Naše zážitkové kurzy varenia prebiehajú v historických priestoroch vinárskeho domu zo 17 st. vo Svätom Jure pri Bratislave (Prostredná 17, námestie).
Kuchyňa je moderne zariadená pre 12 účastníkov. Na našich kurzoch je k dispozícií zošit s receptami, zástera a všetky suroviny a nástroje.
Špičkový šéfkuchár, ktorý vás prevedie danou témou a poradí pri všetkých vašich otázkach.
V cene pravidelných kurzov je aj welcome drink Prosecco, nealkoholické nápoje a káva podľa vlastného výberu.
Ku kvalitným jedlám servírujeme snúbiace sa skvelé vínka z Malých Karpát a vybraných svetových vinárstiev.
Naša Škola varenia opäť funguje v bežnom režime, bez obmedzení.
Tešíme sa na Vás :)
október 2024 | |||||
dátum | názov kurzu / meno šéfkuchára / cena | stav | |||
---|---|---|---|---|---|
29. utorok |
Japonská kuchyňa II Voľné pokračovanie kurzu japonskej kuchyne so skvelým sushi majstrom - ALEXANDROM ILLÉŠOM. Tentokrát nás naučí jedno kompletné japonské menu, ktoré Japonci veľmi obľubujú a v reštauráciách po celej krajine servírujú. Volajú ho BentoBox. Čo to konkrétne je, ako sa servíruje a aké jedlá sa do neho pripravujú, sa dozviete na tomto našom kurze. (viac o kontkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU) Počas varenia budeme ale pekne po slovensky degustovať 3 rôzne vínka od vinárov z Malých Karpát podľa výberu nášho someliéra.
A na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom. čas kurzu 17:00 - 21:00, cena 89 € |
Menu | Ešte voľné miesta | ||
30. streda |
Stredomorská kuchyňa II Voľné pokračovanie obľúbeného kurzu stredomorskej kuchyne. Vybrali sme pre vás známe recepty od Valencie cez Marseille, Sicíliu až po Dubrovník. Môžte sa tešiť na kuchyňu plnú rýb, darov mora a vôňu korenia a bylín Stredomoria. Kurzom vás bude sprevádzať excelentný šéfkuchár TOMÁŠ ZAPLETAL.
(viac o kontkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU) Už tradične budeme počas kurzu degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia Radoslav Nackin a pripijeme si Proseccom. čas kurzu 17:00 - 21:00, cena 89 eur |
Menu | Vypredané |
november 2024 | |||||
dátum | názov kurzu / meno šéfkuchára / cena | stav | |||
---|---|---|---|---|---|
5. utorok |
Zážitkové varenie s Martinom Korbeličom - SÚKROMNÁ AKCIA Exkluzívny kurz s jedným z najlepších šéfkuchárov Slovenska, známym aj z televíznej obrazovky ako tvrdým porotcom a držiteľom dvoch Zlatých vidličiek od Gurmána na Slovenku, Martinom Korbeličom. Martin si pre nás pripravil hviezdne recepty, ktoré svojimi kombináciami chutí vo vás zanechajú nezabudnuteľný zážitok a zároveň ohromia svojou rafinovanosťou. A pritom sú tak jednoduché, že pod Martinovým vedením si tieto recepty pripravia aj skutoční gurmáni začiatočníci, ktorí vareniu len začínajú prichádzať na chuť. K tomuto skvelému menu vyberie náš someliér mix vín od malých vinárov zo Sv. Jura, doplnených o jedno svetoznáme vinárstvo. Ako na všetkých našich kurzoch, aj tentokrát vám náš šéfkuchár prezradí viacero tipov a trikov zo svojej kuchyne. |
Menu | Vypredané | ||
6. streda |
Francúzska kuchyňa – FIREMNÁ AKCIA Ikonické recepty s Jozefom Masarovičom. Francúzsko je kolískou kulinárskej kultúry a my sme si v našej Škole varenia už prešli svetoznáme recepty z oblasti Provence či Burgundska. V tomto špeciálnom kurze sme pre vás vybrali ikonické recepty, ktoré nesmú chýbať v repertoári správneho gurmána. Jozef Masarovič, šéfkuchár reštaurácie UFO a Kuchár roka 2020, vás naučí ako si pripraviť tieto francúzske klasiky. K jedlám si prechutnáme 2 známe francúzske vína z rôznych regiónov Francúzska podľa výberu nášho someliéra.
Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
|
Menu | Vypredané | ||
8. piatok |
Stredomorská kuchyňa - FIREMNÁ AKCIA S našou partiou gurmánov si pripravíme známe recepty Stredomoria od Valencie cez Marseille, Sicíliu až po Dubrovnik. Gurmáni sa môžu tešiť na kuchyňu plnú vôní, korenín a bylín Stredomoria. Spoločne so šéfkuchárom MARIÁNOM HARCINÍKOM sa krok po kroku naučíme ako sa má uvariť pravé talianske rizoto. Vyrobíme si lososový tartar, upečieme pražmu alebo si zmajstrujeme populárny steak Saltimbocca alla romana a na záver si pomaškrtíme na lahodnej panna cotte s ovocím. |
Menu | Vypredané | ||
9. sobota |
Divina Kurz je veľmi zaujímavý nielen pre poľovníkov, ale aj pre všetkých milovníkov mäsa, pretože ako všetci dobre vieme, najkvalitnejšie mäso je z voľne žijúcich divých zvierat. Môžete sa tešiť na veľmi chutné a moderné recepty z diviny. Keďže tento kurz robíme iba 2x do roka, dlho neváhajte - je naň vždy poradovník. Počas kurzu si predegustujeme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra.
Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom. Kurzom Vás bude prevádzať jeden z TOP šéfkuchárov Slovenska , držiteľ ocenenia Zlatá vidlička, MARIÁN HARCINÍK.
čas kurzu: 10:00 - 17:00, cena 149 eur |
Menu | Vypredané | ||
12. utorok |
Nezvyčajný svet chutí Tento kurz by sme kľudne mohli nazvať aj mágiou chutí a zmyslov. Tradične očakávané chute sa vám predstavia v úplne opačnom garde. Neveríte, že čo je sladké vo svojej podstate môže chutiť aj na slano? A presne naopak, aj zo slaných potravín si môžete vykúzliť sladké dezerty. Majstrovstvo miešania chutí vám predvedie MICHAL ŠKOREC, absolvent Thuries Academy a šéfkuchár, ktorému sa počas jeho pôsobenia v Gašperovom Mlyne darilo v symbióze s majiteľmi prezentovať zážitkovú gastronómiu na vysokej úrovni. čas kurzu 17:00 – 21:00, cena: 89 eur |
Menu | Vypredané | ||
13. streda |
Steak – kráľ kuchyne a argentínske vína Správne pripravený steak z kvalitného mäsa je nepochybne kráľom každej kuchyne. Tie najznámejšie steaky si pripravíme v ich základných formách a k nim zaujímavé omáčky, dipy, salsy a prílohy. Tento kráľovský kurz bude sprevádzať degustácia starostlivo vybraného argentínskeho vína a ako bonus naviac od nášho šéfkuchára TOMÁŠA ZAPLETALA získate recept na výbornú šalotkovú marmeládu.
(viac o kontkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU) Na tomto kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom. čas kurzu: 17:00 – 21:00, cena 89 eur |
Menu | Vypredané | ||
14. štvrtok |
LUXUSNÉ STEAKY - FIREMNÁ AKCIA Luxusné steaky sú voľným pokračovaním veľmi úspešnej série našich kurzov o príprave steakov. Tentokrát si pripravíme steaky, ktoré bežne nejedávte, nemajú ich ani v obchodoch a ani ich vo väčšine reštaurácií neponúkajú. Venujeme im preto v našej Škole varenia samostatný kurz a veríme, že sa vám bude páčiť. Steaky doladíme výbornými omáčkami a zaujímavými prílohami. Samozrejme k mäskám budeme servívrovať vínka. Na tomto špeciálnom kurze si VY sami vyskladáte vínnu kartu z celého sveta, tak ako ich ponúkame v našej vinotéke. Svetom luxusných steakov vás prevedie šéfkuchár TOMÁŠ ZAPLETAL. |
Menu | Vypredané | ||
19. utorok |
Recepty rakúsko-uhorskej kuchyne Tento pútavý kurz tradičných jedál z čias monarchie pre vás pripravil náš nový šéfkuchár: PATRIK ANDREJČÁK - Head Chef À la carte reštaurácie Hostinec Palatín v Kaštieli Pálffy v Svätom Jure. A práve tam je kuchyňa zameraná na tradičné jedlá z čias monarchie ako sú: Taffelspitz, zemiaky, špenát, špik a vývar, či kurací perkelt s tekvicovými haluškami, alebo tradičné lokše s netradičkou úpravou kačacej pečienky a ako dezert málo známe Salzburské noky. O všetky tieto recepty sa s vami podelí náš nový šéfkuchár Patrik. (viac o kontkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU) Počas kurzu budeme prechutnávať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta, podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom. POSLEDNÉ 2 VOĽNÉ MIESTA! čas kurz 17:00 – 21:00, cena 89 eur |
Menu | Ešte voľné miesta | ||
21. štvrtok |
Stredomorská kuchyňa I Ako pripomienku na vašu letnú dovolenku si pripravíme známe recepty Stredomoria od Valencie cez Marseille, Sicíliu až po Dubrovnik. Môžte sa tešiť na kuchyňu plnú rýb, morských živočíchov, korenín a bylín Stredomoria. Kurzom vás bude sprevádzať excelentný šéfkuchár MARIÁN HARCINÍK. Už tradične budeme počas kurzu degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia Radoslav Nackin a pripijeme si Proseccom. čas 17:00 – 21:00, cena 89 eur
|
Menu | Ešte voľné miesta | ||
23. sobota |
Pralinky a dezerty z čokolády ČOKOLÁDA - AFRODIZIAKUM STARÝCH MAYOV Do tajov podmanivej a jemnej chuti čokolády vás vtiahne expertka na slovo vzatá: JOZEFÍNA ZAUKOLCOVÁ, majsterka odborného výcviku ZOA v Púchove a súčasne porotkyňa z populárnej cukrárskej show "Pečie celé Slovensko". Na našom sobotňajšom kurze sa budeme venovať dávnemu afrodiziaku a povzbudzujúcemu prostriedku starých Mayov - voňavej a jemnej čokoláde. Dozviete sa ako správne temperovať čokoládu, ako pripravovať ganache a niektoré základné polevy. Vytvoríte si vlastné pralinky a čokoládové dezerty. Kto by odolal tejto lákavej kombinácii? :)
čas kurzu: 9:00 - 16:00, cena 149 eur
MAXIMÁLNY POČET ÚČASTNÍKOV: 8 |
Menu | Ešte voľné miesta | ||
25. pondelok |
Svetové torty Spoločne s našou top cukrárkou, ANDREOU BUČEKOVOU, si upečieme delikatesné svetoznáme torty. Pečenie je Andrejkina vášeň a cukrárskemu umeniu sa učila len od tých nejlepších. S Jaroslavom Žídekom pracovala v Camouflage a teraz jej výtvory môžete ochutnať v reštaurácii Albrecht. V minulosti, okrem iného, absolvovala prestížne odborné školenie Thuries Academy pod vedením michelinského šéfkuchára Damiena Thuriese z Francúzska. čas: 17:00 – 21:00, cena: 79 eur |
Menu | Ešte voľné miesta | ||
28. štvrtok |
Steak – kráľ kuchyne a argentínske vína Správne pripravený steak z kvalitného mäsa je nepochybne kráľom každej kuchyne. Tie najznámejšie steaky si pripravíme v ich základných formách a k nim zaujímavé omáčky, dipy, salsy a prílohy. Tento kráľovský kurz bude sprevádzať degustácia starostlivo vybraného argentínskeho vína a ako bonus naviac od nášho šéfkuchára TOMÁŠA ZAPLETALA získate recept na výbornú šalotkovú marmeládu.
(viac o kontkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU) Na tomto kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom. čas kurzu: 17:00 – 21:00, cena 89 eur |
Menu | Vypredané |
december 2024 | |||||
dátum | názov kurzu / meno šéfkuchára / cena | stav | |||
---|---|---|---|---|---|
19. štvrtok |
Najslávnejšie parížske Bistrot - FIREMNÁ AKCIA Už aj Bistrá vo svete dostávajú michelinské hviezdy. Prvým bolo Bistro Chateaubriand v Paríži a my si takéto jednoduché, ale kvalitné recepty z parížskych bistier pripravíme spoločne so šéfkuchárom TOMÁŠOM ZAPLETALOM. Už tradične budeme degustovať 3 vínka z rôznych regiónov Francúzska podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
|
Menu | Vypredané |
január 2025 | |||||
dátum | názov kurzu / meno šéfkuchára / cena | stav | |||
---|---|---|---|---|---|
22. streda |
Tradičná česká kuchyňa - NETRADIČNE a základy miešania zmesí korenia Špeciality tradičnej českej kuchyne všetci poznáme, veď sme na nich vyrastali a boli súčasťou spoločného jedálnička za Československa. Veď taký moravský vrabec s dusenou kapustou a karlovarskou knedlou je doteraz ikonické jedlo. Upečieme si mäská na tri spôsoby, k nim si pripravíme rôzne dusené kapusty, ktoré spárujeme s knedľami. Nevšednym doplnkom budú ZÁKLADY MIEŠANIA zmesí korenia. Celým kurzom nás prevedie DAVID JURÁSEK, kuchár a hlavne tvorca značky Davídkovo koření, ktorý si už dlhé roky mieša svoje vlastné zmesi korenia. Jeho obchod s korením - Davídkovo koření - je známe po celom Slovensku. David si pre vás pripravil darček v hodnote 25 eur vo forme setu z namiešaným korením a e-knihu z recaptami z kurzu. Počas varenia budeme pekne po slovensky degustovať 3 rôzne vínka od vinárov z Malých Karpát podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
čas kurzu: 17:00 - 21:00, cena 89 eur
|
Menu | Ešte voľné miesta | ||
24. piatok |
Recepty ajurvédskej kuchyne pre zdravý život Náš nový kurz je zameraný na fanúšikov jógy, AJURVÉDY a hlavne vyváženej zdravej stravy. Známa autorka projektu Ajurvéda Online - JANA GURNÍKOVÁ spojila sily s našim šéfkuchárom DAVIDOM JURÁSKOM - majiteľom eshopu Davídkovo koření a pripravili pre vás veľmi zaujímavý a pestrý kurz varenia. Jana vám počas prípravy jedál poskytne tiež svoje rady ako žiť vďaka poznaniu ajurvédy, jógy a aromaterapie zdravý, šťastný a plnohodnotný život. Pretože len zdravý a spokojný človek má dostatok energie na uskutočnenie všetkých svojich snov a ambícií. Táto všestranná mladá dáma je tiež úspešnou autorkou knihy "Ajurvéda pre moderné ženy". (viac o kontkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU) Neboli by sme to ale my, gurmáni, ak by sme k zdravej strave a užitočným radám o zdravom stravovaní vyvážene nepopíjali aj dobré vínko ;)
Nebojte sa, počas kurzu, kto si bude želať, bude môcť degustovať klasicky 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia Radoslav Nackin a pripijeme si Proseccom. čas 17:00 – 21:00, cena 89 eur
|
Menu | Ešte voľné miesta |