Nové kurzy v ponuke




Referencie o našej škole varenia:
Francúzska kuchyňa - Jozef Masarovič, jún 2024, Jakub Oleš
Jedno z dvoch miest, kde sa na Slovensku a v blízkosti Bratislavy dá priučiť vareniu. Mal som to šťastie stráviť 7 hodín so šéfkuchárom Jozefom Masarovičom a bol to veľký zážitok a super skúsenosť. V Škole varenia hosťujú špičky v gastronómií a ja som vďačný, že takýto projekt vznikol a je k dispozícii každému, kto chce nahliadnuť do ozajstnej kuchyne. Rád prídem aj nabudúce.


Lákavé minútky s Romanom Borovským, /marec 2024/ Petra Pántiková, Rovinka
Škola varenia bola pre mňa skvelým zážitkom. Príjemná atmosféra tradičného vinárskeho domčeka pridala na exkluzivite. Bola som veľmi prekvapená z ľudskosti a profesonality Romana Borovského a jeho profi kulinárskych zázrakov. Vrele odporúčam všetkým milovníkom fajnového pitia, stravovania a stolovania. Ďakujem.


Česká kuchyňa - David Jurásek, /marec 2024/ Michal Tóth
Zúčastnil som sa kurzu - tradičná česká kuchyňa netradične s Davidom Juráskom. Večer ako celok bol úžasný. Výborné jedlá, krásne priestory a samotný šéfkuchár ani nehovorím. Na tento príjemný večer plný zábavy, dobrého jedla a množstvo vedomosti ktoré som si z kurzu odniesol nikdy nezabudnem. Už sa teším na ďalšie kurzy ktoré určite navštívim.


Japonská kuchyňa a sushi - Alexander Illéš, /február 2024/ Martin Pavolko
Absolvoval som kurz "Japonská kuchyňa I s Alexandrom Illéšom" a bol som nadmiernu spokojný. Bol to môj prvý kurz, ale naučil ma dosť na to, aby som posilnil svoje sebavedomie pri príprave sushi a miso polievky. Šéfkuchár sa okrem držania rámcovej osnovy, podelil aj o rôzne tipy a triky z kuchyne, ako si niektoré veci uľahčiť, ako jednoducho ozvláštniť jedlo apod. Určite sa prihlásim na ďalší kurz.


Nezvyčajný svet chutí - Michal Škorec / november 2023/ Tomáš Feč
Unikátne priestory, rodinná atmosféra, skvelý šéfkuchár Michal Škorec, ktorý bol maximálne ochotný odpovedať. Taktiež oceňujem spôsob varenia v podobe rozdelenia úloh do dvojíc, a teda skôr pripomínajúce varenie v profesionálnej kuchyni. Skvelý zážitok!


Firemná akcia - Vention Development, Júlia Famichová
Ďakujeme vášmu tímu za takú nádhernú akciu! Sme preplnení pozitívnymi emóciami a príjemnými pocitmi!


Firemná akcia - Swiss life, Petra Strapáčová
Výýýborný zážitok. Ten začal už komunikáciou pri pripravovaní akcie s p.Reginou, ktorá bola ústretová, promptná, jej odpovede veľmi prehľadné a priateľské. Samotný kurz prebiehal uvoľnene, príjemne, ale aj profesionálne a odborne. Šéfkuchár Tomáš Zapletal s trpezlivosťou a humorom odpovedal na všetky naše otázky a navarili sme si výborné jedlá. Podaktorí z nás už aj doma recept skúšali 😊 Najlepšia Škola varenia, ktorú sme doteraz mali, na tom sa zhodol celý tím! K tomu pekný, historický priestor a vynikajúce vínečko! Ešte raz vďaka.


Firemná akcia - MetLife, Eva Hergovitsová
 Pánovi Nackinovi moc ďakujeme za ústretovosť, ale hlavne za jeho prístup, starostlivosť a vtipnosť. Taktiež ešte raz by sme chceli poďakovať Miškovi Konrádovi, bol úžasný! Moc sa dámam páčilo😊Mám od kolegýň veľmi pozitívnu spätnú väzbu.


Firemá akcia – Národná banka Slovenska, Tomáš Straňák
Boli sme opäť veľmi spokojní. Všetko bolo výborné a profesionálne pripravené.


Firemná akcia – EBENICA COFFEE, Dana Fajčíková
Velmi pekne by sme sa chceli podakovat za vcerajsie inspirativne varenie.
Dve kolegyne uz dnes na veceru budu rodine pripravovat cestoviny s dubakovou omackou a dalsia kolegyna sa chysta na pripravu pecenych paprik podla Tomasovych receptov. Uzili sme si to a chut Talianska bola naozaj skvela volba. Velka vdaka aj za bezlaktozove verzie.


Zážitková kuchyňa s Martinom Korbeličom / máj 2022 / Stano , Nitra
Dlho som sa tešil na tento kurz, pretože obdivujem šéfkuchára Martina Korbeliča. Už recepty zneli veľmi dobre a samotný kurz ma úplne ohromil. Nielenže je samotný priestor Školy varenia vo Sv.Jure nádherný a má ten espirit starého vinárskeho domu, ale aj samotný šéfkuchár bol úžasný a veľmi priateľský. Vysvetlil nám všetky detaily a vytrvalo odpovedal na množstvo našich otázok. Proste fantázia!


Thajská IV / máj 2022 / Vladimíra, Bratislava
Sme s manželom obrovský fanúšikovia thajskej kuchyne a už sme tu v Jure absolvovali prvé tri diely školy varenia s pani NÁÁM - thajskou šéfkuchárou. Je neskutočne zábavná a strašne rada sa podelí o všetky svoje poznatky. Malo to len jednu chybu - keďže bola úžasná atmosféra a pohodový parťáci gurmáni, tak nám to strašne rýchlo ubehlo. Ostali by sme aj dlhšie :)


Talianska kuchyňa - Toskánsko / apríl 2022/ Slávka , Žilina
učiť sa priamo od Taliana taliansku kuchyňu je to čo nozaj stojí za to. Emanuele Fortini zo Školy varenia v Jure je typický Talian. Rozpráva perfektne slovensky s talianskym prízvukom, je šarmantný a hlavne výborné varí. Veľmi som si užila tento celodenný kurz a už sa teším aj na druhý diel jeho talianskych ikonických receptov. A počas celého dňa sme popíjali výborné vínka , ktoré nám pripravil pán somelier.


Stredomorská kuchyňa / marec 2022/ Ivan, Bratislava
Sme partia gurmánov a pravidelne chodíme do Jura na kurzy varenia. Tentokrát sme nakazili aj našich kolegov z práce a dali sme to ako teambuilding. Recepty nám pripravil skvelý šéfkuchár Tomáš Zapletal a bolo to opäť veľmi dobré. Užili sme si kopec srandy, výborne sme sa najedli a hlavne sa niektorí kolegovia naučili už konečne poriadne robiť rizoto! :)


Francúzska kuchyňa - Provence (máj 2021) Peter Z.
Lock down nám tvrdo zasiahol do života, ale teraz sme nesmierne radi, že sme si s manželkou mohli konečne užiť príjemné chvíle, a to nielen pri varení, ale aj v dobrej spoločnosti. Šéfkuchár Jožko Masarovič je naozaj TOP, s výborným prístupom a super tipmi na varenie.
Tešíme sa na ďalší kurz.


Talianska kuchyňa - ikonické recepty (máj 2021) Zuzana Simanová
Sobotný kurz som si veľmi užila. Prekrásne prostredie, vynikajúci šéfkuchár a fantastická spoločnosť. Dokonca sme mali aj kultúrnu vložku, jeden gurmán nám o prestávke nádherne hral na klavíri.
Ešte raz veľmi pekne ďakujem za úžasný zážitok!


Škandinávska kuchyňa - december 2020 - Ivan
Veľmi sa mi páčila skladba receptov, poznal som nové chute a pán Novák fundovane vysvetlil a názorne ukázal postupy prípravy jedál. Určite prídem opäť.


Ázijská kuchyňa - novobember 2020 - manželia Katka a Martin
Kurz sme dostali ako darček od našich detí na výročie svatby. Veľmi príjemne sme sa bavili, popíjali vínko a užili si exotické varenie pod dohľadom známeho šéfkuchára Miška Konráda. Už vieme, aký darček na oplátku kúpime našim deťom :) Ďakujeme a tešíme sa na druhý diel ázijskej kuchyne!


Ortodoxní mäsožravci - september 2020 - Braňo
Na tento celodenný kurz ma upozornil kolega, ktorý ho absolvoval. Ako starý mládenec som sa nielen skvelo najedol a koštol výborné vínka, ale prežil som celý deň s partiou sympatických ľudí a šéfkuchár Marián Harciník ma naučil aj nejaké nové fígle, ako si doma pripraviť mäsko. Odporúčam fajnšmekrom na mäso ako aj všetkým osamelým, ktorí túžia po príjemnej spoločnosti.


Michal, jun 2020 Burgermánia
Bol som veľmi spokojný s náplňou kurzu a s pripravenými receptami. Šéfkuchár Škorec bol výborný a dokonca nám ukázal aj recept naviac a to domáce žemle na budrger. Perfektné a celkom jednoduché. Ďakujem a rád prídem opäť.


Jarka, jún 2020 Steak – král kuchyne
Kurz som si zakúpila v Diners a bola som s voľbou Školy varenia vo Sv.Jure veľmi spokojná a hlavne s prístupom šéfkuchára Tomáša Zapletala, všetko nám vysvetlil a aj pridal viacero informácií naviac. Krásne prostredie a výborný výber vín z celého sveta, ja som sa tešila na tie argentínske. Bol to krásny zážitok.


Michaela, jún 2020 Talianska kuchyňa
Kurz som dostala ako darček a kedže som milovník talianskej kuchyne, tešila som sa čo všetky tie zaujímave ikonické recepty z talianska. Bola som veľmi príjemne prekvapená prístupom kuchára Dana Karasa, ktorý mal veľa zaujímavých a inšpiratívnych receptov pre nás a zodpovedal nám všetky otázky. Krásne prostredie a aj výber vín bol na taliansku nôtu. Obzvlášť to Brunelo bolo ikonické. Ďakujem za nádherný deň.


Ivan, jún 2020 Francúzska kuchyňa – Provence
Už som bol na troch kurzoch v tejto škole varenia a vždy sa mi páčilo. Teraz som zobral aj priateľku, lebo sa jej páči práve kuchyňa Provence. Bujabéza, jahňacie a ratatouille sme zvládli navariť pod vedením nášho šéfkuchára veľmi dobre a chutili skvelo a prekvapila nás aj ponuka výborných fr.vín v cene tohto kurzu. Náš kuchár Jožko Masarovič bol skutočne dobrý a jeho varenie a celá atmosféra bola zážitkom, na ktorý dlho nezabudneme. Nie nadarmo robí šéfkuchára v UFO.


Anetta, jún 2020 Zdravé jedlá
Rada sa stravujem zdravo a práve takéto recepty v podaní kuchára Jaroslava Járu sa mi páčili. Aj jeho filozofia ako k tomu pristupuje a tiež aký má vzťah k samotným potravinám. Výborný bol celý kurz. Už som sa prihlásila aj na Macronky. Môžem odporúčať túto školu varenia.


Vlado, máj 2020 Thajská kuchyňa
Boli sme tu na firemnej akcii už pred rokom a zopakovali sme si to hneď po Corone ešte raz, lebo Thajská kuchárka Náám je proste úžasná. S ňou aj tie najťažšie jedlá zvládnete ľahko a s humorom. Určite sa opäť vrátime.


Tatiana, február 2020, Ázijská kuchyňa
Na najlepšieho kuchára na Slovensku som sa už dlho tešila a jeho kurzy sú stále vypredané. Nebanujem, Michal Konrád je osobnosť a jeho prístup k nám bol úžasný a veľmi priateľský. Donekonečna nám odpovedal na naše otázky. Bol to zážitok. Ďakujem manželovi za tento darček.


Dalibor, december 2019 Vianočné menu
Chcel som sa naučiť aj iné jedlá, ktoré by som navaril rodine na Vianočnú večeru a nie len starú klasiku. Recepty, ktoré pripravil Zolo Baláž boli veľmi zaujímavé a veľmi dobre chutili. Zneli dosť odvážne, ale pod jeho vedením sme to všetci zvládli, dokonca aj môj parťák pri varení, ktorý vravel, že reálne varí doma iba párky a praženicu. Celkom mu to išlo. Ďakujem za super zážitok..


Valéria, október 2019, Stredomorská
Zaujímavé recepty, výborná nálada, skvelý kuchár Marián Harciník, nádherné prostredie = skutočný zážitok. Rada sa sem opäť vrátim.