Naše zážitkové kurzy varenia prebiehajú v historických priestoroch vinárskeho domu zo 17 st. vo Svätom Jure pri Bratislave (Prostredná 17, námestie).
Kuchyňa je moderne zariadená pre 12 účastníkov. Na našich kurzoch je k dispozícií zošit s receptami, zástera a všetky suroviny a nástroje.
Špičkový šéfkuchár, ktorý vás prevedie danou témou a poradí pri všetkých vašich otázkach.
V cene pravidelných kurzov je aj welcome drink Prosecco, nealkoholické nápoje a káva podľa vlastného výberu.
Ku kvalitným jedlám servírujeme snúbiace sa skvelé vínka z Malých Karpát a vybraných svetových vinárstiev.
Naša Škola varenia opäť funguje v bežnom režime, bez obmedzení.
Tešíme sa na Vás :)
jún 2025 | |||||
dátum | názov kurzu / meno šéfkuchára / cena | stav | |||
---|---|---|---|---|---|
13. piatok |
Steaky ako ich nepoznáme - SÚKROMNÁ AKCIA
Už tradične budeme počas kurzu degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát a zo svetových vinárstiev podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom. čas kurzu: 17:00 – 21:00, cena 92 eur s DPH (platba kartou je možná iba v prípade registrácie 1 osoby) |
Menu | Vypredané | ||
18. streda |
Recepty Ajurvédskej kuchyne pre zdravý život Náš nový kurz je zameraný na fanúšikov jógy, AJURVÉDY a hlavne vyváženej zdravej stravy. Známa autorka projektu Ajurvéda Online - JANA GURNÍKOVÁ spojila sily s našim šéfkuchárom DAVIDOM JURÁSKOM - majiteľom eshopu Davídkovo koření a pripravili pre vás veľmi zaujímavý a pestrý kurz varenia. Jana vám počas prípravy jedál poskytne tiež svoje rady ako žiť vďaka poznaniu ajurvédy, jógy a aromaterapie zdravý, šťastný a plnohodnotný život. Pretože len zdravý a spokojný človek má dostatok energie na uskutočnenie všetkých svojich snov a ambícií. Táto všestranná mladá dáma je tiež úspešnou autorkou knihy "Ajurvéda pre moderné ženy". (viac o konkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU) Neboli by sme to ale my, gurmáni, ak by sme k zdravej strave a užitočným radám o zdravom stravovaní vyvážene nepopíjali aj dobré vínko ;)
Nebojte sa, počas kurzu, kto si bude želať, bude môcť degustovať klasicky 3 vínka od vinárov z Malých Karpát a zo svetových vinárstiev podľa výberu nášho someliéra. Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom. čas kurzu: 17:00 – 21:00, cena 92 eur s DPH
(platba kartou je možná iba v prípade registrácie 1 osoby) (ak registrujete dve osoby, zvoľte prosím spôsob platby prevodom a uhraďte 184 €) |
Menu | Vypredané | ||
19. štvrtok |
Mexická kuchyňa Mexická kuchyňa - to je extravagancia chutí a farieb. Je veľmi bohatá, pestrá a čerpá zo svojich domorodých tradícií a čiastočne z európskych prvkov. Miešajú sa v nej mayské, aztécke a španielske prvky.Typickými ingredienciami tejto kuchyne sú kukurica, fazuľa prakticky všetkých farieb od bielej cez červenú až po čiernu, chilli papričky, kuracie, morčacie a bravčové mäso. Medzi bežné ochucovadlá každej domácnosti potom patria: koriander, cesnak, rasca, limetky, paradajky a avokádo. Všetky tieto chute a ingrediencie použijeme aj v pestrých receptoch s kuchárom Davidom Juráskom, ktorý v Čechách prevádzkoval autentickú mexickú reštauráciu. (viac o konkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU) Popri varení mexických špecialitiek si prechutnáme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát a zo svetových vinárstiev, podľa výberu nášho someliéra. Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
POSLEDNÉ 1 VOĽNÉ MIESTO! čas kurzu: 17:00 – 21:00, cena 92 eur s DPH
(platba kartou je možná iba v prípade registrácie 1 osoby)
(ak registrujete dve osoby, zvoľte prosím spôsob platby prevodom a uhraďte 184 €)
|
Menu | Posledné voľné miesta | ||
21. sobota |
Francúzska kuchyňa - PROVENCE Našu gurmánsku cestu po regiónoch Francúzska zahájime návštevou čarovného regiónu a gurmánskeho raja - PROVENCE. Všetky tie úchvatné chute a vône Provance dostaneme na tanier a pri poháriku vínka sa dozviete viac o tomto gastronomicky bohatom regióne prostredníctvom známych receptov, ktoré preslávili tento kraj. Tento kurz je pod taktovkou TOP šéfkuchára JOZEFA MASAROVIČA, víťaza ocenenia Gurmán AWARD - najlepší kuchár na Slovensku pre rok 2020 a šéfkuchára reštaurácie UFO. (viac o konkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU) Aj na tomto kurze sa počas varenia osviežime 3 vínkami od vinárov z Malých Karpát a zo svetových vinárstiev, podľa výberu nášho someliéra. Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
čas kurzu: 10:00 - 17:00, cena: 153 € s DPH |
Menu | Ešte voľné miesta | ||
24. utorok |
Stredomorská kuchyňa I Ako vábničku na vašu letnú dovolenku si pripravíme známe recepty Stredomoria od Valencie cez Marseille, Sicíliu až po Dubrovnik. Môžte sa tešiť na kuchyňu plnú rýb, morských živočíchov, korenín a bylín Stredomoria. Kurzom vás bude sprevádzať excelentný šéfkuchár MARIÁN HARCINÍK. (viac o konkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU) Popri varení si prechutnáme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát a zo svetových vinárstiev, podľa výberu nášho someliéra. Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom. čas kurzu 17:00 – 21:00, cena 92 eur
(platba kartou je možná iba v prípade registrácie 1 osoby) (ak registrujete dve osoby, zvoľte prosím spôsob platby prevodom a uhraďte 184 €) |
Menu | Posledné voľné miesta | ||
25. streda |
Talianska kuchyňa s Massimom Jeden z našich najžiadanejších kurzov je opäť tu! V novom šate, s novými receptami a hlavne s novým talianskym šéfkuchárom. MASSIMO ATTANASIO je sympatický Talian, rodák z Neapola. Od roku 2015 žije v Bratislave, kde najskôr prevádzkoval úspešnú reštauráciu La Lanterna. Špičkovú kvalitu a vysokú úroveň gastronómie už niekoľko rokov prezentuje v River Parku vo svojej ďalšej reštaurácii Massimo Ristorante. Hostil v nej aj také celebrity ako je Catherine-Zeta Jones a Michael Douglas, či Sting.
Na kurze vás Massimo naučí pravé talianske recepty.
(viac o konkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU) Popri príprave chutných jedál si prechutnáme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát a zo svetových vinárstiev, podľa výberu nášho someliéra.
Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
čas kurzu: 17:00 – 21:00, cena: 92 € s DPH (platba kartou je možná iba v prípade registrácie 1 osoby) (ak registrujete dve osoby, zvoľte prosím spôsob platby prevodom a uhraďte 184 €) |
Menu | Posledné voľné miesta |
júl 2025 | |||||
dátum | názov kurzu / meno šéfkuchára / cena | stav | |||
---|---|---|---|---|---|
1. utorok |
Domáca pizza z Neaopola a cestoviny Jeden z našich najžiadanejších kurzov je opäť tu! V novom šate, s novými receptami a hlavne s novým talianskym šéfkuchárom. MASSIMO ATTANASIO je sympatický Talian, rodák z Neapola. Od roku 2015 žije v Bratislave, kde najskôr prevádzkoval úspešnú reštauráciu La Lanterna. Špičkovú kvalitu a vysokú úroveň gastronómie už niekoľko rokov prezentuje v River Parku vo svojej ďalšej reštaurácii Massimo Ristorante. Hostil v nej aj také celebrity ako je Catherine-Zeta Jones a Michael Douglas, či Sting.
Na kurze vás Massimo naučí recept na pravú neapolskú pizzu v 3 prevedeniach, ako aj 2 recepty na skvelé cestoviny.
(viac o konkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU)
Popri príprave chutných jedál si prechutnáme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát a zo svetových vinárstiev, podľa výberu nášho someliéra.
Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
čas kurzu: 17:00 – 21:00, cena: 92 € s DPH
(platba kartou je možná iba v prípade registrácie 1 osoby) (ak registrujete dve osoby, zvoľte prosím spôsob platby prevodom a uhraďte 184 €) |
Menu | Ešte voľné miesta | ||
2. streda |
Steak – kráľ kuchyne a argentínske vína Správne pripravený steak z kvalitného mäsa je nepochybne kráľom každej kuchyne. Tie najznámejšie steaky si pripravíme v ich základných formách a k nim zaujímavé omáčky, dipy, salsy a prílohy. Tento kráľovský kurz bude sprevádzať degustácia starostlivo vybraného argentínskeho vína a ako bonus naviac od nášho šéfkuchára TOMÁŠA ZAPLETALA získate recept na výbornú šalotkovú marmeládu.
(viac o konkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU) Na tomto kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom. čas kurzu: 17:00 – 21:00, cena kurzu pre 1 osobu: 92 eur s DPH INFORMÁCIA K PLATBE: (platba kartou je možná iba v prípade registrácie 1 osoby) (ak registrujete dve osoby, zvoľte prosím spôsob platby prevodom a uhraďte 184 €) |
Menu | Ešte voľné miesta | ||
8. utorok |
Stredomorská kuchyňa I Ako vábničku na vašu letnú dovolenku si pripravíme známe recepty Stredomoria od Valencie cez Marseille, Sicíliu až po Dubrovnik. Môžte sa tešiť na kuchyňu plnú rýb, morských živočíchov, korenín a bylín Stredomoria. Kurzom vás bude sprevádzať excelentný šéfkuchár TOMÁŠ ZAPLETAL. (viac o konkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU) Popri varení si prechutnáme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát a zo svetových vinárstiev, podľa výberu nášho someliéra. čas kurzu 17:00 – 21:00, cena 92 eur
(platba kartou je možná iba v prípade registrácie 1 osoby) (ak registrujete dve osoby, zvoľte prosím spôsob platby prevodom a uhraďte 184 €) |
Menu | Ešte voľné miesta | ||
10. štvrtok |
BURGERMÁNIA Naučíme sa nielen aké mäso je vhodné na mletie do burgrov, ale aj aký pomer mäsa a tuku by malo obsahovať. Pripravíme si recepty z viacerých druhov mias, pretože burger nemusí byť len z hovädzieho. Úžasnú chuť vášmu burgru totiž dodá aj výborná omáčka, ktorá ho vyzdvihne o ďalší stupeň vyššie. Nesmú chýbať ani domáce hranolky a ukážeme si aj vhodné kombinácie zeleniny do burgrov. A samozrejme si vlastnoručne upečieme burgrové žemle! Majstrovstvo prípravy burgrov vám predvedie MICHAL ŠKOREC, absolvent Thuries Academy a šéfkuchár, ktorému sa počas jeho pôsobenia v Gašperovom Mlyne darilo v symbióze s majiteľmi prezentovať zážitkovú gastronómiu na vysokej úrovni. (viac o konkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU) Popri varení si prechutnáme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát a zo svetových vinárstiev, podľa výberu nášho someliéra. čas kurzu: 17:00 – 21:00, cena 92 eur |
Menu | Ešte voľné miesta | ||
14. pondelok |
Ázijská kuchyňa I s Michalom Konrádom Exotické chute Ázie, menej známe plodiny a korenia, to všetko v sebe skrývajú japonská, thajská, indonézska či maledivská kuchyňa. Kurzom vás bude sprevádzať MICHAL KONRÁD, ktorý je jedným z najlepších kuchárov na Slovensku a je známy svojim štýlom varenia, ktorý čerpá práve z ázijskej kuchyne. Rád ho spája s európskymi surovinami a servíruje to celé vo fusion štýle. Práve takéto recepty si pre vás pripravil do svojho kurzu. Michal Konrád získal 2x prestížne ocenenie Kuchár roka od Gurmána na Slovensku, je držiteľom 3 Zlatých vidličiek a dlhé roky pôsobil ako šéfkuchár v ikonickej 3 vidličkovej reštaurácii FOU ZOO v Bratislave. (viac o konkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU) Už tradične budeme počas kurzu degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát a zo svetových vinárstiev, podľa výberu nášho someliéra. Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom. čas 17:00 – 21:00, cena 121 eur s DPH (platba kartou je možná iba v prípade registrácie 1 osoby) (ak registrujete dve osoby, zvoľte prosím spôsob platby prevodom a uhraďte 242 €) |
Menu | Ešte voľné miesta | ||
17. štvrtok |
Mexická kuchyňa Mexická kuchyňa - to je extravagancia chutí a farieb. Je veľmi bohatá, pestrá a čerpá zo svojich domorodých tradícií a čiastočne z európskych prvkov. Miešajú sa v nej mayské, aztécke a španielske prvky.Typickými ingredienciami tejto kuchyne sú kukurica, fazuľa prakticky všetkých farieb od bielej cez červenú až po čiernu, chilli papričky, kuracie, morčacie a bravčové mäso. Medzi bežné ochucovadlá každej domácnosti potom patria: koriander, cesnak, rasca, limetky, paradajky a avokádo. Všetky tieto chute a ingrediencie použijeme aj v pestrých receptoch s kuchárom Davidom Juráskom, ktorý v Čechách prevádzkoval autentickú mexickú reštauráciu. (viac o konkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU) Popri varení mexických špecialitiek si prechutnáme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát a zo svetových vinárstiev, podľa výberu nášho someliéra. Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
čas kurzu: 17:00 – 21:00, cena 92 eur s DPH
(platba kartou je možná iba v prípade registrácie 1 osoby)
(ak registrujete dve osoby, zvoľte prosím spôsob platby prevodom a uhraďte 184 €)
|
Menu | Ešte voľné miesta |