igorom Čehym  Pripravíme si 4 chodové menu s kuchárom roka 2007 a 2014 podľa Gurmána na Slovensku v typickom mlynárskom štýle. Igor Čehy je známy šéfkuchár, ktorý pracoval a pomáhal kreovať viacero úspešných a známych reštaurácií. Naposledy pôsobil v Mlyne 108 v Modre. Na tomto kurze sa dozviete naviac aj veľa zaujímavých a praktických rád, ktoré sa Vám zídu vo vašej kuchyni.

Obývačka s Igorom Čehym  Igor nás pozýva do svojej obývačky, za ktorú už považuje práve priestory našej Školy varenia. Zažijeme príjemný večer v spoločnosti jedného z najlepších šéfkuchárov Slovenska / Gurmán AWARD- kuchár roka 2007 a 2014 /, ktorý pre nás pripraví viac chodové menu a bude našim hostiteľom raz štvrťročne. Každé bude venované inej téme a budeme mať možnosť si spolu s Igorom niektoré jedlá aj sami dokončiť či naservírovať. V nádherných priestoroch Školy varenia a v príjemnej atmosfére tak bude určite veľa priestoru na zaujímavé rozhovory a vaše otázky.

Orientálna Indická kuchyňa  Je veľa napodobnenín indickej kuchyne, no my sa naučíme tú pravú autentickú. Osobne sa vašim učiteľom stane majiteľ indickej reštaurácie Ashoka pán Akshay Kumar Dixit. Z originálnych indických ingrediencií si pod jeho vedením pripravíte chuné a hlavne zdravé jedlá jednej z najstarších kuchýň sveta.

Orientálna Indická kuchyňa II  Pokračovanie úspešnej indickej kuchyne s majiteľom indickej reštaurácie Akshayom Kumarom Dixitom, tento krát nové recepty z originálnych indických ingrediencií.

Pečieme s tetou Gabikou  Naučme sa ako pripraviť kvalitné cesto, aké plnky sú najlepšie a najchutnejšie. Tiež si ukážeme ako správne upiecť ťahanú štrúdľu a ako pripraviť chutné lokše rôznych chutí, alebo kysnuté koláče , ako upiecť a naplniť roládu. Doprajte si sladký večer plný vlastnoručne upečených dobrôt.
Gabriela Čechovičová - Cíferčanka ,čo robí tie najlepšie štrúdle a pestuje vynikajúci domáci mak.

Pečieme Torty  

Spoločne sa naučíme a upečieme si skvelé torty, ktoré vás naučí naša nová cukrárka Andrea Bučeková. Pečenie je jej vášeň a učila sa od tých najlepších. Pracovala s Jaroslavom Žídekom v Camouflage a teraz v reštaurácii Albrecht. Taktiež absolvovala odborné školenie Thuries Academy pod vedením michelinového šéfkuchára z francúzska.
17:00-21:00 59,- euro, Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10%. Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku !!



Polievky ako ich nepoznáte s Gabom Kocákom  Známy slovenský šéfkuchár , ktorý pracoval vo viacerých michelinových reštauráciách a otvoril si svoju vlastnú reštauráciu Culinarium, pre Vás pripravil atraktívny kurz o polievkach. Všetci ich máme radi, ale väčšina ich nevieme správne pripraviť. Gabo Vás to naučí a k tomu pridá zaujímavé tipy a triky. 17:00-21:00 69,- euro, 

Ryby a dary mora I.  

 plná rýb , morských živočíchov , korenín a bylín Stredomoria. Pripravíme si známe recepty Stredomoria od Valencie cez Marseille ,Sicíliu až po Dubrovnik.
Jaroslav Hladík - držiteľ zlatej vidličky od Gurmána na Slovensku 17:00-21:00, cena 69,- euro, Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %. Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku !!



Ryby a dary mora II.  plná rýb a morských živočíchov

 17:00-21:00, cena 69,- euro, 


Sladkovodné ryby  Poznáme ich možno už iba z obrázkov , no stále ich možno uloviť v našich riekách a jazerách. Dravá šťuka, veľký sumec , alebo chutný zubáč , ale aj "obyčajný" kapor , či dokonca delikatesný riečny rak sú skvelé na prípravu fantastických pokrmov , ktoré vás naučí Braňo Križan sám vášnivý rybár . Ukážeme si ako ich správne vybrať, očistiť a naporcovať. Pripravíme si rôzne úpravy rýb od predjedla cez polievku , perkelt až po filety či dokonca nakladané ryby.

SOUS VIDE   -technika budúcnosti už aj v Slovenskej gastronómii
-Moderná technika svetových šéfkuchárov
-Prevratná technika v gastronómii
-Budúcnosť prípravy pokrmov pri nízkych teplotách
Igor Čehy - držiteľ Gurmán AWARD - kuchár roka 2007, 2014

Španielska a Kubánska kuchyňa  Najznámejšie recepty Španielska a Caribicu v podaní Jakuba Reimitza - šéfkuchára tématickej reštaurácie roka 2009 Malecón cuban restaurant & bar.

Španielska kuchyňa  - úplne nové recepty z bohatej a pestrej španielskej kuchyne nám tento krát pripraví Tomáš Zapletal, známy šéfkuchár a propagátor španielskej kuchyne, ktorý pôsobil v Parcafé a rozbiehal známy Tapas bar v Retro. Teraz pôsobí v reštaurácii Zorno.

Španielska kuchyňa a letné tapas  Kto iný než pravý španiel vás to môže naučiť. Recepty z Madridských Tapas barov má v malíčku a ukáže vám v čom tkvie umenie chutných Tapas a španielskej kuchne. Miguel Angel Peréz Aguado Vám ukáže ako vyčarovať z bežných , ale aj exotických surovín skvelé Tapas pre vašu domácu oslavu. Ako jednoducho ohúriť svojich priateľov a pritom im pripraviť výbornú domácu párty s nádychom španielskej gastronómie.
Miguel A. Peréz Aguado - Španielsko

Španielska kuchyňa II.  Voľné pokračovanie úspešného kurzu s novými receptami z bohatej a pestrej španielskej kuchyne nám tento krát pripraví Tomáš Zapletal, známy šéfkuchár a propagátor španielskej kuchyne, ktorý pôsobil v Parcafé a rozbiehal známy Tapas bar v Retro. Teraz pôsobí v reštaurácii Zorno.

Špargľa - kráľovná zeleniny  Pripravte si tie najtradičnejšie a najjednoduchšie recepty s čerstvej domácej špargle v jedinečnom jarnom období. História, potrebné vybavenie, trochu zručnosti a na zapitie dúšok ľahkého vínka je náplň stretnutie fanúšikov obdivovateľov tejto pochúťky.
Igor Čehy - držiteľ Gurmán AWARD - kuchár roka 2007 a 2014

Steaky  Jednoducho kurz o mäse.
Naučíme sa ako mäso správne vybrať, nakrájať a ako samotný steak dobre pripraviť. Dozviete sa aké prílohy sa k steaku najviac hodia a ako ich kombinovať. Použijeme najvhodnejšie mäsá z hovädziny na steaky :  flank, filet i rib eye steak a jahňacie korunky.

Steaky II.  Jednoducho kurz o mäse.
Voľné pokračovanie úspešnej jednotky. Naučíme sa ako mäso správne vybrať, nakrájať a ako samotný steak dobre pripraviť. Ukážeme si ako pripraviť steak aj z iného mäsa ako hovädziny a dozviete sa aké prílohy sa k nim najviac hodia a ako ich kombinovať. 
Recepty Vás naučí – Tomáš Sika, patriaci do slovenskej špičky a tiež známy aj z TV obrazovky z programu Vojna kuchárov.

Stredomorská kuchyňa I.  Plná rýb, morských živočíchov, korenín a bylín Stredomoria. Pripravíme si známe recepty Stredomoria od Valencie cez Marseille, Sicíliu až po Dubrovník.
Jaroslav Hladík - držiteľ zlatej vidličky od Gurmána na Slovensku

Stredomorská kuchyňa II.  Plná rýb a morských živočíchov.



Svetové recepty z rezancov vo Svätom Juri  

Tento špeciálny kurz navýšený o welcome drink a 1 recept naviac je zostavený z receptov z celého sveta zameraný na rezance. Predsa každá svetová kuchyňa ich má vo svojom repertoári a ľudia ich stále milujú. My sa naučíme tie najvychytenejšie a k tomu okrem vína servírujem naviac špeciálny welcome drink Prosecco. Igor Čehy -  držiteľ Gurmán AWARD - kuchár roka 2007 a 2014



Tajuplná marocká kuchyňa  Maroko – krajina plná histórie a vzácnych korenín. Pod vedením Marockého šéfkuchára sa naučíme zopár fantastických receptov a z prvej ruky sa dozviete ako pripraviť špeciality tejto krajiny, ako používať rôzne koreniny, či ako variť v Tajine.

Talianska kuchyňa  Najznámejšie talianske recepty si pripravíme pod vedením
Marcela Ihnačáka - známeho slovenského šéfkuchára, ktorý si otvoril hotel v Mikulove - Boutique hotel Tanzberg.
Skvelý darček pre každého účastníka od Marcela !
10:00 – 17:00, cena 115,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.) 
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.


Talianska kuchyňa II.  Najznámejšie talianske recepty varíme z Marcelovej kuchárskej knihy.
Marcel Ihnačák - známy slovenský šéfkuchár
Skvelý darček pre každého účastníka od Marcela !


Talianska kuchyňa III.  so známym šéfkuchárom Marcelom Ihnačákom. Tento krát to budú recepty z jeho najnovšej kuchárskej knihy – Zelenina moja láska, venovanej receptom na tému zelenina, mäso a ich všakovaké kombinácie v talianskom štýle. Čo viac si priať ako chutné recepty, okorenené talianskym temperamentom, lahodnou súhrou všetkých ingrediencií a vždy dobre naladeným Marcelom Ihnačákom.
Marcel Ihnačák - známy slovenský šéfkuchár
Skvelý darček pre každého účastníka od Marcela !


Tapas  Pripraviť skvelé jednohubky nie je až tak jednoduché. Tomáš Zapletal vám ukáže ako vyčarovať z bežných, ale typických surovín skvelé španielske Tapas pre vašu domácu oslavu. Ako jednoducho ohúriť svojich priateľov a pritom im pripraviť výbornú domácu párty s nádychom španielskej gastronómie. Tomáš Zapletal

Tapas a Pintxos  Pripraviť skvelé jednohubky nie je až tak jednoduché. A kto iný než pravý španiel vás to môže naučiť. Recepty z Madridských Tapas barov má v malíčku a ukáže vám v čom tkvie umenie chutných Tapas. Miguel Angel Peréz Aguado Vám ukáže ako vyčarovať z bežných , ale aj exotických surovín skvelé Tapas pre vašu domácu oslavu. Ako jednoducho ohúriť svojich priateľov a pritom im pripraviť výbornú domácu párty s nádychom španielskej gastronómie.
Miguel A. Peréz Aguado - Španielsko

Tapas II.  Voľné pokračovanie úspešného kurzu s Miguelom Angelom Perézom – ešte zaujímavejšie a zložitejšie recepty. Pripraviť skvelé jednohubky nie je až tak jednoduché. A kto iný než pravý španiel vás to môže naučiť. Recepty z Madridských Tapas barov má v malíčku a ukáže vám v čom tkvie umenie chutných Tapas. Miguel Angel Peréz Aguado Vám ukáže ako vyčarovať z bežných , ale aj exotických surovín skvelé Tapas pre vašu domácu oslavu. Ako jednoducho ohúriť svojich priateľov a pritom im pripraviť výbornú domácu párty s nádychom španielskej gastronómie.
Miguel A. Peréz Aguado - Španielsko

Teriny & CO  Kto by ich nemal rád. Teriny, peny, parfait a rôzne paštéty, po ktorých sa nám vždy zbiehajú slinky keď ich ochutnávame v tých najlepších reštauráciách. Ale urobiť si svoju vlastnú - to by bola bomba! Na našom novom kurze sa to naučíme pod vedením našich skvelých kuchárov za jeden večer. Použijeme ryby, krevety, divinu, hydinu a tiež populárnu jahňacinu.
Zoltán Baláž - šéfkuchár reštaurácie Cubes, Hotel Aston. 17:00-21:00 69,- euro

Thajská kuchyňa  Najznámejšie recepty ostrej thajskej kuchyne Vás naučí Thajská kuchárka Parichart . Prevedie Vás všetkými chuťami a vôňami jednej z najzdravších kuchýň sveta a dozviete sa aj veľa zaujímavých kulinárskych informácií z jej rodiska. Parichard Vám osobne ukáže niektoré fígle ako pripraviť rýchle a hlavne zdravé jedlo.
Parichart Bystrianska - thajská majiteľka obchodíku Asia food

Thajská kuchyňa II.  Voľné pokračovanie úspešného kurzu najznámejších receptov ostrej thajskej kuchyne s thajskou kuchárkov Parichart . Prevedie Vás všetkými chuťami a vôňami jednej z najzdravších kuchýň sveta a dozviete sa aj veľa zaujímavých kulinárskych informácií z jej rodiska. Parichard Vám osobne ukáže niektoré fígle ako pripraviť rýchle a hlavne zdravé jedlo.
Parichart Bystrianska - thajská majiteľka obchodíku Asia food

Thajská kuchyňa III  Voľné pokračovanie úspešného kurzu najznámejších receptov ostrej thajskej kuchyne s thajskou kuchárkov Parichart. Prevedie Vás všetkými chuťami a vôňami jednej z najzdravších kuchýň sveta a dozviete sa aj veľa zaujímavých kulinárskych informácií z jej rodiska. Parichard Vám osobne ukáže niektoré fígle ako pripraviť rýchle a hlavne zdravé jedlo.
Parichart Bystrianska - thajská majiteľka obchodíku Asia food

Tradičná česká kuchyňa  Milujete tradičné české špeciality ako "Svíčkovou na smotane s knedlíkem", "Vepřové na zelí s knedlíkem", "Šťouchané brambory, zelnačku či buchty s povidlami" ? Tak tento kurz českej kuchyne plný receptov starých mám pre vás pripravil Jakub Reimitz – český šéfkuchár zmámy aj na Slovensku /šéfoval Malecónu/

Tradičná Japonská kuchyňa II.  Pokračovanie mega úspešného kurzu s pani Youshimi Usui známou prezentátorkou gurmánskych šou z Japonska, ktorá vyučuje na našej škole varenia Pre Gurmánov tradičnú japonskú kuchyňu. Pripravila pre nás úplne nové domáce recepty.

Tradičná Slovenská kuchyňa  - originálne recepty zo všetkých regiónov Slovenska v úplne novom a modernom šate, vás naučí košický rodák Gabriel Kocák - prvý slovák na svete šéfujúci reštaurácii v hotelovej sieti Kempinski , konkrétne Hight Tatras. Prešiel celý svet a naposledy varil v michelinovej reštauráci Hangar v Salzburgu, aby sa vrátil nazad na Slovensko a otvoril si vlastnú reštauráciu Culinarium. V tomto kurze oprášime klasické recepty starých mám zo všetkých regiónov a uvaríme si ich v Gabovom štýle.
Gabriel Kocák - šéfkuchár Culinarium.

Varenie na pare  

Variť na pare je veľmi zdravé a v dnešnej dobe už aj veľmi dostupné. Každý výrobca spotrebičov už ponúka parné rúry a my sa spoločne naučíme ako na nich uvariť skvelé 4 recepty od predjedla až po dezert. Od našich šéfkuchárov sa dozviete aj potrebné rady a triky ako na to a aké suroviny je najlepšie použiť. 



Varenie s Igorom Čehym  Pripravte si spoločné spomienkové hodovanie plné zaujímavých receptov s kuchárom roka 2007 a 2014 podľa Gurmánana na Slovensku v typickom mlynárskom štýle. Dozviete sa naviac veľa zaujímavostí z jeho práce, či nových tipov do kuchyne. Nebude chýbať ani skvelá nálada a ochutnávka svätojurských vín.
Igor Čehy - Executive Chef Grand Hotel River Park

Vegánska kuchyňa  

Vegánska kuchyňa  – výživná, chutná a zdravá !
Dlho očakávaný kurz je na svete Ukážeme Vám, že aj vegánska strava môže
byť pestrá, chutná a hlavne výživná. Všetky recepty si pripravíte  z
dostupných surovín.  Jaroslav Hladík - držiteľ zlatej vidličky od Gurmána na Slovensku
17:00-21:00  , cena 69,- euro  
Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10% .



Vegetariánska kuchyňa  Výživná, chutná a zdravá !
Dlho očakávaný kurz je na svete. Ujal sa ho Jaro Hladík , jeden z 8 vidličkových šéfkuchárov na Slovensku. Pripravil ho na základe vlastných skúseností a svojich chutí. Jaro je už rok vegetariánom a veľmi si to pochvaľuje. Ukáže vám, že aj vegetariánska strava môže byť pestrá, chutná a hlavne výživná. Všetky recepty si pripravíte z dostupných surovín.
Jaoslav Hladík - držiteľ zlatej vidličky od Gurmána na Slovensku

Vegetariánska kuchyňa II.  Výživná, chutná a zdravá !
Pokračovanie úspešného kurzu je na svete. Ujal sa ho Jaro Hladík , jeden z 8 vidličkových šéfkuchárov na Slovensku. Pripravil ho na základe vlastných skúseností a svojich chutí. Jaro je už dva roky vegetariánom a veľmi si to pochvaľuje. Ukáže vám, že aj vegetariánska strava môže byť pestrá, chutná a hlavne výživná. Všetky recepty si pripravíte z dostupných surovín.
Jaoslav Hladík - držiteľ zlatej vidličky od Gurmána na Slovensku

Vianočná Čokoláda  Pripravili sme pre vás nádherný deň plný voňavej a jemnej čokolády - jedného z pokladov ľudstva. Urobíte si vlastné pralinky a čokoládové vianočné dezerty, dozviete sa ako správne temperovať čokoládu a ako pripravovať ganache, či základné polevy.
Jozefína Šebáková - Zaukoucová viceprezidentka Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov, a majsterka odborného výcviku ZOA v Púchove.

Vianočné pečenie  Zaujímavý kurz s Ivanom Ralbovským - šéfkuchárom našich úspešných kurzov ako Pečieme múčniky a Nie sú torty ako torty. Máme sa na čo tešiť, veď si upečieme vianočné dezerty z celej Európy.

Zabudnuté lahôdky z mäsa  – novinka medzi našimi kurzami, v ktorej Vám Tomáš Sika znovu opráši už možno zabudnuté recepty domácich špecialít, kde žiadna časť mäsa domácich zvierat nevyjde navnivoč. Použijeme kuracie pečienky, hydinové dropky, hovädzí jazyk, špik a teľaciu ľadvinku.
Tomáš Sika , chef Medusa Group, patriaci do slovenskej špičky a tiež známy aj z TV obrazovky z programu Vojna kuchárov.

Základy grilovania  Ideálny pre začínajúcich grilmajstrov.
Na učíme sa ako grilovať a zistíme čo je lepšie, plyn či uhlie. Dozviete sa aké doplnky treba ku grilovaniu. Začneme s výberom správnych druhov mäsa a marinád k nim. Ukážeme si ako grilovať zeleninu a prílohy k mäsu a prezradíme vám čo nesmiete zabudnúť v príprave na dobrú grilovačku.
Tomáš Zapletal, šéfkuchár reštaurácie ZORNO

Zdravé jedlá nielen pre vegetariánov  Vhodný aj pre ľudí s intoleranciou na  laktózu.
Dlho očakávaný obľúbený kurz je tu opäť. Ujal sa ho Jaro Hladík, jeden z 8 vidličkových šéfkuchárov na Slovensku. Pripravil ho na základe vlastných skúseností a svojich chutí. Jaro je už dva roky vegetariánom a veľmi si to pochvaľuje. Ukáže vám, že aj vegetariánska strava môže byť pestrá, chutná a hlavne výživná. Všetky recepty si pripravíte z dostupných surovín.
Jaroslav Hladík - držiteľ zlatej vidličky od Gurmána na Slovensku

Zdravé jedlá nielen pre vegetariánov II  – voľné pokračovanie úspešného kurzu so skvelým Jaroslavom Hladíkom. Jaroslav je už rok vegetariánom a veľmi si to pochvaľuje. Ukáže vám, že aj vegetariánska strava môže byť pestrá, chutná a hlavne výživná. Všetky recepty si pripravíte z dostupných surovín.
Jaroslav Hladík - držiteľ zlatej vidličky od Gurmána na Slovensku.

Známe slovenské jedlá v modernom šate  Originálne recepty zo všetkých regiónov Slovenska od Záhoria až po Zemplín vás naučí košický rodák Gabriel Kocák - prvý slovák na svete šéfujúci reštaurácii v hotelovej sieti Kempinski , konkrétne Hight Tatras. Prešiel celý svet a naposledy varil v michelinovej reštauráci Hangar v Salzburgu, aby sa vrátil nazad na Slovensko a ponúkol svoje umenie nám gurmánom na Slovensku. V tomto kurze oprášime klasické recepty regiónov a uvaríme si ich presne tak ako ich varili naše staré mamy.
Gabriel Kocák - šéfkuchár Kempinski Hotel Hight Tatras.